Баклажани по-болгарськи можуть бути подані у формі гарячої закуски, гарніру до основної страви або як окрема страва. Вони чудово поєднуються зі свіжою зеленню і стануть гідною прикрасою на будь-якому святковому столі.
Як закрити баклажани по-болгарськи:
Крок 1
Баклажани миємо, нарізаємо кружальцями завширшки 2 сантиметри. Поміщаємо їх у соляний розчин на 5 хвилин. Виймаємо з розсолу, даємо йому стекти й обсмажуємо до золотистого кольору на олії.
Крок 2
Помідори (вимиті), пропускаємо через м'ясорубку, нагріваємо до кипіння і протираємо крізь сито. Протерту масу уварюємо до половини об'єму.
Крок 3
Часник замочуємо на 1-2 години в холодній воді, знімаємо плівки та пропускаємо через прес.
Крок 4
Зелень дрібно рубаємо, перемішуємо з томатною масою та нагріваємо до кипіння, постійно помішуючи. Додаємо часник до перетертих томатів і перемішуємо.
Крок 5
У сухі простерилізовані банки укладаємо шарами: шар фаршу (томати), шар баклажанів. Верхній шар має бути з фаршу. Кожен шар баклажанів посипаємо нарізаною кубиками цибулею.
Крок 6
Банки накриваємо прокип'яченими кришками та ставимо стерилізувати: півлітрові – 50 хвилин, літрові – 90 хвилин. Закатуємо.
Готуймо з нами
Баклажани в аджиці рецепт на зиму
Готуймо з нами
Баклажани як гриби з майонезом на зиму








