Баклажани по-болгарськи: рецепт на зиму

Болгарська кухняКонсерваціяВеликий пістВегетаріанство
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Завантаження...
Баклажани по-болгарськи – це смачна страва, що походить із болгарської кухні, а також дуже популярна в інших країнах. Ця страва вражає своєю простотою в приготуванні та вишуканістю смаку. Отже, готуємо та насолоджуємося!
Time cooking
Загальний час: 1-2 год.

Баклажани по-болгарськи можуть бути подані у формі гарячої закуски, гарніру до основної страви або як окрема страва. Вони чудово поєднуються зі свіжою зеленню і стануть гідною прикрасою на будь-якому святковому столі.

Як закрити баклажани по-болгарськи:

Крок 1
Баклажани миємо, нарізаємо кружальцями завширшки 2 сантиметри. Поміщаємо їх у соляний розчин на 5 хвилин. Виймаємо з розсолу, даємо йому стекти й обсмажуємо до золотистого кольору на олії.
Крок 2
Помідори (вимиті), пропускаємо через м'ясорубку, нагріваємо до кипіння і протираємо крізь сито. Протерту масу уварюємо до половини об'єму.
Крок 3
Часник замочуємо на 1-2 години в холодній воді, знімаємо плівки та пропускаємо через прес.
Крок 4
Зелень дрібно рубаємо, перемішуємо з томатною масою та нагріваємо до кипіння, постійно помішуючи. Додаємо часник до перетертих томатів і перемішуємо.
Крок 5
У сухі простерилізовані банки укладаємо шарами: шар фаршу (томати), шар баклажанів. Верхній шар має бути з фаршу. Кожен шар баклажанів посипаємо нарізаною кубиками цибулею.
Крок 6
Банки накриваємо прокип'яченими кришками та ставимо стерилізувати: півлітрові – 50 хвилин, літрові – 90 хвилин. Закатуємо.
Баклажани в аджиці рецепт на зиму Готуймо з нами Баклажани в аджиці рецепт на зиму Баклажани як гриби з майонезом на зиму Готуймо з нами Баклажани як гриби з майонезом на зиму

Квашені баклажани з морквою і часником Готуймо з нами Квашені баклажани з морквою і часником

Поділитися рецептом
Залишити відгук
Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Заповніть всі поля відмічені *


Спробуй ще
Баклажани по-корейськи

Мариновані баклажани по-корейськи: рецепт, як на ринку

Баклажаны Огонек

Баклажани Вогник: рецепт на зиму

рецепт консервированных баклажанов с айвой, рецепт приготовления консервированных баклажанов с айвой, как приготовить консервированные баклажаны с айвой, состав консервированных баклажанов с айвой, как приготовить консервированные баклажаны с айвой

Консервовані баклажани з айвою

Бички в томаті

Бички в томаті – рецепт в домашніх умовах

рецепт пошагово морковного варенья, пошаговый рецепт приготовления варенья из моркови с лимоном, как приготовить морковное варенье рецепт пошагово, состав варенья из моркови с лимоном, как приготовить морковное варенье пошагово

Варення з моркви з лимоном

Опеньки

Солені опеньки

Маринований короп рецепт

Маринований короп в банці – рецепт від експертів

Сироп з шипшини

Сироп з шипшини в домашніх умовах

Варення з калини з гарбузом – рецепт від шеф-кухаря

Варення з калини з імбиром

Сире варення з калини з імбиром

Гостра квашена капуста

Хрумка квашена капуста – рецепт від шеф-кухаря

Маринований імбир

Як маринувати імбир для суші

Баклажани з шампіньйонами на зиму

Салат баклажани з шампіньйонами на зиму в аджиці

Заправка для борщу рецепт

Заправка для борщу – перевірений рецепт

Консервований гарбуз як манго рецепт

Консервований гарбуз як манго – свіжий рецепт



ВГОРУ
Дитяче меню до Дня святого Миколая
десерты на день святого Николая, рецепты на день святого Николая, что приготовить на день святого Николая
Зустрічаємо святого Миколая: 5 десертів