Як приготувати соус Болоньєзе
- Часник дрібно подрібнюємо.
- У глибоку пательню наливаємо оливкову олію, потім додаємо вершкове масло і ставимо на вогонь.
- Помішуємо масу дерев’яною ложкою до тих пір, поки вершкове масло не розтане.
- Цибулю, моркву, селеру миємо під холодною проточною водою, очищуємо і сушимо, потім дрібно нарізаємо.
- У пательню з олією додаємо підготовлені цибулю, моркву, селеру і часник.
- Обсмажуємо протягом 10 хвилин, постійно помішуючи, поки овочі не стануть м’якими.
- Потім додаємо фарш. Перемішуємо і ретельно розминаємо виделкою, щоб не було грудок.
ГОТУЄМО З НАМИ
Паста болоньєзе з овочами - Помішуємо і тушкуємо протягом 5 хвилин.
- Тепер додаємо молоко і, збільшивши вогонь, готуємо ще протягом 10-15 хвилин, постійно помішуючи. Стежимо за тим, щоб соус не вийшов кулькоподібним. Вливаємо вино і готуємо ще 15 хвилин.
- Додаємо томатну пасту, помідори, спеції, сіль і вливаємо воду (700 мл).
- Збільшуємо вогонь і доводимо до кипіння, помішуючи і розминаючи помідори ложкою.
- Тепер, зробивши маленький вогонь, накриваємо пательню кришкою таким чином, щоб залишився невеликий отвір між пательнею і кришкою.
- Готуємо соус ще протягом 2 годин, помішуючи соус кожні 20 хвилин. Консистенція соусу повинна вийти густа та блискуча.
- За бажанням приправляємо соус.
Соус Болоньєзе готовий!