Як приготувати закритий пиріг з сиром і цибулею-порей
- Готуємо тісто. Додаємо в борошно кубики холодного вершкового масла та розтираємо пальцями до утворення масляно-борошняної крихти.
- Змішуємо із масляно-борошняною крихтою яйце, холодне молоко, сіль і цукор. Замішуємо тісто, загортаємо його в харчову плівку та кладемо на 30 хвилин у холодильник.
- Готуємо начинку. Нарізаємо білу частину цибулі-порею тонкими кільцями. Обсмажуємо цибулю на суміші рослинної олії і вершкового масла. Змішуємо яйця з вершками, сіллю, перцем, цибулею і додаємо натертий сир.
- Готуємо пиріг. Ділимо тісто на дві частини (одна більша, а друга менша). Розкачуємо охолоджене тісто (більшу частину) в тонкий круглий пласт і вистилаємо ним круглу форму.
- Викладаємо у форму начинку, розкачуємо в тонкий пласт другу частину тіста і накриваємо ним пиріг
Качалкою зрізаємо зайве тісто.
- Змащуємо верх пирога жовтком з молоком (1 жовток + 1 ст. л. молока), виделкою робимо візерунки. Випікаємо при температурі 170 градусів 30-35 хвилин.
ГОТУЄМО З НАМИ
Грецький пиріг зі шпинатом