Як приготувати марципан в домашніх умовах

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Марципан - вишуканий кондитерський виріб, яке готується з мигдалю і цукру.
Зберегти в кулінарну книгу

Що таке марципан?

Класична марципанна маса настільки добре сформована без всяких склеюючих добавок, що з неї запросто робляться не тільки пироги, ватрушки і прикраси для тортів, а й цукерки, глазуровані шоколадом або цукровою глазур’ю. Марципан досі є одним з найоригінальніших і вишуканих кондитерських виробів, які уособлюють тонкий смак, престиж, хороший тон і, природно, святкову атмосферу. Так, в Німеччині та Голландії марципан традиційно готується на Різдво. Його можна замовити у всіх кращих європейських ресторанах, а столиці намагаються здивувати туристів музеями марципанів, де можна побачити найфантастичніші творіння кондитерів: від фігурок тварин до будівлі Парламенту.

Рецепт приготування марципану в домашніх умовах

Приступаючи до приготування цих солодощів, слід знати, що марципан швидко засихає, тому його обов’язково необхідно накривати кулінарною плівкою або вологою серветкою.

Складові:

  • Очищений солодкий мигдаль – 500 г;
  • Гіркий мигдаль – 15 шт .;
  • Цукрова пудра – 200 г;
  • Вода – 1 склянка

Як приготувати марципан

  1. Обливаємо мигдаль окропом і удаляемь шкірку, ставимо в духовку на кілька хвилин при відкритих дверцятах.
  2. У кавомолці подрібнюємо горіхи до стану борошна.
  3. Робимо з цукру пудру, яку потім протираємо через дрібне сито.
  4. Змішуємо підготовлені інгредієнти за допомогою міксера.
  5. Викладаємо суміш в ємність з порцеляни і, постійно перевертаючи, розбризкуємо на неї підготовлену холодну воду.
  6. Після цього перекладаємо все в металевий посуд з товстими стінками і підігріваємо на мінімальному вогні.
  7. Коли маса стане однорідною і густою, можна вимикати вогонь.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
5 легендарних тортів зі згущеним молоком
Празький торт: кращі рецепти
Швидка шарлотка з яблуками та корицею
Шоколадний фондан
Кекси з родзинками: 3 простих рецепта
Торт Тірамісу із печива
Рулет з гарбузом
Печиво з родзинками
Гарбуз в духовці
Печиво: 5 домашніх рецептів
Торт Медовик: рецепт приготування
Сирне печиво
Гарбуз під молочним соусом
Страви із кисломолочного сиру для дітей
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею
домашние десерты, рецепты приготовления домашних десертов, рецепты домашних десертов, рецепты десертов, десерт в домашних условиях, яблочный штрудель с корицей, халва из тыквы, десерт из айвы, блинчики с грецкими орехами, тарт груша в хрустале
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів