Приготування соусу для торта
Розтоплюємо на водяній бані білий шоколад, додаємо згущене молоко і звичайне молоко. Нагріваємо соус на середній температурі до загустіння – він повинен мати консистенцію сиропу
Порада: дно миски, в якій топиться шоколад, не повинно торкатися окропу
Приготування торта
- Чорний шоколад розтоплюємо на водяній бані
- Жовтки збиваємо з цукром (0.5 склянки), поки цукор повністю не розчиниться
- Окремо збиваємо білки. Коли вони стануть повітряними, починаємо додавати цукор (0,5 склянки)
- Збиті жовтки з’єднуємо з чорним шоколадом. Додаємо збиті білки. Перемішуємо
- Духовку розігріваємо до 160 С. Форми для запікання змащуємо маслом і присипаємо борошном
- Наповнюємо тестом формочки, заповнивши їх наполовину обсягу. Розміщуємо в духовку на 20 хвилин
Приготування карамелі з ананасами
- Розігріваємо сковороду і висипаємо на неї грецькі горіхи. Підсмажуємо
- На іншій сковороді обсмажуємо насіння кунжуту
- У кружечків ананасів вирізаємо тверду серединку (замість ананасів можна взяти яблука, банани або персики)
- До грецьких горіхів додаємо шматочки ананасів і коричневий цукор. Заливаємо все соком лимона і в кінці додаємо трохи води. Готуємо карамель близько 10 хвилин
- Перевертаємо шматочки ананасів, щоб карамель їх повністю покрила
Подача і сервування торта
Подаємо торт з соусом, ананасом і грецькими горіхами. Посипаємо насінням кунжуту.