Рецепт: відкритий грибний пиріг

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Пиріг для усіх любителів грибів!

Як приготувати відкритий грибний пиріг

Інгредієнти:

  • борошно – 250 г;
  • рослинно-вершкова суміш – 175 г;
  • яйця – 1 шт.;
  • сметана (15%) – 25 мл;
  • сіль – 2 г;
  • сода – 1 г;
  • білі гриби – 1 кг;
  • цибуля – 2 шт.;
  • твердий сир – 100 г.

 

Спосіб приготування

  1. Охолоджену рослинно-вершкову суміш натираємо на крупній тертці. Додаємо в неї 1 яйце, потім сметану, сіль і соду. Додаємо борошно.
  2. Замішуємо пружне еластичне тісто. Загортаємо в харчову плівку та трохи розкачуємо. Залишаємо тісто в холодильнику на 30 хвилин.
  3. Готуємо начинку. Білі гриби чистимо, миємо та варимо приблизно 10 хвилин. Відкидаємо гриби на друшляк, але не зливаємо весь бульйон. Нарізаємо гриби на шматочки. Викладаємо їх на добре розігріту та змащену рослинно-вершковою сумішшю пательню.
  4. Нарізаємо дрібними кубиками цибулю і додаємо до грибів, які подрумянились. Коли цибуля стане прозорою, додаємо до неї ополоник грибного бульйону. Тримаємо цибулю і гриби на вогні, поки бульйон не закипить.
  5. Натираємо на крупній тертці будь-який твердий сир і змішуємо з охолодженими грибами та цибулею.
  6. Беремо тісто з холодильника. Розкачуємо за формою. Пальцями робимо із тіста бортики. Ставимо форму з тістом у духовку на 5-10 хвилин при температурі 200 ˚С.

    Щоб тісто не піднімалося під час випічки, покладіть поверх нього пергамент і насипте зверху товстий шар квасолі або будь-які сухі крупи

  7. Виймаємо тісто з духовки. Викладаємо начинку рівним шаром. Випікаємо пиріг у духовці 20-25 хвилин при температурі 200 ˚С.

ГОТУЄМО З НАМИ
Закритий пиріг з сиром і цибулею-порей

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Мариноване сало: рецепт в цибулинні
Как правильно и вкусно приготовить сало в рассоле?
Копчене сало
Пікантне сало від Ігоря Місевича
Буженина для гурманов
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
Як вибрати якісне сало? Поради Ігоря Місевича
РЕЦЕПТ: Буженина запеченная в духовке от Ярославы Федоровой
Буженина у хлібі з пряним хлібним соусом
Пресоване запечене сало
Рулетні тістечка від Лізи Глинської
Як приготувати тісто для вареників
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
8 новорічних страв з усього світу
Як правильно ліпити хачапурі?


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці