Пташине молоко: різноманітність рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Усі пам'ятають ніжний смак "Пташиного молока" ще з дитинства. Ми ділимося рецептами цукерок, торта та десерту "Пташине молоко", які тануть у роті.
Зберегти в кулінарну книгу

Цукерки “Пташине молоко”

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;
  • молоко – 100 мл;
  • вершкове масло – 30 г;
  • желатин – 15 г;
  • цукор – 4 ст. л.;
  • чорний шоколад – 150 г.

 

Спосіб приготування

Розтоплюємо шоколад на водяній бані. Ні в якому разі не перегрівайте шоколад, інакше він може згорнутися: як тільки розтопився останній шматочок, відразу знімаємо шоколад з вогню. Наливаємо шоколад у формочки. Повертаючи формочку, даємо шоколаду розтектися по стінках. Потім перевертаємо форму, щоб зайвий шоколад витік. Продовження рецепта читайте тут.

Торт “Пташине молоко”

Десерт, Птичье Молоко, Сладости, Торт

Інгредієнти:

  • масло вершкове – 280 г;
  • цукор – 530 г ;
  • яйця – 2 шт.;
  • борошно – 120 г;
  • розпушувач – 0,5 ч. л.;
  • ванілін – за смаком;
  • згущене молоко – 100 г;
  • агар-агар – 1 ч. л.;
  • вода – 270 мл;
  • білок – 3 шт.;
  • кислота лимонна – за смаком;
  • кава розчинна – 1,5 ч. л.;
  • шоколад чорний – 160 г;
  • вершки (33%) – 130 мл.

 

Спосіб приготування

Готуємо тісто. Розм’якшене вершкове масло (80 г) збиваємо з цукром (80 г) у пухку масу, потім додаємо яйця і все перемішуємо. Борошно просіваємо, з’єднуємо з розпушувачем і ваніліном. Всипаємо цю суміш у збите з цукром масло. Замішуємо тісто та ділимо його на дві частини. На деко викладаємо пергаментний папір, на нього — тісто та випікаємо в духовці при температурі 200 ° С протягом 7-8 хвилин. Готуємо суфле. Розм’якшене вершкове масло (200 г) збиваємо зі згущеним молоком. Білки кладемо в посуд для збивання і кладемо на деякий час у холодильник. Каву розчиняємо в гарячій воді (1-2 ст. л.). Агар-агар замочуємо в холодній воді, ретельно розмішуємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо цукор (450 г), перемішуємо та знову доводимо до кипіння. З моменту закипання варимо протягом 15 хвилин. Білки збиваємо з лимонною кислотою (на кінчику ножа) в міцну піну. Не припиняючи збивати, тонкою цівкою вливаємо гарячий сироп і збиваємо ще 1 хвилину. Додаємо крем, перемішуємо (не збиваємо) вінчиком для отримання однорідної маси і, не даючи суфле охолонути, викладаємо його на готові коржі. Для цього в роз’ємну форму викладаємо харчову плівку, потім кладемо корж, на нього — половину порції суфле та накриваємо другим коржем. У суфле, що залишилося, додаємо каву, перемішуємо та виливаємо в форму. Вирівнюємо та залишаємо до того моменту, поки суфле повністю застигне. Потім шоколад розчиняємо в гарячих вершках і ретельно розмішуємо. Наносимо глазур на приготований торт.

Десерт “Пташине молоко”

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 15 г;
  • цукор – 70 г;
  • борошно – 80 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 150 г;
  • зерна кави – 10 г;
  • вершки – 300 мл;
  • молоко – 150 мл;
  • чорний шоколад – 250 г;
  • мед – 40 г.

 

Спосіб приготування

Яйця і яєчний жовток збиваємо з цукром до максимальної щільності (близько 10 хвилин): форму маса тримати не повинна, але якщо провести вінчиком або лопаткою по її поверхні, на ній повинен залишитися виразний слід — малюнок. Розтоплюємо вершкове масло, змішуємо його спочатку з частиною збитих яєць і потім додаємо до основної маси. У кілька етапів всипаємо в тісто просіяне борошно і обережно перемішуємо. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.

ГОТУЄМО З НАМИ
Брауні: рецепти супершоколадного десерту

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Медові млинці
Рагу з грибами
Їжа в школу
Що приготувати школяреві в школу на обід
Ланч-бокс: ідеї
Що готувати на Горіховий Спас
Горіховий Спас – рецепти
Маковей рецепти – що приготувати
Коржі на Маковея – кращі рецепти
Що приготувати на Медовий Спас
Харчування у Петрів піст 2019
Що можна і що заборонено їсти в Петрів піст
Сніданок на День матері
Страви на День матері
Рецепти шашлику


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці