Інгредієнти:
- вершкове масло (73,5%) – 200 г;
- цукор – 75 г;
- сметана (20%) – 300 мл;
- пшеничне борошно вищого гатунку – 480 г;
- сода – 1,5 ч. л.;
- сіль – на кінчику ножа;
- повидло – 150 г.
Спосіб приготування
- Перетріть масло з цукром до однорідної маси, додайте сметану та борошно, змішане з содою і сіллю. Замісіть тісто. Покладіть на 15-20 хвилин в холодильник.
- Тісто розділіть на 2 частини, з кожної розкачайте круглий пласт завтовшки 5 мм. Пласти наріжте на трикутники потрібного розміру.
- На широку частину покладіть повидло, залишаючи скраю зазор приблизно в 1 см.
- Зверніть трикутники в трубочки, починаючи з широкого краю. Вузький край зафіксуйте під рогаликом.
- На застелене пергаментом деко викладіть рогалики. Випікайте 15-20 хвилин при температурі 180 градусів до золотистого кольору.
Готові рогалики посипте цукровою пудрою.