Ліза Глинська розповіла, як приготувати вишукані та неперевершені рулетні тістечка з кавовим кремом.
Інгредієнти:
згущене молоко – 400 г
яйця – 2 шт. + 3 жовтки
сіль – 2 г
сода – 1/3 ч. л.
сік лимона – 1/3 ч. л.
борошно – 175 г
вершкове масло – 50 г
розчинна кава – 2 ч. л.
молоко – 300 мл
крохмаль – 15 г
цукор – 20 г
молочний шоколад – 30 г
желатин – 5 г
Приготуйте таке ж тісто, як для рулету на згущеному молоці. Тільки разом з яйцями додайте до тіста каву, заварену в 1 ст. л. води. Спечіть корж і скрутіть рулет так само, як і рулет на згущеному молоці.
Приготуйте крем. Желатин залийте 2 ст. л. води кімнатної температури. Залиште на 10 хвилин. Молоко і каву нагрійте в сотейнику.
Жовтки розітріть з цукром, борошном і крохмалем та додайте їх у сотейник.
Перемішайте, доведіть до кипіння та проваріть упродовж хвилини. Зніміть їх з вогню та накрийте харчовою плівкою.
Поставте суміш у холодильник на 30 хвилин. Вершкове масло збийте до пишності, змішайте з кремом і знову збийте.
Розкрутіть рулет і змастіть корж кремом товщиною 2 мм. Знову скрутіть рулет.
Розріжте його впоперек на 8 частин. Переверніть тістечка, викладіть на блюдо та прикрасьте кремом. Поставте в холодильник на годину.