Зелений борщ: класичний рецепт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Перші стравиЗдорове харчуванняУкраїнська кухня
Смачний, наваристий зелений борщ — саме та страва, яка асоціюється з літом і теплом. Пропонуємо приготувати класичний зелений борщ зі щавлем, м'ясом і яйцями
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Свинина500 г
Перець горошком4-5 шт
Лавровий лист2 шт
Картопля2-3 шт
Морква1 шт
Цибуля1 шт
Щавель1 пучок
Зелена цибуля за смаком
Кріп, петрушка за смаком
Яйця2 шт
Сіль1 ч.л.
Перець за смаком
Вершкове масло або олія за смаком
Додати в список покупок

Зелений борщ — рецепт

  1. М’ясо ріжемо на шматочки і заливаємо водою. Ставимо каструлю на вогонь до закипання.
  2. Коли закипить вода, зливаємо першу воду, м’ясо споліскуємо і заливаємо 2 літрами свіжої чистої води. Знову чекаємо, поки м’ясо закипить — це потрібно, щоб позбутися від зайвого жиру і зробити суп легше для організму.
    ГОТУЄМО З НАМИ
    Зелений борщ зі щавелем та шпинатом
  3. Після закипання додаємо в бульйон лаврове листя і перець. Варимо 30-40 хвилин. Якщо в процесі бульйон став каламутним, проціджуємо його через сито. Додаємо сіль.
  4. Додаємо в бульйон порізану кубиком картоплю та варимо 10 хвилин. В цей же час ставимо варитися яйця теж на 10 хвилин.
  5. Чищену моркву натираємо на тертку, а цибулю ріжемо дрібними кубиками. Пасеруємо овочі на маслі чи олії та додаємо їх у бульйон.
  6. Варені яйця заливаємо холодною водою і чекаємо, поки охолонуть. Очищаємо яйця і нарізаємо дрібними кубиками.
  7. Щавель ретельно промиваємо і дрібно нарізаємо разом з черешками — так борщ буде кисліше.
  8. Також дрібно рубаємо зелень і додаємо разом зі щавлем в бульйон.
  9. Перемішуємо, варимо 1-2 хвилини і доводимо суп до смаку сіллю та перцем.
  10. В кінці додаємо яйця, накриваємо кришкою, вимикаємо вогонь і даємо супу настоятися 20 хвилин.

Подаємо зелений борщ зі сметаною, чорним хлібом або часниковими пампушками. Смачного!

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Суп з потрухами
Суп Каструлька із морепродуктів
Суп з квасолею і мідіями
Розсольник з куркою
3 рецепти азіатських супів, які ви можете приготувати вдома
Пісний борщ
Пісний суп з грибами на мигдальному молоці
Грибний суп: вегетаріанський рецепт
Смачно по-домашньому: 5 рецептів борщу
Гарбузовий суп — рецепт покроковий
Суп-пюре із гарбуза в мультиварці
Гарбузовий суп з квасолею (Все буде добре) (відеорецепт)
Улюблена солянка: 5 рецептів
Гуляш — рецепт від експертів Все буде добре
Грибні щі — простий рецепт

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік