Сирні кекси
Інгредієнти:
- борошно — 1,5 склянки;
- жирний кисломолочний сир — 200 г;
- масло вершкове — 200 г;
- яйця — 4 шт.;
- цукрова пудра — 1 склянка;
- розпушувач — 1 ч. л.;
- ванільний цукор — 7 г.
Для крему:
- сметана (20-25%) — 200 г;
- цукрова пудра — 100 г.
Для прикрашення:
- подрібнена курага і чорнослив — 100 г.
Спосіб приготування
- У мисці збиваємо масло з цукровою пудрою або цукром міксером, поки маса не стане однорідною і пухнастою, схожою на крем. Тривалість збивання — не менше 10 хвилин.
- Відокремлюємо білки від жовтків, білки кладемо в холодильник.
- У масло з цукром додаємо по 1 жовтку, ложку сиру і ложку борошна. Все перемішуємо вінчиком. Кожен наступний жовток вбиваємо тоді, коли попередній повністю змішався.
- Білки збиваємо, можна з дрібкою солі.
- До борошна додаємо розпушувач.
- Потім додаємо в сирну масу збиті білки і суміш борошна з розпушувачем. Тісто має стати однорідним, гладким, без грудочок.
- Викладаємо тісто в залізні формочки, змащені вершковим маслом і присипані панірувальними сухарями. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.
- Готовність кексів перевіряємо дерев’яною паличкою. Готові кекси ставимо в тихе місце, щоб вони охололи. Потім прикрашаємо кекси сметанним кремом і сухофруктами.
- Для густого сметанного крему від сметани необхідно відділити сироватку. Для цього покладіть сметану в 4 шари марлі і відправте в холодильник на ніч (або на кілька годин).
- В отриману густу сметану для крему додаємо цукрову пудру і перемішуємо.
Баниця
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно — 2 склянки;
- яйця — 1 шт.;
- вода — 0,5 склянки;
- сіль — за смаком.
Для начинки:
- кисломолочний сир — 500 г;
- яйця — 2 шт.;
- сіль — за смаком.
Для заливки:
- сметана — 200 г;
- яйця — 2 шт.;
- сіль і перець — за смаком.
Спосіб приготування
- Із води, яєць і борошна замішуємо м’яке пружне тісто, накриваємо його рушником і залишаємо на 20 хвилин.
- Сир і яйця ретельно перемішуємо і солимо за смаком.
- Тісто розкачуємо дуже тонко. Його товщина повинна бути 1,5-2 мм.
- Розкачане тісто змащуємо розтопленим вершковим маслом, і викладаємо на нього начинку невеликими частинами.
- Тісто з сиром загортаємо рулетом.
- Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо на неї рулет спіраллю. Змащуємо баницю вершковим маслом.
- Випікаємо в духовці при температурі 220 градусів протягом 5-10 хвилин. Потім заливаємо гарячу банніцу сметаною, змішаною з яйцем. Випікаємо далі — хвилин 25-30.
Читайте також, як приготувати кекси на кефірі.
ГОТУЄМО З НАМИ
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний