Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Забудьте про пиріжки! Або хоча б на час забудьте про них і приготуйте самсу - найвідомішу східну випічку і три різноманітні начинки для неї

 Тісто для самси

СКЛАДОВІ

  • Борошно — 650 г
  • Яйця— 3 шт. (1 — для тіста, 2 — для змащування)
  • Вода — 250 мл
  • Вершкове масло — 200 г (50 г — для тіста, 150 г — для слойки)
  • Сіль — 0,5 ч.л.
  • Чорний і білий кунжут — по 1 ч.л.
  • Крохмаль — 60 г

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Нагріваємо воду до 50-60 ° C і додаємо вершкове масло.
  2. Збиваємо до однорідності яйце. 3/4 борошна змішуємо з сіллю. Частину борошна залишаємо для замісу.
  3. Рідку масу поступово вливаємо в борошно, замішуючи тісто. Підсипаємо борошно до тих пір, поки тісто не стане еластичним, щільним і не перестане липнути. Залишаємо його на 20 хвилин в мисці під плівкою.
  4. Розтоплюємо вершкове масло в духовці та зливаємо чистий жир. Остужаємо масло.
  5. Тісто розділяємо на 3 частини. Посипаємо стіл крохмалем. Розкачуємо з тіста 3 тонких кола. Змащуємо перший топленим вершковим маслом. Чекаємо, поки масло не охолоне.
  6. Ставимо на нього другий пласт і також змащуємо топленим маслом, залишаємо на 5 хвилин. Так само робимо з третьою порцією тіста. Потім надаємо тісту форму квадрата, звертаємо його щільним рулетом.
  7. Поділяємо його на порції 1,5-2 см завтовшки. Кінчик тіста закручуємо на одну зі сторін заготовки. Відправляємо заготовки в морозилку на 15-20 хвилин, потім розгортаємо їх колами з тонкими серединками.
  8. Викладаємо на круги начинку. Надаємо самсі форму трикутника або квадрата. Кладемо самсу швом вниз на змащене деко з пергаментом.
  9. Випікаємо 30-40 хвилин при температурі 200 ° C. За 15 хвилин до готовності змащуємо самсу жовтком з водою і присипаємо кунжутом.

Самса з горіхами

СКЛАДОВІ (для начинки)

  • Волоські горіхи — 200 г
  • Цукрова пудра — 60 г
  • Вершкове масло — 25 г
  • Яблука — 2 шт.
  • Кориця — 2 г
  • Молотий кардамон — 2 г

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Горіхи подрібнюємо в блендері й обсмажуємо на сухій пательні до золотистого відтінку.
  2. Яблука натираємо на крупній тертці. Додаємо на пательню цукрову пудру, вершкове масло, а потім – яблука, корицю і кардамон.
  3. На розкатані кола тіста викладаємо по 1 ст. л. начинки, стягуємо над нею тісто гармошкою і защипуємо.
  4. Викладаємо на пергамент швом вниз. Випікаємо 15 хвилин при температурі 200 ° C.

 Самса з сиром та зеленню

СКЛАДОВІ (для начинки)

  • Сулугуні — 200 г
  • Часник— 1 зубчик
  • Петрушка — 10 гілочок
  • Кріп— 10 гілочок
  • Кінза — 10 гілочок
  • Базилік — 10 листочків
  • Сіль — 0,5 ч.л.
  • Горошини чорного перця — 5 шт.

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Сулугуні натираємо на крупній тертці. Часник подрібнюємо. Крупно нарізаємо чисту суху зелень.
  2. Перетираємо в ступці горошини перцю, сіль, часник і зелень в кашку.
  3. Змішуємо зелень зі спеціями та сиром. Викладаємо на круги тіста по столовій ложці.

М’ясна самса

СКЛАДОВІ (для начинки)

  • Яловичина — 500 г
  • Свиняче сало — 100 г
  • Циуля — 300 г
  • Зіра — 1 ч. л.
  • Чорний мелений перець — 1/4 ч. л.
  • Молотий коріандр — 1/4 ч. л.
  • Сіль — 1 ч. л.

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. М’ясо миємо, обсушуємо та видаляємо з нього плівки. Потім нарізаємо м’ясо брусочками та відправляємо ненадовго в морозилку.
  2. Подрібнюємо його на 5-міліметрові кубики.
  3. Сало пропускаємо через м’ясорубку.
  4. Дрібно нарізаємо цибулю і мнемо її руками.
  5. Замішуємо фарш і додаємо до нього спеції. Викладаємо на круги тіста по 1 ст. л. начинки.

Читайте  також: Пиріжки на сироватці

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
вишня в собственном соку, вишня в собственном соку рецепт, рецепт приготовления вишни в собственном соку, как приготовить вишню в собственном соку, вишня в собственном соку состав
Вишня у власному соку
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти