Як приготувати пиріг з капустою
Інгредієнти:
Для заливного тіста:
- кефір – 375 мл;
- вершкове масло – 100 г;
- борошно – 320-400 г;
- сода – 1 ч. л. (без гірки);
- цукор – 2 ст. л.;
- сіль – ½ ч. л.;
- яйця – 2 шт.;
- кукурудзяне борошно – 30 г;
- кріп – 5 гілочок;
- петрушка – 5 гілочок;
- часник – 1 зубчик;
- чорний мелений перець – дрібка;
- соняшникова олія – 2 ст. л.
Для начинки:
- капуста – 500 г;
- молоко – 200 мл;
- ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- яйця – 3 шт.;
- сіль – 1/3 ч. л.;
- чорний мелений перець – ¼ ч. л.;
- мелений мускатниий горіх – ¼ ч. л.;
- олія для смаження – 2-3 ст. л.
Спосіб приготування:
- Приготуйте начинку. Капусту наріжте на квадратики 1,5х1,5 см. Відваріть її в молоці протягом 5 хвилин. Висипте на сито, щоб стекло молоко.
- Подрібніть цибулю і підсмажте на олії. Додайте капусту, сіль, чорний мелений перець, мускатний горіх і тушкуйте на повільному вогні 7 хвилин.
- Відваріть круто яйця. Натріть на крупній тертці і змішайте з готовою капустою.
- Приготуйте тісто. Яйця збийте з цукром і додайте м’яке вершкове масло.
- Підігрійте кефір до температури тіла, посоліть і змішайте з яєчно-масляною сумішшю. Борошно змішайте з содою, просійте на тісто і місіть до однорідності.
- Форму змастіть вершковим маслом і посипте кукурудзяною мукою. Вилийте на неї половину тіста та посипте начинкою. Залийте її тістом, що залишилося.
- Випікайте пиріг 35-40 хвилин при температурі 180 ° С.
- Підготуйте суміш із олії, часнику, солі і перцю. Змастіть нею готовий гарячий пиріг і посипте зеленню.