Домашній томатний соус по-італійськи
Інгредієнти:
- Помідори – 4,5 кг;
- Часник – 1 головка;
- Цибулина ріпчаста – 1 шт .;
- Стебло базиліка – 2 шт .;
- Листя базиліка – 1 пучок;
- Морква – 2 шт .;
- Оливкова олія – 2 ст. л .;
- Сіль – 1 ст. л .
Покроковий рецепт приготування домашнього томатного соусу по-італійськи:
- Миємо й нарізаємо кубиками стебло селери, цибулю, часник і моркву. Розігріваємо в сотейнику масло і обсмажуємо п’ять хвилин, періодично помішуючи дерев’яною ложкою
- Помідори, заздалегідь помиті і порізані на часточки, висипаємо в обсмажені овочі і тушкуємо протягом години, не забувши посолити.
- Знімаємо з вогню і маленькими, зручними порціями протираємо через сито.
- Повертаємо вже однорідну масу на маленький вогонь і уварюємо пару годин.
- На дно кожної стерильної банки розкладаємо чисті листочки базиліка, розливаємо соус і закочуємо банки.
Томатний соус на зиму без оцту
Інгредієнти:
- Томати – 1 кг;
- Болгарський перець – 1 кг;
- Часник – 5 зубчиків
Покроковий рецепт приготування томатного соусу без оцту
- Миємо, очищаємо овочі. Подрібнюємо в блендері або м’ясорубці.
- Отримане пюре переливаємо в каструлю, ставимо на повільний вогонь, доводимо до кипіння і кип’ятимо 7-10 хвилин, періодично помішуючи суміш.
- Додаємо пропущений через прес часник, сіль, цукор, спеції (за смаком) і проварюємо ще 7-10 хвилин.
- Гарячий соус розливаємо в стерильні банки, закочуємо. Охолоджуємо і зберігаємо в прохолодному місці.
Томатно-сливовий соус на зиму
Інгредієнти:
- Помідори – 2 кг;
- Сливи – 1,2 кг;
- Ріпчасту цибулю – 2-3 головки;
- Цукровий пісок – 100 г;
- Сіль – 2 ст. л .;
- Селера – 2 стебла;
- Кріп – 1 пучок;
- Базилік – 1 пучок;
- Мелена червона паприка – 1 ч. л.
Покроковий рецепт приготування томатно-сливового соусу на зиму
- Миємо, очищаємо, нарізаємо маленькими шматочками помідори. Сливи миємо, видаляємо кісточки.
- Чистимо цибулю і часник. Цибулю нарізаємо невеликими шматочками. Часник пропускаємо через прес і відкладаємо в сторону.
- Миємо, обсушуємо, дрібно шаткуємо зелень.
- Овочеву масу ставимо на маленький вогонь. Додаємо в соус сіль, цукор і тушкуємо півтори години, регулярно його помішуючи.
- За 20 хвилин до закінчення варіння додаємо зелень. Соус перемішати.
- За 10 хвилин до закінчення варіння в соус додаємо паприку і часник. Соус проварюємо ще 10 хвилин, остуджуємо і розкладаємо по стерилізованим баночках. Баночки закочуємо і прибираємо на зберігання в льох.