Сироп із шипшини можна використовувати для приготування різних страв і напоїв. Він додає смаку та аромату випічці, коктейлям, йогуртам, оладкам, каві та чаю. Також його можна використовувати як глазур для пирогів, морозива та фруктових салатів.
Як приготувати сироп з шипшини в домашніх умовах
Крок 1
Плоди шипшини очищаємо від плодоніжок і чашолистків, промиваємо й обсушуємо.
Крок 2
У сотейнику змішуємо воду і цукор, нагріваємо до розчинення цукру, закладаємо в сироп шипшину і доводимо до кипіння.
Крок 3
Потім знімаємо сотейник із вогню, накриваємо кришкою, вкутуємо в рушник і даємо настоятися протягом години.
Крок 4
Потім перебиваємо все блендером в однорідну масу і перетираємо суміш через сито.
Крок 5
Знову повертаємо сироп на вогонь, доводимо до кипіння й одразу розливаємо по стерилізованих банках. Закорковуємо й залишаємо до повного охолодження.
Можна після перетирання плодової маси через сито, додатково процідити сироп через марлю.
Сироп з шипшини в домашніх умовах готовий! Смачного!
Готуймо з нами
Сироп із кульбаб Богатир: корисний рецепт
Готуймо з нами
Паста Амосова: зміцнить серце та імунітет
Готуймо з нами
Мармелад із гарбуза – корисний рецепт
Готуймо з нами
Чай з липою, бузиною та шипшиною – рецепт від застуди








