Апельсиновий мармелад від Євгена Клопотенко (фоторецепт)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів


Переглянути відгуки

Як приготувати апельсиновий мармелад точно знає Євген Клопотенко!

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Інгредієнти
Додати в список покупок
Апельсины3кг
Цукор600г
Цедра20г
Коньяк80г
Пектинова суміш20г

Як приготувати апельсиновий мармелад: покроковий рецепт

Продукти для приготування апельсинового мармеладу

1. Апельсини миємо й знімаємо з них цедру

з 3 кг апельсинів вийде 1,5 кг мармеладу

2. Нарізаємо цедру соломкою – апельсинова цедра багата ефірними маслами, які додадуть мармеладу особливий аромат

3. Давимо з апельсинів сік – він повинен бути з м’якоттю

4. Додаємо в сік пектинову суміш і ставимо на вогонь

5. Даємо соку закипіти і додаємо апельсинову цедру; залишаємо покипіти 2 хвилини на маленькому вогні

6. Додаємо цукор, варимо джем 15 хвилин на середньому вогні

якщо апельсини солодкі, цукру потрібно взяти менше – 400 г

7. За 3 хвилини до кінця приготування додаємо коньяк

замість коньяку в мармелад можна додати ще один міцний алкоголь – наприклад, віскі; також алкоголь можна додати не в процесі варіння, а безпосередньо перед тим, як розливати в банки

8. Готовий мармелад розливаємо по стерилізованим банкам

банки стерилізуємо 45 хвилин в розігрітій до 200 ° С духовці; кришки опускаємо на хвилину в окріп з додаванням лимонної кислоти

Мармелад готовий!

Читайте також: Гарбузово-яблучне желе с шоколадним ганашем (фоторецепт)


Дякуємо Євгену Клопотенко за допомогу в підготовці рецепта

Фото: Віталій Панін, Smachno.ua

Євген Клопотенко



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Пахлава медова
Білий глег з грушею
Ванільні вафлі
Суп-пюре з овочів (фоторецепт)
Жульєн з куркою та грибами (Все буде смачно) (відеорецепт)
Макаруни – рецепт печива
Кава по-східному
Домашній сир за 45 хвилин (фоторецепт)
Спагеті з морепродуктами
Домашня панакота: 3 рецепта
Запечена риба у фользі
Овочевий жульєн (Все буде смачно) (відеорецепт)
Яєчний глінтвейн
Цукерки Пташине молоко (фоторецепт)


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити