Як приготувати персики в білому вині:
1. Миємо персики під проточною холодною водою. Опускаємо їх на дві хвилину у гарячу воду і відразу ж виймаємо.
2. Опускаємо персики у холодну воду. Дістаємо і даємо висохнути. Згодом акуратно знімаємо шкірку і в кожен персик вставляємо пуп’янок гвоздики.
3. Готуємо сироп з води та цукру, додаємо у нього 0,5 ст. л меленої кориці. Потім викладаємо у цей сироп персики і варимо 10 хвилин. Знімаємо з вогню і охолоджуємо.
ГОТУЄМО З НАМИ
Персики в креме
4. Зливаємо сироп у каструлю, додаємо вино та лимонний сік. Доводимо до кипіння. Кип’ятимо 5 хвилин, після чого кладемо туди персики і варимо, доки вони не стануть м’якими.
5. Дерев’яною ложкою перекладаємо персики у нагріті чисті банки. Сироп знову доводимо до кипіння і відразу заливаємо ним банки доверху. Герметично закриваємо банки і охолоджуємо консервацію.