Соус Болоньєзе

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиІталійська кухня
Готуємо один із найпопулярніших соусів італійської кухні — смачний соус Болоньєзе. Він чудово поєднується з пастою на основі м'яса!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Часник2 зубчика
Олія оливкова1 ст.л.
Масло вершкове25 г
Цибуля1 шт.
Морква1 шт.
Селера (стебло)1 шт.
фарш яловичий250 г
Фарш свинячий250 г
Молоко300 мл
Вино біле (сухе)300 мл
Паста томатна2 ст. л.
Помідори консервовані800 г
Спеції2 ч. л.
Сіль0.5 ч. л.
Додати в список покупок

Як приготувати соус Болоньєзе

  1. Часник дрібно подрібнюємо.
  2. У глибоку пательню наливаємо оливкову олію, потім додаємо вершкове масло і ставимо на вогонь.
  3. Помішуємо масу дерев’яною ложкою до тих пір, поки вершкове масло не розтане.
  4. Цибулю, моркву, селеру миємо під холодною проточною водою, очищуємо і сушимо, потім дрібно нарізаємо.
  5. У пательню з олією додаємо підготовлені цибулю, моркву, селеру і часник.
  6. Обсмажуємо протягом 10 хвилин, постійно помішуючи, поки овочі не стануть м’якими.
  7. Потім додаємо фарш. Перемішуємо і ретельно розминаємо виделкою, щоб не було грудок.
    ГОТУЄМО З НАМИ
    Паста болоньєзе з овочами
  8. Помішуємо і тушкуємо протягом 5 хвилин.
  9. Тепер додаємо молоко і, збільшивши вогонь, готуємо ще протягом 10-15 хвилин, постійно помішуючи. Стежимо за тим, щоб соус не вийшов кулькоподібним. Вливаємо вино і готуємо ще 15 хвилин.
  10. Додаємо томатну пасту, помідори, спеції, сіль і вливаємо воду (700 мл).
  11. Збільшуємо вогонь і доводимо до кипіння, помішуючи і розминаючи помідори ложкою.
  12. Тепер, зробивши маленький вогонь, накриваємо пательню кришкою таким чином, щоб залишився невеликий отвір між пательнею і кришкою.
  13. Готуємо соус ще протягом 2 годин, помішуючи соус кожні 20 хвилин. Консистенція соусу повинна вийти густа та блискуча.
  14. За бажанням приправляємо соус.

Соус Болоньєзе готовий!

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Соус Бер Руж
Соус Песто по-українськи
Імбирний оцет
5 кращих соусів Італії
Домашній майонез: 5 простих рецептів
Соуси з грибів: 3 простих рецепта
Грузинські соуси зі слив: ткемалі, сацебелі, тклапі
Грибний соус
Соус із білих грибів до риби (Все буде добре)
Аджика на зиму: сливова, з баклажанами, класичний рецепт
Кетчуп як в магазині
Томатний соус на зиму: кращі рецепти
Аджика (фоторецепт)
Домашній кетчуп з томатної пасти
Сацебелі по-імеретинськи (фоторецепт)

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік