Штоллен з марципаном

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертыНемецкая кухняКатолическое Рождество 2018
Дивіться відеорецепт приготування німецького різдвяного кексу!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Для опари:
Борошно50 г
Цукор1 ч. л.
Тепле молоко65 мл
Сухі дріжджі5 г
Для тіста:
Борошно200 г
Цукор3 ст. л.
Вершкове масло100 г
Цукати30 г
Родзинки30 г
Шампанське за смаком
Лимонна цедра1 ч. л.
Ванільний цукор5 г
Кориця0,5 ч. л.
Кардамон0,5 ч. л.
Мускатний горіх0,5 ч. л.
Для марципана:
Мигдаль300 г
Цукор1 склянка
Вода0,25 склянка
Додати в список покупок

Як приготувати штоллен з марципаном

Готуємо тісто:

  1. Ставимо опару: дріжджі змішуємо з борошном, цукром і молоком. Залишаємо опару на 30 хвилин.
  2. Додаємо в опару борошно, цукор і вершкове масло. Замішуємо м’яке тісто. Перекладаємо тісто в мисочку і залишаємо на 60 хвилин, щоб воно піднялося.
  3. Родзинки та цукати заливаємо шампанським і залишаємо на 30 хвилин. Цукати, родзинки відкидаємо на сито і обсушуємо на серветці.
  4. Додаємо цукати, родзинки, лимонну цедру, ванільний цукор і прянощі в тісто. Добре перемішуємо, накриваємо тісто рушником і залишаємо на 60 хвилин.

Готуємо марципан:

  1. Мигдаль відварюємо хвилину в киплячій воді, потім охолоджуємо та знімаємо плівку.
  2. Викладаємо мигдаль на деко і підсушуємо в духовці протягом 15 хвилин.
  3. Із води та цукру робимо цукровий сироп. Мигдаль подрібнюємо в блендері та додаємо в сироп.
  4. Всипаємо цукрову пудру, щоб згустити марципан. Цукрову пудру додаємо до тих пір, поки консистенція марципану не стане нагадувати пластилін.
  5. Охолоджуємо марципан.

Готуємо штоллен:

  1. Тісто обережно, намагаючись не пошкодити пухирці повітря всередині, розкачуємо в прямокутний пласт.
  2. Із марципану формуємо ковбаску, викладаємо її на тісто і, добре защипуючи краї, загортаємо рулет.
  3. Викладаємо рулет швом вниз і залишаємо на 15 хвилин. Випікаємо штоллен в розігрітій до 160 С духовці 35-40 хвилин.
  4. Готовий штоллен змащуємо розтопленим вершковим маслом і густо посипаємо цукровою пудрою.

Зберігати штоллен потрібно в прохолодному місці, загорнутим у пергамент або фольгу

ГОТУЄМО З НАМИ
Штоллен: як приготувати вдома

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці