Зустрічаємо святого Миколая: 5 десертів

Європейська кухняДесертиДень Святого Миколая
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Завантаження...
Не секрет, що для дітей свято святого Миколая – найсмачніший день у році. Вони намагаються дізнатися, який сюрприз готують батьки, а батьки ламають голову над тим, чого бажають їх діти.

Smachno.ua пропонує об’єднати зусилля, приготувавши разом десерти до Дня святого Миколая!

ГОТУЙМО РАЗОМ З ДІТЬМИ


Білий мус

Складові

  • Желатин – 2 ч. л.
  • Вода (для замочування желатину) – 10 ч. л.
  • Вершки (33%) – 400 мл
  • Білий шоколад – 200 г
  • Терта цедра апельсина (можна корицю або ванільний цукор) – до смаку

Як приготувати білий мус

  1. Желатин заливаємо водою, розмішуємо і залишаємо хвилин на 30-40 для набухання.
  2. Частину вершків (приблизно 100-120 мл) розігріваємо в кухлик (не кип’ятимо!). Знімаємо кухлик з вогню, додаємо в нього набряклий желатин. Помішуємо до повного розчинення. Якщо желатин буде погано розчинятися, можна поставити кухлик секунд на 30 на маленький вогонь. Не забувайте постійно помішувати – інакше вершки пригорять.
  3. Шоколад розламуємо на часточки і додаємо його в вершково-желатинову суміш, поки вона не охолола. Далі додаємо цедру. Якщо шоколад не тане, можна кухлик трішки підігріти. Коли вийде однорідна густа маса, кухлик відставляємо і чекаємо поки вона охолоне до кімнатної температури. Щоб не утворилося жорсткої плівки, необхідно суміш час від часу помішувати.
  4. Збиваємо вершки до стійкої піни і додаємо їх, постійно помішуючи, невеликими порціями в шоколадну масу. При розмішуванні рухи ложкою повинні бути не круговими, а зверху вниз. Тобто захоплюємо шоколад знизу і з боків, і складаємо його до центру ковша. Так продовжуємо до повної однорідності маси.
  5. Готовий мус викладаємо в порційні вазочки, келихи, креманки, маленькі стаканчики – що є – і відправляємо в холодильник години на 4 (краще на ніч).
  6. У якості декору використовуємо шоколадну стружку, горіхи, скибочки апельсина, палички кориці, ягоди, сироп від варення – за бажанням.

Десерт в апельсині

Складові

  • Апельсини
  • Морозиво – до смаку
  • Шоколад – до смаку

Як приготувати десерт в апельсині

  1. Апельсини промиваємо, обсушуємо рушником. Розрізаємо їх навпіл (можна вирізати у формі лотоса).
  2. Акуратно (щоб не пошкодити шкірку) витягуємо м’якоть (її можна додати у морозиво).
  3. Шоколад дрібно рубаємо ножем, додаємо його у морозиво і перемішуємо. Наповнюємо масою чашечки зі шкірки.
  4. Прикрашаємо десерт гілочкою свіжої м’яти.

Новорічний пряник

Складові

  • Мед – 200 г
  • Цукрова пудра – 10 ст. л.
  • Яйце – 1 шт. + 1 жовток
  • Прянощі (аніс, кориця, гвоздика) – до смаку
  • Харчова сода – 0,5 ч. л.
  • Борошно – 2 склянки
  • Вода – 1/2 склянки

Для глазурі:

  • Цукрова пудра – до смаку
  • Яйце (білок) – 1 шт.

Як приготувати новорічний пряник

  1. Розчиняємо у воді цукрову пудру, варимо її на повільному вогні до утворення сиропу. Мед з’єднуємо з яйцем, приправляємо прянощами, додаємо соду і кілька ложок борошна. Все перешиваємо і ретельно збиваємо, поступово додаючи борошно і теплий цукровий сироп.
  2. В результаті має вийти еластичне тісто, яке продовжуємо віддають перевагу катанню на дошці, присипаної борошном.
    Круто замішане тісто залишаємо на холоді на 12 годин, після чого розгортаємо його тонким шаром (завтовшки близько 5 мм) і за допомогою спеціальних формочок вирізаємо з нього фігурки.
  3. Викладаємо їх на припудрене борошном деко і відправляємо випікатися в сильно розігріту духовку до золотистого кольору. Пряники виймаємо з духовки, даємо їм охолонути.
  4. Покриваємо пряники глазур’ю, приготовленою з яєчного білка і цукрової пудри способом збивання.

