Вареники з ягодами від Миколи Тищенка

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Микола Тищенко розповів про те, як готує вареники з ягодами

«В якості начинки для вареників я люблю свіжі ягоди. Це може бути полуниця або вишня з невеликою кількістю цукрової пудри або меду. Що стосується тіста, у мене є два рецепти – але найчастіше я готую за першою », – каже Микола Тищенко, ділячись кулінарними секретами.

Рецепт тіста для вареників №1

Складові

Борошно вищого сорту – 150 г

Олія – ​​15 г

Вода кімнатної температури – 85 г

Сіль – 1 г

Як готувати

У борошно додаємо трохи солі і олії. Ніяких більше інгредієнтів – ні соди, ні кефіру, ні молока, ні яєць не потрбіно. Вливаємо воду, замішуємо тісто і даємо «відпочити» протягом 20-30 хвилин. З такого тіста виходять чудові вареники – прозорі, ніжні, що тануть у роті, в них смакове увага зосереджена на начинці.

Робіть вареники невеликими – так вони будуть ніжними і тонкими, при цьому не порвуться

Рецепт тіста для вареників №2

Складові

Борошно вищого сорту – 300 г

Олія – ​​15 г

Кефір – 170 мл

Сода – 1 г

Як готувати

Змішуємо інгредієнти. Замішаному тісту даємо відпочити півгодини. Тісто виходить пухким і м’яким, а вареники з нього – непрозорими, але пишними. «Ці вареники для мене – втілення так званого« українського бутерброда ». Вони схожі на сосиску в тісті – не видно, що всередині. У вареників по першому рецепту начинка видно, вона акуратно прикрита ніжним тестом », – порівнює Микола Тищенко.

Соус до вареників

Подаємо вареники класичним способом – зі сметаною. Але якщо ви готуєте вареники з солодкою начинкою, використовуйте нежирну сметану і додайте їй солодкого смаку. Бажано робити соус на основі тих інгредієнтів, які використовуються в начинці. Наприклад, з полуничного або вишневого соку з додаванням цукру, який повинен розчинитися, і сметани або нежирних вершків.

Примітка: ліпимо вареники класичним способом. Тонко розгортаємо тісто. Круглою формою видавлюємо на ньому невеличкі кола. По центру кожного кола кладемо трохи начинки (полуниця або вишні без кісточок з цукровою пудрою або медом).

Зачіпляємо краї, щоб вийшов півмісяць. Варимо вареники в киплячій воді до готовності.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Чізкейк з ягодами від Яни Станішевської
Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
как приготовить вишневый чизкейк без выпечки пошагово
Вишневий чізкейк без випічки (фоторецепт)
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів