Покроковий рецепт приготування запеченої курки з ожиною в малиновому маринаді
ГОТУЄМО З НАМИ
Курка в банці (Все буде смачно) (відеорецепт)
- Приготуйте малиновий маринад: з’єднайте подрібнені перець чилі без насіння, часник, кріп та петрушку. Додайте зерна коріандру, сіль та олію. Перетріть до однорідності. Перебийте малину з цукром та сіллю на пюре, з’єднайте з сумішшю спецій.
- Змішайте м’яке вершкове масло з подрібненим часником, кропом та петрушкою. Зробіть на тушці курки проколи ножем, нашпигуйте курку масляною сумішшю та обкачайте у малиновому маринаді. Накрийте плівкою і поставте у холодильник на 1 год.
- Потім перекладіть курку у деко з пергаментом, змащеним олією. Закладіть у черевце залишки малинового маринаду. Туди ж покладіть ожину, чебрець, паличку кориці, аніс та розмарин.
- Накрийте деко з куркою фольгою. Запікайте 50 хв. за температури 180⁰С. Потім зніміть фольгу, полийте курку соком з дека та запікайте ще 10 хв. Готову курку перекладіть на тарілку, накрийте фольгою та залиште на 20 хв.
- Приготуйте соус: просмажте борошно на сухій сковорідці до золотаво-коричневого кольору. Окремо процідіть соки з дека, в якому запікалася курка. Додайте курячий бульйон та біле сухе вино, перемішайте. Тонкою цівкою влийте цю суміш до борошна, перемішайте. Виварюйте соус 15 хв. Потім посоліть та поперчіть. Подавайте запечену курку – з соусом.
Дивіться 10 страв з ягід. Частина 2
Дивіться відео рецепт приготування качки у вишневій карамелі від Все буде смачно