Варена кукурудза
СКЛАДОВІ
- Кукурудза харчова молочна — 6 шт.
- Лимон — 1/2 шт.
- Сіль — по вкусу
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Кукурудзу очищаємо від листя. Кип’ятимо воду.
- На дно п’ятилітрової каструлі викладаємо шар кукурудзяного листя, потім – кукурудзяні качани, які заливаємо окропом і накриваємо кришкою.
- Ставимо каструлю на вогонь, після закипання зменшуємо вогонь і варимо кукурудзу 20 хв. У воду додаємо лимонний сік. Вимикаємо вогонь і даємо кукурудзі постояти 5 хв.
- Виймаємо кукурудзу з води. Солимо качани за смаком.
Запечена кукурудза
СКЛАДОВІ
- Кукурудза кормова молочна — 3 шт.
- Рослинно-вершкова суміш — 100 г
- Кріп — 10 г
- Петрушка — 10 г
- Коріандр — 10 г
- Тмин — 10 г
- Перець чорний мелений — 10 г
- Базилік сухий— 10 г
- Часник — 2 зубчика
- Сіль — 1 ч.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Змішуємо размягченную рослинно-вершкову суміш, вичавлений часник, дрібно нарізану зелень (кріп і петрушку), коріандр, кмин, сіль, сухий базилік і чорний мелений перець. Все перемішуємо.
- Кукурудзу очищаємо і змащуємо з усіх боків рослинно-вершкової сумішшю. Обертаємо кожен качан пергаментом, потім – фольгою і залишаємо на 5 хв. Після запікаємо при 200 ° C 40 хв.
Читайте також: Як і скільки варити кукурудзу
Кукурудзяні тортильяс
СКЛАДОВІ
- Кукурудза харчова молода — 2 шт.
- Яйця — 4 шт.
- Сметана 15% — 300 мл
- Рослинно-вершкова суміш — 30 г
- Пшеничне борошно — 200 г
- Кукурудзяна мука — 150 г
- Цукор — 1 ст.л.
- Сіль — 1 ч.л.
- Розпушувач — 1 ч.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Кукурудзу варимо, знімаємо з качанів зерна. Змішуємо рідкі інгредієнти – яйця, сметану і рослинно-вершкову суміш.
В окремому посуді змішуємо сухі компоненти – пшеничне і кукурудзяне борошно, цукор, сіль, розпушувач. - Потім змішуємо сухі компоненти з рідкими. Додаємо в суміш зерна кукурудзи і розмішуємо.
- Даємо тісту постояти 10 хвилин в холодильнику.
- Сковороду змащуємо рослинно-вершкової сумішшю. Обсмажуємо кожен корж по 2 хвилини з кожного боку.