Київський торт від Алли Ковальчук (Все буде смачно)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Як приготувати повітряний київський торт з ніжним заварним кремом та хрустким коржем знає Алла Ковальчук

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Інгредієнти

  • Яйця — 12 шт для крему, 6 шт для коржів.
  • Цукор — 800 г
  • Пшеничне борошно 2-го сорту — 100 г
  • Кешью — 450 г
  • Ванільний цукор — 30 г
  • Масло 82,5% — 400 г
  • Молоко 2,6% — 350 мл
  • Какао — 20 г
  • Коньяк — 20 мл

Київський торт – покроковий рецепт приготування

Готуємо коржі для торту

Для коржів потрібні: яйця, цукор, борошно, ванільний цукор та горіхи кешью.

  1. Горіхи обсмажуємо в духовці з двох сторін при температурі 150°С 5-7 хвилин до золотистості. Кожні 2 хвилини горіхи потрібно встряхувати
  2. Білки відділяємо від жовтків. для коржів беремо тільки білки — вони дадуть повітряну та легку структуру торту. Жовтки ставимо в холодильник, накрив харчовою плівкою

    Для приготування коржів використовуються тільки зістарені білки. Для цього їх залишають при кімнатній температурі на ніч або ж двічі пропускають через сито

  3. Підсмажені горіхи мелемо скалкою в велику крихту. Додаємо до них 500 г цукру та 3, 5 ст.л. борошна і добре перемішуємо
  4. За допомогою міксеру взбиваємо білки — спочатку на маленькій швидкості, а коли вийде піна, вже на більшій. В процесі взбивання додаємо 20 г ванільного цукру. Білки взбиваємо до густої піни
  5. Змішуємо білки з сухими інгредієнтами — аби білки не впали, суміш насипаємо оборежено та поступово. Розмішуємо лопаткою знизу-вверх.

Печемо торт

Використовуємо 2 однакові форми для запікання, краще круглі та роз’ємні. Дно застилаємо пергаментом.

  1. Розливаємо по половині маси в кожну форму — вона повинна щільно покривати все дно. Під час випікання корж виросте в 2 рази, тому товщина шару має бути 1-1,5 см.
  2. Ставимо форми в розігріту до 150°С духовку. Через 15-20 хвилин зменшуємо температуру духовки до 120°С. Випікаємо коржі годину
  3. Відкриваємо духовку, але залишаємо форми ще на півгодини — щоб коржі не впали від різкого перепаду температур.

Готуємо крем «Шарлотт»

  1. Змішуємо 12 жовтків та 300 г цукру. Додаємо ще 350 мл молока
  2. Розмішуємо все вінчиком, щоб жовтки поєдналися з молоком
  3. Нагріваємо суміш до загустіння, щоб жовтки заварилися. Для цього переливаємо суміш в сотейник та тримаємо на маленькому вогні, постійно помішуючи 5-10 хвилин до прозоро-жовтого кольору
  4. Знімаємо крем з вогню та переливаємо в окрему миску, щоб він не продовжував уварюватися та не розшарувався. Миску можна поставити на лід, щоб крем швидше вистигнув до кімнатної температури
  5. Взбиваємо міксером масло в пишну піну, поступово додаючи вистигнувшу кремову основу. Додаємл в крем 10 г ванільного цукру і 1 ст.л. коньяка.

Готуємо масляний крем

Взбиваємо 200 г масла та 100 г цукрової пудри міксером до пишного та густого крему

Складаємо торт

Ділимо крем «Шарлотт» на 2 частини — побільше та поменше. 2/3 частини крему (приблизно 500-600 мл) піде на те, щоб змазати торт зверху та з боків. Додаємо в цю частину 1 ст.л. какао-порошку та перемішуємо. Друга частина крему (200-300 мл) залишається для прошарування.

Виймаємо коржі з духовки. Вони повинні піднятися в 2 рази та стати світло-бежевими та пористими. даємо їм вистигнути при кімнатній температурі не менш, як 6 годин, а краще всі 10-12.

Беремо широку плоску тарілку, а краще тортницю. В центр кладемо ложку крему, на нього викладаємо корж гладкою стороною вниз. Зверху накладуємо крем «Шарлотт» та змащуємо ним корж. Товщина прошарування має бути такою ж, як товщина коржа.

Викладаємо зверху другий корж та злегка притискаємо.

Обережно широким довгим ножем або металевою лопаткою змащуємо торт зверху та з боків шоколадною частиною крему. Прикрашаємо торт малюнками з масляного крему. Для кремових троянд можна взяти широкі зубчаті насадки на кондитерський шприц.

Даємо крему застигнути, щоб торт краще тримав форму — для цьього ставимо його на 30 хвилин в холодильник. Перед подачею посипаємо київський торт тонким шаром горішків.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити