Яблучне повидло на зиму
Складові:
- яблука – 2 кг
- цукор – 900 г
- вода – 450 мл
- лимонний сік – 45 мл
Як приготувати яблучне повидло
- Яблука розрізаємо на четвертинки, чистимо від шкірки та насіння.
- Шкірку зав’язуємо в марлю і разом з яблуками складаємо в каструлю.
- Додаємо води і доводимо до кипіння. Варимо 15-20 хвилин, поки яблука не стануть м’якими.
- Ставимо духовку на 250 градусів.
Продовження рецепта читайте тут
Гарбузово-яблучне повидло
Складові:
- Гарбуз – 800 г;
- Яблука кислі – 1,2 кг;
- Цукор – 1 кг;
- Цедра лимона або апельсина – 50 г
- Гарбуз миємо, потім чистимо від насіння, м’якоті і шкірки і нарізаємо шматочками.
- Потім миємо яблука і також очищаємо від насіння і шкірки.
- Далі гарбуз і яблука кладемо в каструлю і проварюємо у власному соку.
Після чого протираємо в гарячому вигляді, додаємо цукор, лимонну або апельсинову цедру і знову уварюємо до тих пір, поки повидло не відставатиме від стінок і дна посуду.
Гаряче повидло розкладаємо в стерилізовані банки і закриваємо поліетиленовими кришками.
Яблучне повидло з корицею
Складові:
- Яблука – 3 кг;
- Цукор – 1,5 кг;
- Кориця – 1 ч. л .;
- Лимон – 1 шт.
Покроковий рецепт приготування
- З лимона вичавлюємо сік. З яблук видаляємо серцевину. В блендері подрібнюємо яблука, додаємо лимонний сік з 1 лимона, перемішуємо.
- Перекладаємо пюре в каструлю, додаємо цукор, перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні протягом 30 хвилин.
- У готове пюре додаємо корицю, перемішуємо. Закочуємо в стерильні банки