Як приготувати харчо по-грузинськи:
- М’ясо миємо й ріжемо шматками приблизно по 50 г кожен.
- Заливаємо м’ясо холодною водою, доводимо до кипіння, знімаємо піну і зменшуємо вогонь.
- Накриваємо кришкою і варимо бульйон 30-40 хвилин.
- Рис добре промиваємо і замочуємо у воді на 10-15 хвилин.
- Цибулю чистимо, миємо й нарізаємо кубиками.
ГОТУЄМО З НАМИ
Суп харчо з яловичиною - Солодкий перець миємо, чистимо і нарізаємо кубиками або соломкою. Помідори теж нарізаємо кубиками.
- Розігріваємо сковороду, наливаємо рослинне масло і викладаємо туди цибулю. Обсмажуємо цибулю на середньому вогні, помішуючи, 1 хвилину.
- Додаємо солодкий перець і помідори (або томатну пасту). Тушкуємо, помішуючи 1-2 хвилини.
- Додаємо в каструлю до м’яса замочений рис, зажарку і варимо суп до готовності (близько 20 хвилин) на невеликому вогні під кришкою.
- Зелень миємо й дрібно ріжемо, а часник тиснемо в ступці.
Через 15 хвилин (за 5 хвилин до закінчення варіння) додаємо в харчо по-грузинськи сіль, мелений перець, лавровий лист, товчений часник, хмелі-сунелі, соус ткемалі та дрібно нарізану зелень.
Суп харчо по-грузинськи готовий, смачного!