Як приготувати справжню чурчхелу вдома: 3 рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Чурчхелу можна легко приготувати в домашніх умовах. Пропонуємо вам три рецепти улюблених ласощів: яблучна чурчхела, виноградна, гранатова.
Зберегти в кулінарну книгу

Яблучна чурчхела

Складові:

  • Борошно пшеничне – 7 ст. л .;
  • Вода – 1 склянка;
  • Цукор – 3 ст. л .;
  • Волоські горіхи – 2 склянки;
  • Яблучний сік – 2 склянки

Покроковий рецепт приготування яблучної чурчхели

  1. Горіхи нарізаємо великими шматочками. Нанизуємо горіхи на нитку.
  2. Розводимо борошно з водою, щоб не було грудочок. Вливаємо сік в каструлю, додаємо цукор за смаком.
  3. Як тільки сік закипів, зменшуємо вогонь і тонкою цівкою вливаємо воду з борошном. При цьому інтенсивно перемішуючи круговими рухами, щоб не було грудочок. Маса відразу почне густіти
  4. Не припиняючи перемішувати, варимо на маленькому вогні 5 хвилин.
  5. Після п’яти хвилин вимикаємо вогонь, беремо за ниточку одну нитку з горіхами, опускаємо в каструлю з готовою сумішшю. Лопаткою покриваємо горіхи з усіх боків,
  6. Потім обережно витягуємо.
  7. Підвішуємо чурхелe, даємо соку трохи стекти і охолонути.
  8. Вмочуємо чурхелу в сік ще раз, щоб шар був товстішим та смачнішим.
  9. Чурчхела повинна сушитися 3-5 днів при кімнатній температурі.

Чурчхела з виноградного соку

Складові:

  • Виноградний сік з білого винограду – 1 л;
  • Кукурудзяне борошно – 200 г;
  • Волоські горіхи – за смаком;
  • Цукор – за смаком.

Покроковий рецепт приготування чурчхели з виноградного соку

  1. Виноградний сік доводимо до кипіння.
  2. Горіхи нарізаємо великими шматочками і нанизуємо на товсту нитку.

Продовження рецепта читайте тут


Чурчхела з гранатовим соком по-вірменськи

Складові:

  • Гранатовий сік – 2 л;
  • Волоські горіхи (очищені) – 250 г;
  • Арахіс (очищений) – 100 г;
  • Пшеничне борошно – 50 г;
  • Крохмаль – 50-70 г;
  • Гвоздика – 2-3 шт. ;
  • Кардамон – 5 г;
  • Ванілін – на кінчику ножа

Покроковий рецепт приготування чурчхели з гранатовим соком по-вірменськи

  1. Ядра волоських горіхів і арахісу обсмажуємо на сухій пательні, охолоджуємо, нанизуємо на міцні білі нитки довжиною 15-20 см.
  2. У каструлі доводимо до кипіння гранатовий сік, варимо 50 хвилин на слабкому вогні, періодично знімаючи піну. Додаємо кардамон, гвоздику і ванілін, варимо ще 10 хвилин. Проціджуємо і охолоджуємо сік.
  3. Борошно і крохмаль розводимо в невеликій кількості соку і вливаємо тонкою цівкою в каструлю. Ретельно перемішуємо, розминаючи грудки. Варимо на слабкому вогні, помішуючи, до консистенції киселю.
  4. Нитки з горіхами опускаємо в приготовану масу на кілька секунд, потім підвішуємо
  5. Після застигання соку знову занурюємо нитки, підвішуємо. Повторюємо процедуру ще 2 рази.
  6. Чурчхела залишаємо для просушування в сухому теплому приміщенні або на сонці на 4-5 днів.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Гарбузовий хліб
Випічка з горіхами
Горіховий пиріг – рецепти
Паляниця на Спас
Пісний пиріг з яблуками
Пиріг з яблуками від Ектора Хіменес-Браво
Кращі рецепти з яблуками на Яблучний Спас
Що приготувати на Яблучний Спас
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею
Що приготувати на День матері
Десерт на День матері
Торт на День матері
Рецепт смачної пасхи

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками