Беррійскій великодній паштет

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Французька кухняВеликдень 2018
Апетитний великодній паштет, який на світле свято готують у французькій провінції Беррі
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Цибуля-шалот2 шт
Яйця6 шт
Телячий фарш200 г
Свинячий фарш300 г
Панірувальні сухарі50 г
Свіжа петрушка15 г
Мускатний горіх0.50 ч.л.
Коньяк або бренді1 ст.л.
Вершкове масло за смаком
Лавровий лист за смаком
Перець за смаком
Сіль за смаком
Для тіста
Борошо500 г
Вершкове масло200 г
Яєчні жовтки2 шт
Вода200 г
Сіль10 г
Додати в список покупок

Як приготувати беррійскій великодній паштет

  1. Готуємо рубане тісто: в борошно вливаємо гаряче вершкове масло і розмішуємо.
  2. Вмішуємо збите виделкою яйце, додаємо сіль і воду. Добре вимішуємо тісто.
  3. Яйця (4 шт.) відварюємо в круту. Подрібнюємо шалот і петрушку.
  4. У мисці з’єднуємо обидва види м’яса, збите яйце (1 шт.), петрушку, цибулю, панірувальні сухарі, коньяк і мускатний горіх. Солимо і перчимо.
  5. Тісто розгортаємо в тонкий пласт і викладаємо в прямокутну форму для випічки, вистелену пергаментом.
  6. На тісто викладаємо фарш.
  7. На рівній відстані один від одного заглиблюємо в фарш варені й очищені від шкаралупи яйця, на яйця викладаємо ще шар фаршу, поверх кладемо невеликі шматочки вершкового масла і пару лаврових листочків. Щільно накриваємо все тістом, намагаючись не допускати пустот між фаршем і тістом: фарш повинен знаходитися всередині.
  8. Змащуємо верх тіста збитим яйцем, посередині робимо дірочку і поміщаємо в неї трубочку з фольги, щоб під час випікання з неї виходила пара.
  9. Запікаємо паштет протягом 20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

Читайте також: Великодня шинка

Всі рецепти на Великдень 2018

Читайте також: Вітання з Великоднем в картинках

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Швидкі закуски на Новий рік 2019
Сосиски в картопляному тісті
Тарталетки з начинкою
Канапе — рецепти на Новий рік
Закуски із лаваша на Новий рік
Прості закуски на Новий рік 2019
Крок-мадам – рецепт сендвіча
Форшмак овочевий
Цвітна капуста з сиром
Жульєн із риби
Шаурма в сирному лаваші
Буріто з квасолею
Гриби, фаршировані рисом
Страви з лаваша в духовці: ТОП-5 простих рецептів
Грибний жульєн від МастерШеф

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепты салатов на новый год 2019, какой салат приготовить на новый год 2019, рецепты новогодних салатов 2019, салат желтая свинка, салат гнездо глухаря, салат с сухариками королевский, салат с ананасами курицей и грибами, салат из кальмаров
Рецепти салатів на Новий рік 2019
рецепт салата грибная поляна с корейской морковкой, рецепт приготовления салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой, состав салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой
Грибна поляна: 5 рецептів салату