Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Забудьте про пиріжки! Або хоча б на час забудьте про них і приготуйте самсу - найвідомішу східну випічку і три різноманітні начинки для неї

 Тісто для самси

СКЛАДОВІ

  • Борошно — 650 г
  • Яйця— 3 шт. (1 — для тіста, 2 — для змащування)
  • Вода — 250 мл
  • Вершкове масло — 200 г (50 г — для тіста, 150 г — для слойки)
  • Сіль — 0,5 ч.л.
  • Чорний і білий кунжут — по 1 ч.л.
  • Крохмаль — 60 г

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Нагріваємо воду до 50-60 ° C і додаємо вершкове масло.
  2. Збиваємо до однорідності яйце. 3/4 борошна змішуємо з сіллю. Частину борошна залишаємо для замісу.
  3. Рідку масу поступово вливаємо в борошно, замішуючи тісто. Підсипаємо борошно до тих пір, поки тісто не стане еластичним, щільним і не перестане липнути. Залишаємо його на 20 хвилин в мисці під плівкою.
  4. Розтоплюємо вершкове масло в духовці та зливаємо чистий жир. Остужаємо масло.
  5. Тісто розділяємо на 3 частини. Посипаємо стіл крохмалем. Розкачуємо з тіста 3 тонких кола. Змащуємо перший топленим вершковим маслом. Чекаємо, поки масло не охолоне.
  6. Ставимо на нього другий пласт і також змащуємо топленим маслом, залишаємо на 5 хвилин. Так само робимо з третьою порцією тіста. Потім надаємо тісту форму квадрата, звертаємо його щільним рулетом.
  7. Поділяємо його на порції 1,5-2 см завтовшки. Кінчик тіста закручуємо на одну зі сторін заготовки. Відправляємо заготовки в морозилку на 15-20 хвилин, потім розгортаємо їх колами з тонкими серединками.
  8. Викладаємо на круги начинку. Надаємо самсі форму трикутника або квадрата. Кладемо самсу швом вниз на змащене деко з пергаментом.
  9. Випікаємо 30-40 хвилин при температурі 200 ° C. За 15 хвилин до готовності змащуємо самсу жовтком з водою і присипаємо кунжутом.

Самса з горіхами

СКЛАДОВІ (для начинки)

  • Волоські горіхи — 200 г
  • Цукрова пудра — 60 г
  • Вершкове масло — 25 г
  • Яблука — 2 шт.
  • Кориця — 2 г
  • Молотий кардамон — 2 г

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Горіхи подрібнюємо в блендері й обсмажуємо на сухій пательні до золотистого відтінку.
  2. Яблука натираємо на крупній тертці. Додаємо на пательню цукрову пудру, вершкове масло, а потім – яблука, корицю і кардамон.
  3. На розкатані кола тіста викладаємо по 1 ст. л. начинки, стягуємо над нею тісто гармошкою і защипуємо.
  4. Викладаємо на пергамент швом вниз. Випікаємо 15 хвилин при температурі 200 ° C.

 Самса з сиром та зеленню

СКЛАДОВІ (для начинки)

  • Сулугуні — 200 г
  • Часник— 1 зубчик
  • Петрушка — 10 гілочок
  • Кріп— 10 гілочок
  • Кінза — 10 гілочок
  • Базилік — 10 листочків
  • Сіль — 0,5 ч.л.
  • Горошини чорного перця — 5 шт.

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Сулугуні натираємо на крупній тертці. Часник подрібнюємо. Крупно нарізаємо чисту суху зелень.
  2. Перетираємо в ступці горошини перцю, сіль, часник і зелень в кашку.
  3. Змішуємо зелень зі спеціями та сиром. Викладаємо на круги тіста по столовій ложці.

М’ясна самса

СКЛАДОВІ (для начинки)

  • Яловичина — 500 г
  • Свиняче сало — 100 г
  • Циуля — 300 г
  • Зіра — 1 ч. л.
  • Чорний мелений перець — 1/4 ч. л.
  • Молотий коріандр — 1/4 ч. л.
  • Сіль — 1 ч. л.

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. М’ясо миємо, обсушуємо та видаляємо з нього плівки. Потім нарізаємо м’ясо брусочками та відправляємо ненадовго в морозилку.
  2. Подрібнюємо його на 5-міліметрові кубики.
  3. Сало пропускаємо через м’ясорубку.
  4. Дрібно нарізаємо цибулю і мнемо її руками.
  5. Замішуємо фарш і додаємо до нього спеції. Викладаємо на круги тіста по 1 ст. л. начинки.

Читайте  також: Пиріжки на сироватці

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт гранатового браслета с говядиной, рецепт приготовления гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной, состав гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной
Гранатовий браслет: 5 варіацій салату
быстрые закуски на новый год 2019, рецепты быстрых закусок на новый год, рецепты быстрых закусок, новогодние быстрые закуски,тарталетки с ананасами и сыром, канапе с брынзой, жареные креветки по чесночным соусом, рулетики из лаваша и крекеры с авокадо и помидорами
Швидкі закуски на Новий рік 2019