«В якості начинки для вареників я люблю свіжі ягоди. Це може бути полуниця або вишня з невеликою кількістю цукрової пудри або меду. Що стосується тіста, у мене є два рецепти – але найчастіше я готую за першою », – каже Микола Тищенко, ділячись кулінарними секретами.
Рецепт тіста для вареників №1
Складові
Борошно вищого сорту – 150 г
Олія – 15 г
Вода кімнатної температури – 85 г
Сіль – 1 г
Як готувати
У борошно додаємо трохи солі і олії. Ніяких більше інгредієнтів – ні соди, ні кефіру, ні молока, ні яєць не потрбіно. Вливаємо воду, замішуємо тісто і даємо «відпочити» протягом 20-30 хвилин. З такого тіста виходять чудові вареники – прозорі, ніжні, що тануть у роті, в них смакове увага зосереджена на начинці.
Робіть вареники невеликими – так вони будуть ніжними і тонкими, при цьому не порвуться
Рецепт тіста для вареників №2
Складові
Борошно вищого сорту – 300 г
Олія – 15 г
Кефір – 170 мл
Сода – 1 г
Як готувати
Змішуємо інгредієнти. Замішаному тісту даємо відпочити півгодини. Тісто виходить пухким і м’яким, а вареники з нього – непрозорими, але пишними. «Ці вареники для мене – втілення так званого« українського бутерброда ». Вони схожі на сосиску в тісті – не видно, що всередині. У вареників по першому рецепту начинка видно, вона акуратно прикрита ніжним тестом », – порівнює Микола Тищенко.
Соус до вареників
Подаємо вареники класичним способом – зі сметаною. Але якщо ви готуєте вареники з солодкою начинкою, використовуйте нежирну сметану і додайте їй солодкого смаку. Бажано робити соус на основі тих інгредієнтів, які використовуються в начинці. Наприклад, з полуничного або вишневого соку з додаванням цукру, який повинен розчинитися, і сметани або нежирних вершків.
Примітка: ліпимо вареники класичним способом. Тонко розгортаємо тісто. Круглою формою видавлюємо на ньому невеличкі кола. По центру кожного кола кладемо трохи начинки (полуниця або вишні без кісточок з цукровою пудрою або медом).
Зачіпляємо краї, щоб вийшов півмісяць. Варимо вареники в киплячій воді до готовності.
Більше рецептів до святкового столу читайте тут: Старий Новий рік 2019