Вареники з ягодами від Миколи Тищенка

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Микола Тищенко розповів про те, як готує вареники з ягодами

«В якості начинки для вареників я люблю свіжі ягоди. Це може бути полуниця або вишня з невеликою кількістю цукрової пудри або меду. Що стосується тіста, у мене є два рецепти – але найчастіше я готую за першою », – каже Микола Тищенко, ділячись кулінарними секретами.

Рецепт тіста для вареників №1

Складові

Борошно вищого сорту – 150 г

Олія – ​​15 г

Вода кімнатної температури – 85 г

Сіль – 1 г

Як готувати

У борошно додаємо трохи солі і олії. Ніяких більше інгредієнтів – ні соди, ні кефіру, ні молока, ні яєць не потрбіно. Вливаємо воду, замішуємо тісто і даємо «відпочити» протягом 20-30 хвилин. З такого тіста виходять чудові вареники – прозорі, ніжні, що тануть у роті, в них смакове увага зосереджена на начинці.

Робіть вареники невеликими – так вони будуть ніжними і тонкими, при цьому не порвуться

Рецепт тіста для вареників №2

Складові

Борошно вищого сорту – 300 г

Олія – ​​15 г

Кефір – 170 мл

Сода – 1 г

Як готувати

Змішуємо інгредієнти. Замішаному тісту даємо відпочити півгодини. Тісто виходить пухким і м’яким, а вареники з нього – непрозорими, але пишними. «Ці вареники для мене – втілення так званого« українського бутерброда ». Вони схожі на сосиску в тісті – не видно, що всередині. У вареників по першому рецепту начинка видно, вона акуратно прикрита ніжним тестом », – порівнює Микола Тищенко.

Соус до вареників

Подаємо вареники класичним способом – зі сметаною. Але якщо ви готуєте вареники з солодкою начинкою, використовуйте нежирну сметану і додайте їй солодкого смаку. Бажано робити соус на основі тих інгредієнтів, які використовуються в начинці. Наприклад, з полуничного або вишневого соку з додаванням цукру, який повинен розчинитися, і сметани або нежирних вершків.

Примітка: ліпимо вареники класичним способом. Тонко розгортаємо тісто. Круглою формою видавлюємо на ньому невеличкі кола. По центру кожного кола кладемо трохи начинки (полуниця або вишні без кісточок з цукровою пудрою або медом).

Зачіпляємо краї, щоб вийшов півмісяць. Варимо вареники в киплячій воді до готовності.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича
Чізкейк з ягодами від Яни Станішевської
Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный кекс
Яблучний кекс
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)