Вишневе варення
Складові:
- 1 кг підготовлених ягід черешні або вишні,
- 1,5 кг цукру,
- 1-2 г лимонної кислоти.
Приготування:
Ягоди засипте цукром і залишіть на ніч для виділення соку. На ранок перемішайте, перекладіть в чашу мультиварки, закрийте кришку і встановіть режим «Тушкування» на 1 годину. В кінці приготування додайте лимонну кислоту. Розкладіть готове варення по стерилізованим банкам і закатайте.
ГОТУЄМО З НАМИ
Джем в мультиварці: ТОП-3 рецепти
Варення з яблук «Білий налив»
Складові:
- 1 кг яблук,
- 500 г цукру.
Приготування:
Яблука промиваємо, ретельно протираємо, видаляємо серцевину і нарізаємо шматочками. Викладаємо половину підготовлених яблук в чашу мультиварки, засипаємо цукром, зверху викладаємо щільно яблука. Закриваємо кришку та сматвимо режим «Тушкування» на 90 хвилин. Через 45 хвилин після початку режиму знімаємо паровий клапан.
Чашу мультиварки в цьому рецепті можна заповнювати повністю, варення не втече
Варення-асорті в мультиварці
Складові:
- 1 яблуко,
- 1 груша,
- 5 абрикосів,
- 2 мультистакана цукру,
- 1 ч.л. лимонного соку.
Приготування:
Фрукти нарізаємо скибочками, з абрикосів видаляємо кісточки. Складаємо в чашу мультиварки, засипаємо цукром, додаємо лимонну кислоту і встановлюємо режим «Тушкування» на 1 годину.
Краще не перемішувати нерозчинений цукор прямо в чаші — він може подряпати покриття