Цукерки “Пташине молоко”
Інгредієнти:
- яйця – 2 шт.;
- молоко – 100 мл;
- вершкове масло – 30 г;
- желатин – 15 г;
- цукор – 4 ст. л.;
- чорний шоколад – 150 г.
Спосіб приготування
Розтоплюємо шоколад на водяній бані. Ні в якому разі не перегрівайте шоколад, інакше він може згорнутися: як тільки розтопився останній шматочок, відразу знімаємо шоколад з вогню. Наливаємо шоколад у формочки. Повертаючи формочку, даємо шоколаду розтектися по стінках. Потім перевертаємо форму, щоб зайвий шоколад витік. Продовження рецепта читайте тут.
Торт “Пташине молоко”
Інгредієнти:
- масло вершкове – 280 г;
- цукор – 530 г ;
- яйця – 2 шт.;
- борошно – 120 г;
- розпушувач – 0,5 ч. л.;
- ванілін – за смаком;
- згущене молоко – 100 г;
- агар-агар – 1 ч. л.;
- вода – 270 мл;
- білок – 3 шт.;
- кислота лимонна – за смаком;
- кава розчинна – 1,5 ч. л.;
- шоколад чорний – 160 г;
- вершки (33%) – 130 мл.
Спосіб приготування
Готуємо тісто. Розм’якшене вершкове масло (80 г) збиваємо з цукром (80 г) у пухку масу, потім додаємо яйця і все перемішуємо. Борошно просіваємо, з’єднуємо з розпушувачем і ваніліном. Всипаємо цю суміш у збите з цукром масло. Замішуємо тісто та ділимо його на дві частини. На деко викладаємо пергаментний папір, на нього — тісто та випікаємо в духовці при температурі 200 ° С протягом 7-8 хвилин. Готуємо суфле. Розм’якшене вершкове масло (200 г) збиваємо зі згущеним молоком. Білки кладемо в посуд для збивання і кладемо на деякий час у холодильник. Каву розчиняємо в гарячій воді (1-2 ст. л.). Агар-агар замочуємо в холодній воді, ретельно розмішуємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо цукор (450 г), перемішуємо та знову доводимо до кипіння. З моменту закипання варимо протягом 15 хвилин. Білки збиваємо з лимонною кислотою (на кінчику ножа) в міцну піну. Не припиняючи збивати, тонкою цівкою вливаємо гарячий сироп і збиваємо ще 1 хвилину. Додаємо крем, перемішуємо (не збиваємо) вінчиком для отримання однорідної маси і, не даючи суфле охолонути, викладаємо його на готові коржі. Для цього в роз’ємну форму викладаємо харчову плівку, потім кладемо корж, на нього — половину порції суфле та накриваємо другим коржем. У суфле, що залишилося, додаємо каву, перемішуємо та виливаємо в форму. Вирівнюємо та залишаємо до того моменту, поки суфле повністю застигне. Потім шоколад розчиняємо в гарячих вершках і ретельно розмішуємо. Наносимо глазур на приготований торт.
Десерт “Пташине молоко”
Інгредієнти:
- вершкове масло – 15 г;
- цукор – 70 г;
- борошно – 80 г;
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 150 г;
- зерна кави – 10 г;
- вершки – 300 мл;
- молоко – 150 мл;
- чорний шоколад – 250 г;
- мед – 40 г.
Спосіб приготування
Яйця і яєчний жовток збиваємо з цукром до максимальної щільності (близько 10 хвилин): форму маса тримати не повинна, але якщо провести вінчиком або лопаткою по її поверхні, на ній повинен залишитися виразний слід — малюнок. Розтоплюємо вершкове масло, змішуємо його спочатку з частиною збитих яєць і потім додаємо до основної маси. У кілька етапів всипаємо в тісто просіяне борошно і обережно перемішуємо. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.