Cкладові:
- Броколі – 500 г
- Цибуля порей – 1/2 стебла
- Корінь селери – 150 г
- Вершки (30% -ві) – 100 мл
- Часник – 1-2 зубчики
- Соус «Табаско» – 1-2 краплі
- Вустерширський соус – 1-2 краплі
- Тигрові креветки – 4 шт
- Чебрець – гілочка
- Вершкове масло – 2 ст. л
- Оливкова олія – 1 ч. л
- Сіль – за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
Як приготувати суп-пюре з броколі:
- Розбираємо броколі на суцвіття, зрізавши стебла. Кип’ятимо підсолену воду (2-2,5 л), варимо в ній броколі протягом 4-5 хвилин.
- З часнику виймаємо серцевину (вона надає страві небажаної гіркоти), дрібно кришимо.
- Селеру очищаємо і тонко шаткуємо. Білу частину порею нарізаємо тонкими кільцями.
- На пательні з товстим дном розігріваємо вершкове масло, підсмажуємо часник, потім додаємо порей і селеру. Овочі підрум’янюємо.
- Тигрові креветки очищаємо, обсмажуємо протягом кількох хвилин на оливковій олії.
- З каструлі з броколі зливаємо більшу частину води і додаємо в неї вміст пательні. Тушкуємо протягом 5-7 хвилин. Знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути, потім збиваємо все в блендері до однорідності. Вливаємо теплі вершки, знову збиваємо. Приправляємо сіллю, перцем і соусами.
- Переливаємо суп в тарілки і подаємо, прикрасивши тигровими креветками, вершками і гілочкою чебрецю.
Суп-пюре з броколі готовий!
Дивіться також як приготувати суп-пюре з гарбуза.