Сирні кекси та баниця

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Вчимося готувати ніжні кекси та запіканку з сиром!

Сирні кекси

Інгредієнти:

  • борошно — 1,5 склянки;
  • жирний кисломолочний сир — 200 г;
  • масло вершкове — 200 г;
  • яйця — 4 шт.;
  • цукрова пудра — 1 склянка;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • ванільний цукор — 7 г.

 

Для крему:

  • сметана (20-25%) — 200 г;
  • цукрова пудра — 100 г.

 

Для прикрашення:

  • подрібнена курага і чорнослив — 100 г.

 

Спосіб приготування

  1. У мисці збиваємо масло з цукровою пудрою або цукром міксером, поки маса не стане однорідною і пухнастою, схожою на крем. Тривалість збивання — не менше 10 хвилин.
  2. Відокремлюємо білки від жовтків, білки кладемо в холодильник.
  3. У масло з цукром додаємо по 1 жовтку, ложку сиру і ложку борошна. Все перемішуємо вінчиком. Кожен наступний жовток вбиваємо тоді, коли попередній повністю змішався.
  4. Білки збиваємо, можна з дрібкою солі.
  5. До борошна додаємо розпушувач.
  6. Потім додаємо в сирну масу збиті білки і суміш борошна з розпушувачем. Тісто має стати однорідним, гладким, без грудочок.
  7. Викладаємо тісто в залізні формочки, змащені вершковим маслом і присипані панірувальними сухарями. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.
  8. Готовність кексів перевіряємо дерев’яною паличкою. Готові кекси ставимо в тихе місце, щоб вони охололи. Потім прикрашаємо кекси сметанним кремом і сухофруктами.
  9. Для густого сметанного крему від сметани необхідно відділити сироватку. Для цього покладіть сметану в 4 шари марлі і відправте в холодильник на ніч (або на кілька годин).
  10. В отриману густу сметану для крему додаємо цукрову пудру і перемішуємо.

Баниця

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно — 2 склянки;
  • яйця — 1 шт.;
  • вода — 0,5 склянки;
  • сіль — за смаком.

 

Для начинки:

  • кисломолочний сир — 500 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • сіль — за смаком.

 

Для заливки:

  • сметана — 200 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • сіль і перець — за смаком.

 

 

Спосіб приготування

  1. Із води, яєць і борошна замішуємо м’яке пружне тісто, накриваємо його рушником і залишаємо на 20 хвилин.
  2. Сир і яйця ретельно перемішуємо і солимо за смаком.
  3. Тісто розкачуємо дуже тонко. Його товщина повинна бути 1,5-2 мм.
  4. Розкачане тісто змащуємо розтопленим вершковим маслом, і викладаємо на нього начинку невеликими частинами.
  5. Тісто з сиром загортаємо рулетом.
  6. Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо на неї рулет спіраллю. Змащуємо баницю вершковим маслом.
  7. Випікаємо в духовці при температурі 220 градусів протягом 5-10 хвилин. Потім заливаємо гарячу банніцу сметаною, змішаною з яйцем. Випікаємо далі — хвилин 25-30.

 

Читайте також, як приготувати кекси на кефірі.

ГОТУЄМО З НАМИ
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
домашние десерты, рецепты приготовления домашних десертов, рецепты домашних десертов, рецепты десертов, десерт в домашних условиях, яблочный штрудель с корицей, халва из тыквы, десерт из айвы, блинчики с грецкими орехами, тарт груша в хрустале
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів
рецепт десерта из айвы, рецепт приготовления десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы, состав десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы
Десерт із айви