Як приготувати марципан в домашніх умовах

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Марципан - вишуканий кондитерський виріб, яке готується з мигдалю і цукру.
Зберегти в кулінарну книгу

Що таке марципан?

Класична марципанна маса настільки добре сформована без всяких склеюючих добавок, що з неї запросто робляться не тільки пироги, ватрушки і прикраси для тортів, а й цукерки, глазуровані шоколадом або цукровою глазур’ю. Марципан досі є одним з найоригінальніших і вишуканих кондитерських виробів, які уособлюють тонкий смак, престиж, хороший тон і, природно, святкову атмосферу. Так, в Німеччині та Голландії марципан традиційно готується на Різдво. Його можна замовити у всіх кращих європейських ресторанах, а столиці намагаються здивувати туристів музеями марципанів, де можна побачити найфантастичніші творіння кондитерів: від фігурок тварин до будівлі Парламенту.

Рецепт приготування марципану в домашніх умовах

Приступаючи до приготування цих солодощів, слід знати, що марципан швидко засихає, тому його обов’язково необхідно накривати кулінарною плівкою або вологою серветкою.

Складові:

  • Очищений солодкий мигдаль – 500 г;
  • Гіркий мигдаль – 15 шт .;
  • Цукрова пудра – 200 г;
  • Вода – 1 склянка

Як приготувати марципан

  1. Обливаємо мигдаль окропом і удаляемь шкірку, ставимо в духовку на кілька хвилин при відкритих дверцятах.
  2. У кавомолці подрібнюємо горіхи до стану борошна.
  3. Робимо з цукру пудру, яку потім протираємо через дрібне сито.
  4. Змішуємо підготовлені інгредієнти за допомогою міксера.
  5. Викладаємо суміш в ємність з порцеляни і, постійно перевертаючи, розбризкуємо на неї підготовлену холодну воду.
  6. Після цього перекладаємо все в металевий посуд з товстими стінками і підігріваємо на мінімальному вогні.
  7. Коли маса стане однорідною і густою, можна вимикати вогонь.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг на 8 березня
Випічка до Дня святого Валентина
Торт на День святого Валентина
Тістечка до Дня святого Валентина
Піца на День святого Валентина
Солодкі ліниві вареники з сиром
Імбирна випічка: 3 рецепти приготування
Ліниві вареники з сиром
Солодкі вареники з сиром
Випічка на Старий Новий рік
Вареники з сирною начинкою
Різдвяні калачі: 3 рецепти
Випічка на Різдво 2019: 3 ідеї
Яблука з медом і горіхами
Шарлотка із чорної смородини

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік