Апельсиновий мармелад від Євгена Клопотенко (фоторецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Як приготувати апельсиновий мармелад точно знає Євген Клопотенко!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Апельсины3 кг
Цукор600 г
Цедра20 г
Коньяк80 г
Пектинова суміш20 г
Додати в список покупок

Як приготувати апельсиновий мармелад: покроковий рецепт

Продукти для приготування апельсинового мармеладу

1. Апельсини миємо й знімаємо з них цедру

з 3 кг апельсинів вийде 1,5 кг мармеладу

2. Нарізаємо цедру соломкою – апельсинова цедра багата ефірними маслами, які додадуть мармеладу особливий аромат

3. Давимо з апельсинів сік – він повинен бути з м’якоттю

4. Додаємо в сік пектинову суміш і ставимо на вогонь

5. Даємо соку закипіти і додаємо апельсинову цедру; залишаємо покипіти 2 хвилини на маленькому вогні

6. Додаємо цукор, варимо джем 15 хвилин на середньому вогні

якщо апельсини солодкі, цукру потрібно взяти менше – 400 г

7. За 3 хвилини до кінця приготування додаємо коньяк

замість коньяку в мармелад можна додати ще один міцний алкоголь – наприклад, віскі; також алкоголь можна додати не в процесі варіння, а безпосередньо перед тим, як розливати в банки

8. Готовий мармелад розливаємо по стерилізованим банкам

банки стерилізуємо 45 хвилин в розігрітій до 200 ° С духовці; кришки опускаємо на хвилину в окріп з додаванням лимонної кислоти

Мармелад готовий!

Читайте також: Гарбузово-яблучне желе с шоколадним ганашем (фоторецепт)


Дякуємо Євгену Клопотенко за допомогу в підготовці рецепта

Фото: Віталій Панін, Smachno.ua

Євген Клопотенко

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Ікра кабачкова з майонезом і томатом
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму
Сироп з лаванди (фото рецепт)
Абрикосове желе на зиму
Кабачкова ікра на зиму: ТОП-5 рецептів
Кабачкова ікра: покроковий рецепт приготування в мультиварці
Заготовки з вишні на зиму
Варення з баклажанів і слив (Все буде добре) (відео)
Літній салат на зиму (Все буде добре)
Абрикосовий конфітюр з волоськими горіхами
Абрикосове варення без цукру: ТОП-3 рецепти
Варення в мультиварці: 3 рецепта
Джем в мультиварці: ТОП-3 рецепти
Огірки в смородинової заливці
Варення з ожини з яблуками

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму