Маринований солодкий перець

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Солодкий перець — ароматний, смачний овоч. Так чому б не заготовити його на зиму? Розповідаємо, як приготувати маринований солодкий перець
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Часник за смаком
Зелень і суцвіття кропу за смаком
Перець гіркий за смаком
Зелень петрушки і естрагону за смаком
Болгарський перець1 кг
Додати в список покупок

Як замаринувати солодкий перець

  1. Промиваємо перець і видаляємо плодоніжки і насіння. Після очищення опускаємо в холодну воду на 30 хвилин, а потім або нарізаємо перець поздовжніми смужками шириною 3-3,5 см, або залишаємо плоди цілими.

    Для маринування потрібно брати зелені та червоні плоди болгарського перцю, що мають м’ясисті стінки

  2. Бланшуємо перець в киплячій воді: цілі плоди 1-2 хвилини, смужки перцю – не більше 45 секунд. Після бланшування опускаємо перець на 2-3 хвилини в холодну воду.
  3. Готуємо маринад: доводимо до кипіння 1 літр води, додаємо 5% -го оцет (0,5 – 1 склянка), сіль (1 ст.л.) і кип’ятимо 1 хвилину.
  4. На дно підготовлених банок, ємністю 0,5 – 1 літр, кладемо зелень і спеції, зверху викладаємо перець і заливаємо киплячим маринадом.
  5. Ставимо банки в каструлю з киплячою водою і стерилізуємо півлітрові банки 12-15 хвилин, літрові – 18 хвилин.

ГОТУЄМО З НАМИ
Як стерилізувати банки для консервації (відео)

Після закінчення стерилізації банки закупорюють і охолоджуємо. Консервований солодкий перець буде готовий через 2-3 дні.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Квашена капуста: 5 смачних рецептів
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму
Маринуємо гриби: печериці, опеньки, білі гриби
Натуральний виноградний оцет: простий рецепт
Мариновані опеньки на зиму: простий рецепт
3 способи приготування цукатів із груш на будь-який смак
Аджика: 5 найкращих рецептів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо