Болгарський перець на зиму: найкращі рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Читайте, як приготувати болгарський перець на зиму в нашому матеріалі. Пропонуємо три кращих рецепта: болгарський перець по-вірменськи, маринований і лечо з перцем і томатами.
Зберегти в кулінарну книгу

Болгарський перець на зиму по-вірменськи

Інгредієнти:

  • Солодкий перець – 7 кг;
  • Кінза і зелень селери – 200 г;
  • Часник – 1 головка;
  • Перець горошком – 10 штук;
  • Лавровий лист.

Маринад:

  • Соняшникова рафінована олія – ​​0,5 л;
  • Вода – 0,5 л;
  • Оцет 9% – 100 мл;
  • Сіль – 3 ст. л .;
  • Цукор – 100 г.
  1. Перець очищаємо від насіння. Розрізаємо навпіл, або 4 частини, як вам більше до душі.
  2. Вимиту зелень подрібнюємо, часник нарізаємо пластинками.
  3. Готуємо маринад, доводимо до кипіння. Бланшуємо перець в маринаді протягом 5 хвилин.
  4. Гарячий перець розкладаємо по стерилізованим банкам, пересипаючи його зеленню з часником, зверху заливаємо маринадом.
  5. Наповнені банки ставимо в каструлю стерилізуватися. На дно каструлі обов’язково кладемо серветку з тканини. Заливаємо банки водою, і з моменту закипання води в каструлі стерилізуємо перець 20 хвилин для літрової банки. Потім відразу закочуємо кришками.
  6. Укутуємо банки в ковдру, на наступний день можна прибирати на зберігання.

Якщо не вистачить маринаду, можна приготувати окремо і долити в банки.

Маринований солодкий перець

Інгредієнти:

  • Часник – за смаком;
  • Зелень і суцвіття кропу – за смаком;
  • Гіркий перець – за смаком;
  • Зелень петрушки і естрагону – за смаком;
  • Болгарський перець – 1 кг.
  1. Промиваємо перець і видаляємо плодоніжки і насіння. Після очищення опускаємо в холодну воду на 30 хвилин, а потім або нарізаємо перець поздовжніми смужками шириною 3-3,5 см, або залишаємо плоди цілими.

    Для маринування потрібно брати зелені та червоні плоди болгарського перцю, що мають м’ясисті стінки

  2. Бланшуємо перець в киплячій воді: цілі плоди 1-2 хвилини, смужки перцю – не більше 45 секунд. Після бланшування опускаємо перець на 2-3 хвилини в холодну воду.

Продовження рецепта читайте тут.

Лечо з болгарським перцем

Інгредієнти:

  • Болгарський перець (очищений від насіння) – 2 кг;
  • Помідори – 2 кг;
  • Цукор – 1/2 склянки;
  • Олія – 1/2 склянки;
  • Сіль – 1 ст.л.;
  • Оцет – 3 ст.л.

1. Помідори миємо, розрізаємо на 2-4 частини, вирізаємо плодоніжки. Перемелюємо томати в блендері

Якщо немає блендера, помідори можна пропустити через м’ясорубку

2. Болгарський перець миємо, видаляємо зелений хвостик і вирізаємо насіннєву коробку. Розрізаємо на кілька частин.

Продовження рецепта читайте тут.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Квашена капуста: 5 смачних рецептів
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму
Маринуємо гриби: печериці, опеньки, білі гриби
Натуральний виноградний оцет: простий рецепт
Мариновані опеньки на зиму: простий рецепт
3 способи приготування цукатів із груш на будь-який смак
Аджика: 5 найкращих рецептів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный пирог в мультиварке
Яблучний пиріг у мультиварці-скороварці
как приготовить тыквенный пирог
Гарбузовий пиріг від Яни Станішевської (фоторецепт)