Покроковий рецепт приготування великодньої шинки
- Приготуйте маринад: з‘єднайте воду та яблучний сік, закип‘ятіть. Додайте порізану кільцями моркву, четвертинки цибулі, подрібнений часник, шматочки селери, гірчицю, сіль та кленовий сироп. Перемішайте і тушкуйте 30 хв.
- Свинячий окіст перемотайте кулінарною ниткою у вигляді сітки, покладіть м‘ясо до маринаду з овочами. Тушкуйте 1 год. під кришкою. Потім перекладіть м’ясо у деко з високими бортиками. Налийте в деко бульйон, в якому тушкувалося м’ясо, висотою в 1 см. Викладіть варені овочі. Змастіть м’ясо абрикосовим джемом. За допомогою гвоздики прикріпіть до нього з усіх боків кільця консервованого ананаса.
- У серединки ананаса вставте сушену вишню, прикріпіть її зубочистками. Запікайте шинку 45 хв. за температури 160С°. Періодично поливайте її соком, що виділяється під час запікання.
- Для соусу – змішайте розморожену журавлину та червоне вино, проваріть 3 хв. Потім додайте цедру лимона, цукор, мелену корицю, мускатний горіх, лимонний сік та крохмаль. Перемішайте і варіть до загуснення 5 хв. Перетріть готовий соус через сито і подавайте з шинкою.
Дивіться онлайн 10 великодніх страв різних країн від Все буде смачно. Серія 1
Дивіться відеорецепт приготування морквяного кексу «Великодній кролик»