Вершкові цукерки

Складові

  • Вершкове масло – 30 г
  • Молоко – 200 мл
  • Цукрова пудра — 200 г
  • Мед – 2 ст. л.
  • Олія

Як приготувати вершкові цукерки

  1. Вливаємо у каструлю молоко, додаємо масло, цукрову пудру, мед і ставимо на дуже повільний вогонь. Готуємо близько 30-35 хвилин, постійно помішуючи, поки маса не загусне і не стане карамельного кольору.
  2. Форми для заморозки льоду змащуємо рослинною олією і заповнюємо їх масою. Відправляємо цукерки у морозилку, поки не затвердіють.

Трюфельні цукерки

Складові

  • Сир Філадельфія – 250 г
  • Цукрова пудра – 3 ст. л.
  • Чорний шоколад – 200 г
  • Фундук – 25 шт.
  • Паперові манжетики для цукерок – 25 шт.

Як приготувати трюфельні цукерки

  1. Сир кімнатної температури збиваємо з цукровою пудрою і розтопленим в мікрохвильовій печі шоколадом (100 г) до однорідної маси.
  2. Відправляємо охолоджувати в холодильник. Через 30 хвилин сирно-шоколадну масу скачуємо колобочками (краще це робити мокрими руками), всередину кожного поміщаємо горішок і відправляємо на 30 хвилин в холодильник.
  3. Розтоплюємо шоколад, що залишився і вмочуємо в нього цукерки (використовуємо для цього звичайну ложку). Викладаємо солодощі на блюдо, а потім знову охолоджуємо в холодильнику 30 хвилин. Розміщуємо цукерки в шоколадні манжетики. У якості прикраси ідеально підійде мигдальна стружка.
Дієтичний десерт з гарбуза Готуймо з нами Дієтичний десерт з гарбуза Десерт Тірамісу: 5 рецептів на будь-який смак Готуймо з нами Десерт Тірамісу: 5 рецептів на будь-який смак Прокинься і їж: 5 десертів з кавою, що бадьорять Готуймо з нами Прокинься і їж: 5 десертів з кавою, що бадьорять

Шулики на Маковія 2023: рецепт смаколика Готуймо з нами Шулики на Маковія 2023: рецепт смаколика

Поділитися рецептом
Залишити відгук
Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Заповніть всі поля відмічені *


Спробуй ще
быстрые десерты на новый год 2019, какой десерт приготовить на новый год 2019, рецепты быстрых десертов на новый год 2019, рецепты быстрых десертов, творожные шарики с сухофруктами, кекс в микроволновке, тирамису, зефир в шоколаде, печенье с изюмом

Швидкі десерти на Новий рік 2024

торт из печенья со сметаной и сгущенкой

Торт з печива зі сметаною та згущеним молоком

сметанник рецепт

Швидкий сметанник – рецепт приготування

Швидкий кекс

Швидкий кекс в духовці

рецепт пражского торта, рецепт приготовления пражского торта, как готовить пражский торт пошагово, как приготовить пражский торт рецепт с фото пошаговый

Празький торт – рецепт приготування

как приготовить торт слёзы ангела

Торт Сльози янгола

рецепт вергунов на кефире, рецепт приготовления вергунов на кефире, как приготовить вергуны на кефире, состав вергунов на кефире, как приготовить вергуны на кефире

Як приготувати хрусткі вергуни на кефірі

Торт П'яна вишня

Торт П’яна вишня – рецепт Все буде смачно

Торт Монастырская изба

Покроковий рецепт торта «Монастирська хата» – класичний рецепт з відео

что приготовить из мандаринов, рецепты блюд из мандаринов, мандарин, кекс из мандаринов рецепт, как приготовить мандариновый пирог, кекс с мандаринами рецепт

Новорічний настрій: 5 оригінальних страв з мандаринами

рецепт c видео Пирожные елочка, рецепт приготовления Пирожные елочка с видео, как приготовить Пирожные елочка рецепт с видео, состав Пирожные елочка, как приготовить Пирожные елочка

Тістечка Ялинка – рецепт покроково з відео

торт из печенья на новый год, новогодний торт из печенья, как приготовить торт из печенья на новый год 2019, рецепты приготовления тортов из печенья на новый год, торт-суфле с творогом, муравейник из печенья, сметанный торт с бананом и печеньем, торт со сгущенкой, муссовый торт

Торти із печива на Новий рік 2024

как украсить елку, съедобные украшения для елки, украшаем елку едой, как украсить елку едой, как засушить фрукты ан елку, имбирное печенье на елку, шоколадные украшения на елку рецепт

Їстівні прикраси на ялинку 2024: смачні ідеї

Печиво на пиві

Швидке печиво на пиві – простий рецепт

пошаговый рецепт приготовления гранолы

Гранола – рецепт в духовці



ВГОРУ
Дитяче меню до Дня святого Миколая
десерты на день святого Николая, рецепты на день святого Николая, что приготовить на день святого Николая
Зустрічаємо святого Миколая: 5 десертів