Штоллен з марципаном

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиНімецька кухняКатолицьке Різдво 2018
Дивіться відеорецепт приготування німецького різдвяного кексу!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Для опари:
Борошно50 г
Цукор1 ч. л.
Тепле молоко65 мл
Сухі дріжджі5 г
Для тіста:
Борошно200 г
Цукор3 ст. л.
Вершкове масло100 г
Цукати30 г
Родзинки30 г
Шампанське за смаком
Лимонна цедра1 ч. л.
Ванільний цукор5 г
Кориця0,5 ч. л.
Кардамон0,5 ч. л.
Мускатний горіх0,5 ч. л.
Для марципана:
Мигдаль300 г
Цукор1 склянка
Вода0,25 склянка
Додати в список покупок

Як приготувати штоллен з марципаном

Готуємо тісто:

  1. Ставимо опару: дріжджі змішуємо з борошном, цукром і молоком. Залишаємо опару на 30 хвилин.
  2. Додаємо в опару борошно, цукор і вершкове масло. Замішуємо м’яке тісто. Перекладаємо тісто в мисочку і залишаємо на 60 хвилин, щоб воно піднялося.
  3. Родзинки та цукати заливаємо шампанським і залишаємо на 30 хвилин. Цукати, родзинки відкидаємо на сито і обсушуємо на серветці.
  4. Додаємо цукати, родзинки, лимонну цедру, ванільний цукор і прянощі в тісто. Добре перемішуємо, накриваємо тісто рушником і залишаємо на 60 хвилин.

Готуємо марципан:

  1. Мигдаль відварюємо хвилину в киплячій воді, потім охолоджуємо та знімаємо плівку.
  2. Викладаємо мигдаль на деко і підсушуємо в духовці протягом 15 хвилин.
  3. Із води та цукру робимо цукровий сироп. Мигдаль подрібнюємо в блендері та додаємо в сироп.
  4. Всипаємо цукрову пудру, щоб згустити марципан. Цукрову пудру додаємо до тих пір, поки консистенція марципану не стане нагадувати пластилін.
  5. Охолоджуємо марципан.

Готуємо штоллен:

  1. Тісто обережно, намагаючись не пошкодити пухирці повітря всередині, розкачуємо в прямокутний пласт.
  2. Із марципану формуємо ковбаску, викладаємо її на тісто і, добре защипуючи краї, загортаємо рулет.
  3. Викладаємо рулет швом вниз і залишаємо на 15 хвилин. Випікаємо штоллен в розігрітій до 160 С духовці 35-40 хвилин.
  4. Готовий штоллен змащуємо розтопленим вершковим маслом і густо посипаємо цукровою пудрою.

Зберігати штоллен потрібно в прохолодному місці, загорнутим у пергамент або фольгу

ГОТУЄМО З НАМИ
Штоллен: як приготувати вдома

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Гарбузовий хліб
Випічка з горіхами
Горіховий пиріг – рецепти
Паляниця на Спас
Пісний пиріг з яблуками
Пиріг з яблуками від Ектора Хіменес-Браво
Кращі рецепти з яблуками на Яблучний Спас
Що приготувати на Яблучний Спас
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею
Що приготувати на День матері
Десерт на День матері
Торт на День матері
Рецепт смачної пасхи

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками