ГОТУЄМО З НАМИ
Сорбет із черешні
Як приготувати черешню-фламбе
Вершки розбавляємо молоком. Додаємо листя базиліку, цедру лайма і залишаємо на 8-10 годин в холодильнику.
Потім вершки проціджуємо і збиваємо на малих обертах в круту піну (вони повинні триматися на вінчику).
У пательні розтоплюємо вершкове масло, додаємо кардамон, прогріваємо, кладемо цукор, карамелізуємо й додаємо черешню. Добре перемішуємо, обсмажуємо 1-2 хвилини і наливаємо коньяк (лікер, спирт). Підпалюємо. Коли вогонь згасне, черешня готова.
У креманку викладаємо шар черешні. Зверху ягоди прикрашаємо збитими вершками.
Тонкощі збивання вершків
- Жирність вершків для збивання повинна бути 30-35%.
- У вершках для збивання вміст жиру має бути не більше 35%, інакше під час збивання вони перетворяться на масло.
- Якщо ви хочете збити домашні вершки, розбавте їх молоком (1: 4).
- Вершки для збивання повинні бути добре охолоджені.
- Збивайте вершки вінчиком вручну або в міксері на малих обертах. Якщо швидкість збивання буде інтенсивною, вершки можуть збитисяя в масло.
- Не збивайте вершки занадто довго, інакше вони зіб’ються в масло.