Томатний соус на зиму: кращі рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Три рецепти соковитого томатного соусу на зиму: по-італійськи, без додавання оцту, томатно-сливовий.
Зберегти в кулінарну книгу

Домашній томатний соус по-італійськи

Інгредієнти:

  • Помідори – 4,5 кг;
  • Часник – 1 головка;
  • Цибулина ріпчаста – 1 шт .;
  • Стебло базиліка – 2 шт .;
  • Листя базиліка – 1 пучок;
  • Морква – 2 шт .;
  • Оливкова олія – ​​2 ст. л .;
  • Сіль – 1 ст. л .

Покроковий рецепт приготування домашнього томатного соусу по-італійськи:

  1. Миємо й нарізаємо кубиками стебло селери, цибулю, часник і моркву. Розігріваємо в сотейнику масло і обсмажуємо п’ять хвилин, періодично помішуючи дерев’яною ложкою
  2. Помідори, заздалегідь помиті і порізані на часточки, висипаємо в обсмажені овочі і тушкуємо протягом години, не забувши посолити.
  3. Знімаємо з вогню і маленькими, зручними порціями протираємо через сито.
  4. Повертаємо вже однорідну масу на маленький вогонь і уварюємо пару годин.
  5. На дно кожної стерильної банки розкладаємо чисті листочки базиліка, розливаємо соус і закочуємо банки.

Томатний соус на зиму без оцту

Інгредієнти:

  • Томати – 1 кг;
  • Болгарський перець – 1 кг;
  • Часник – 5 зубчиків

Покроковий рецепт приготування томатного соусу без оцту

  1. Миємо, очищаємо овочі. Подрібнюємо в блендері або м’ясорубці.
  2. Отримане пюре переливаємо в каструлю, ставимо на повільний вогонь, доводимо до кипіння і кип’ятимо 7-10 хвилин, періодично помішуючи суміш.
  3. Додаємо пропущений через прес часник, сіль, цукор, спеції (за смаком) і проварюємо ще 7-10 хвилин.
  4. Гарячий соус розливаємо в стерильні банки, закочуємо. Охолоджуємо і зберігаємо в прохолодному місці.

Томатно-сливовий соус на зиму

Інгредієнти:

  • Помідори – 2 кг;
  • Сливи – 1,2 кг;
  • Ріпчасту цибулю – 2-3 головки;
  • Цукровий пісок – 100 г;
  • Сіль – 2 ст. л .;
  • Селера – 2 стебла;
  • Кріп – 1 пучок;
  • Базилік – 1 пучок;
  • Мелена червона паприка – 1 ч. л.

Покроковий рецепт приготування томатно-сливового соусу на зиму

  1. Миємо, очищаємо, нарізаємо маленькими шматочками помідори. Сливи миємо, видаляємо кісточки.
  2. Чистимо цибулю і часник. Цибулю нарізаємо невеликими шматочками. Часник пропускаємо через прес і відкладаємо в сторону.
  3. Миємо, обсушуємо, дрібно шаткуємо зелень.
  4. Овочеву масу ставимо на маленький вогонь. Додаємо в соус сіль, цукор і тушкуємо півтори години, регулярно його помішуючи.
  5. За 20 хвилин до закінчення варіння додаємо зелень. Соус перемішати.
  6. За 10 хвилин до закінчення варіння в соус додаємо паприку і часник. Соус проварюємо ще 10 хвилин, остуджуємо і розкладаємо по стерилізованим баночках. Баночки закочуємо і прибираємо на зберігання в льох.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Соус Песто по-українськи
Імбирний оцет
5 кращих соусів Італії
Домашній майонез: 5 простих рецептів
Соус Болоньєзе
Соуси з грибів: 3 простих рецепта
Грузинські соуси зі слив: ткемалі, сацебелі, тклапі
Грибний соус
Соус із білих грибів до риби (Все буде добре)
Аджика на зиму: сливова, з баклажанами, класичний рецепт
Кетчуп як в магазині
Аджика (фоторецепт)
Домашній кетчуп з томатної пасти
Сацебелі по-імеретинськи (фоторецепт)
Соуси зі слив на зиму: ТОП-5 рецептів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт гранатового браслета с говядиной, рецепт приготовления гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной, состав гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной
Гранатовий браслет: 5 варіацій салату
быстрые закуски на новый год 2019, рецепты быстрых закусок на новый год, рецепты быстрых закусок, новогодние быстрые закуски,тарталетки с ананасами и сыром, канапе с брынзой, жареные креветки по чесночным соусом, рулетики из лаваша и крекеры с авокадо и помидорами
Швидкі закуски на Новий рік 2019