Апельсиновий мармелад від Євгена Клопотенко (фоторецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Як приготувати апельсиновий мармелад точно знає Євген Клопотенко!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Апельсины3 кг
Цукор600 г
Цедра20 г
Коньяк80 г
Пектинова суміш20 г
Додати в список покупок

Як приготувати апельсиновий мармелад: покроковий рецепт

Продукти для приготування апельсинового мармеладу

1. Апельсини миємо й знімаємо з них цедру

з 3 кг апельсинів вийде 1,5 кг мармеладу

2. Нарізаємо цедру соломкою – апельсинова цедра багата ефірними маслами, які додадуть мармеладу особливий аромат

3. Давимо з апельсинів сік – він повинен бути з м’якоттю

4. Додаємо в сік пектинову суміш і ставимо на вогонь

5. Даємо соку закипіти і додаємо апельсинову цедру; залишаємо покипіти 2 хвилини на маленькому вогні

6. Додаємо цукор, варимо джем 15 хвилин на середньому вогні

якщо апельсини солодкі, цукру потрібно взяти менше – 400 г

7. За 3 хвилини до кінця приготування додаємо коньяк

замість коньяку в мармелад можна додати ще один міцний алкоголь – наприклад, віскі; також алкоголь можна додати не в процесі варіння, а безпосередньо перед тим, як розливати в банки

8. Готовий мармелад розливаємо по стерилізованим банкам

банки стерилізуємо 45 хвилин в розігрітій до 200 ° С духовці; кришки опускаємо на хвилину в окріп з додаванням лимонної кислоти

Мармелад готовий!

Читайте також: Гарбузово-яблучне желе с шоколадним ганашем (фоторецепт)


Дякуємо Євгену Клопотенко за допомогу в підготовці рецепта

Фото: Віталій Панін, Smachno.ua

Євген Клопотенко

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Квашена капуста: 5 смачних рецептів
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму
Маринуємо гриби: печериці, опеньки, білі гриби
Натуральний виноградний оцет: простий рецепт
Мариновані опеньки на зиму: простий рецепт
3 способи приготування цукатів із груш на будь-який смак
Аджика: 5 найкращих рецептів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт правильного оливье, рецепт приготовления правильного оливье, как приготовить правильный оливье, состав правильного оливье, как приготовить правильный оливье
Правильний Олів’є — рецепт
рецепт салата из крабовых палочек и мивины, рецепт приготовления салата из крабовых палочек и мивины, как приготовить салат из крабовых палочек и мивины, состав салата из крабовых палочек и мивины, как приготовить салат из крабовых палочек и мивины
Салат із крабових паличок і Мівіни