Горіховий пиріг – рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерты
ТОП-3 рецепти горіхового пирога: швидкий за 5 хвилин, класичний і кавказький
Зберегти в кулінарну книгу

Горіховий пиріг за 5 хвилин

Складові:

  • Ванільний цукор – 2 ч. л .;
  • Горіхи волоські (подрібнені, просто дрібно порубані) – 150 г;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Цукор – 3/4 склянки;
  • Борошно пшеничне  – 1 склянка;
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л .;
  • Яйце куряче – 2 шт .;
  • Молоко – 125 мл

Покроковий рецепт приготування

  1. Збиваємо яйця міксером в пишну піну, поступово додаємо ванільний цукор і цукровий пісок.
  2. Борошно з’єднуємо з горіхами і розпушувачем.
  3. Масло треба розтопити і злегка остудити (можна миску поставити в ледя воду), вливаємо тонкою цівкою до яєць, продовжуючи збивати.
  4. У яєчно-масляну суміш поступово додаємо горіхово-борошняну суміш і молоко, все добре перемішуємо. Форму змащуємо маслом, виливаємо тісто.
  5. Можна дно застелити пергаментним папером, щоб було легше витягувати пиріг.
  6. Випікаємо в розігрітій до 200 ° С духовці хвилин 25-30.
  7. Готовий пиріг треба остудити у формі, вийняти. Можна посипати цукровою пудрою, нарізати шматочками.

Горіховий пиріг

Складові

  • Вершкове масло – 100 г;
  • Цукор – 150 г;
  • Яйце куряче – 2 шт .;
  • Розпушувач – 5 г;
  • Пшеничне борошно – 120 г;
  • Волоські горіхи – 100 г;
  • Молоко – 125 мл

Покроковий рецепт приготування

  1. Збити яйця з цукром. Розтопити і охолодити масло, додати його в збиту суміш.
  2. Просіяти борошно, додати  подрібнені горіхи. Додати розпушувач.
  3. Отриману суміш поперемінно з молоком поетапно вводити в яєчну суміш.
  4. Змастити форму для випічки маслом. Тісто залити в форму.
  5. Попередньо розігріти духовку до 180 градусів. Випікати 30-35 хвилин.
  6. Охолоджений пиріг посипати цукровою пудрою.

Кавказький горіховий пиріг

Складові:

  • Волоські горіхи – 150 г;
  • Сметана (42%) – 200 г;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Яйця – 4 шт .;
  • Цукор – 150 г;
  • Борошно – 270 г;
  • Сіль – на кінчику ножа;
  • Мелений шафран – дрібка;
  • Розпушувач – 10 г

Покроковий рецепт приготування

  1. Заздалегідь, за 6 годин, відокремити білки від жовтків. Жовтки посолити, накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник. Це робиться для того, щоб пиріг був яскравіше за кольором. Білки теж тримати в холодильнику не накриваючи.
  2. Збити жовтки з половиною цукру до білого кольору. Міксером це займає 5 хвилин. Виходить досить густа маса схожа на крем.
  3. У чистій мисці розтопити вершкове масло і остудити до кімнатної температури.
  4. Акуратно тонкою цівкою, не вимикаючи міксер, влити тепле масло в жовткову масу. Додати сметану. Добре перемішати.
  5. Поступово, невеликими порціями додати просіяне з розпушувачем і шафраном борошно. На цьому етапі головне не поспішати, борошно додавати невеликими порціями, кожного разу добре вимішуючи. Має вийти густе тісто (головне, щоб міксер зміг обертатися).
  6. Добре охолоджені білки збити з цукром, що залишився в стійку піну. Ввести білки, акуратно перемішуючи дерев’яною (або пластикової) лопаткою знизу вгору. Слідкуйте за тим, щоб тісто було однорідним, гладким, без будь-яких грудочок.
  7. Горіхи порубати або потовкти в ступці.
  8. Змастити форму вершковим маслом, присипати борошном, стряхнути зайве. Викласти тісто у форму, засипати горіхами, злегка втопивши їх в тесті. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці 40-45 хвилин.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці