Горіховий пиріг – рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
ТОП-3 рецепти горіхового пирога: швидкий за 5 хвилин, класичний і кавказький
Зберегти в кулінарну книгу

Горіховий пиріг за 5 хвилин

Складові:

  • Ванільний цукор – 2 ч. л .;
  • Горіхи волоські (подрібнені, просто дрібно порубані) – 150 г;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Цукор – 3/4 склянки;
  • Борошно пшеничне  – 1 склянка;
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л .;
  • Яйце куряче – 2 шт .;
  • Молоко – 125 мл

Покроковий рецепт приготування

  1. Збиваємо яйця міксером в пишну піну, поступово додаємо ванільний цукор і цукровий пісок.
  2. Борошно з’єднуємо з горіхами і розпушувачем.
  3. Масло треба розтопити і злегка остудити (можна миску поставити в ледя воду), вливаємо тонкою цівкою до яєць, продовжуючи збивати.
  4. У яєчно-масляну суміш поступово додаємо горіхово-борошняну суміш і молоко, все добре перемішуємо. Форму змащуємо маслом, виливаємо тісто.
  5. Можна дно застелити пергаментним папером, щоб було легше витягувати пиріг.
  6. Випікаємо в розігрітій до 200 ° С духовці хвилин 25-30.
  7. Готовий пиріг треба остудити у формі, вийняти. Можна посипати цукровою пудрою, нарізати шматочками.

Горіховий пиріг

Складові

  • Вершкове масло – 100 г;
  • Цукор – 150 г;
  • Яйце куряче – 2 шт .;
  • Розпушувач – 5 г;
  • Пшеничне борошно – 120 г;
  • Волоські горіхи – 100 г;
  • Молоко – 125 мл

Покроковий рецепт приготування

  1. Збити яйця з цукром. Розтопити і охолодити масло, додати його в збиту суміш.
  2. Просіяти борошно, додати  подрібнені горіхи. Додати розпушувач.
  3. Отриману суміш поперемінно з молоком поетапно вводити в яєчну суміш.
  4. Змастити форму для випічки маслом. Тісто залити в форму.
  5. Попередньо розігріти духовку до 180 градусів. Випікати 30-35 хвилин.
  6. Охолоджений пиріг посипати цукровою пудрою.

Кавказький горіховий пиріг

Складові:

  • Волоські горіхи – 150 г;
  • Сметана (42%) – 200 г;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Яйця – 4 шт .;
  • Цукор – 150 г;
  • Борошно – 270 г;
  • Сіль – на кінчику ножа;
  • Мелений шафран – дрібка;
  • Розпушувач – 10 г

Покроковий рецепт приготування

  1. Заздалегідь, за 6 годин, відокремити білки від жовтків. Жовтки посолити, накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник. Це робиться для того, щоб пиріг був яскравіше за кольором. Білки теж тримати в холодильнику не накриваючи.
  2. Збити жовтки з половиною цукру до білого кольору. Міксером це займає 5 хвилин. Виходить досить густа маса схожа на крем.
  3. У чистій мисці розтопити вершкове масло і остудити до кімнатної температури.
  4. Акуратно тонкою цівкою, не вимикаючи міксер, влити тепле масло в жовткову масу. Додати сметану. Добре перемішати.
  5. Поступово, невеликими порціями додати просіяне з розпушувачем і шафраном борошно. На цьому етапі головне не поспішати, борошно додавати невеликими порціями, кожного разу добре вимішуючи. Має вийти густе тісто (головне, щоб міксер зміг обертатися).
  6. Добре охолоджені білки збити з цукром, що залишився в стійку піну. Ввести білки, акуратно перемішуючи дерев’яною (або пластикової) лопаткою знизу вгору. Слідкуйте за тим, щоб тісто було однорідним, гладким, без будь-яких грудочок.
  7. Горіхи порубати або потовкти в ступці.
  8. Змастити форму вершковим маслом, присипати борошном, стряхнути зайве. Викласти тісто у форму, засипати горіхами, злегка втопивши їх в тесті. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці 40-45 хвилин.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Гарбузовий хліб
Випічка з горіхами
Паляниця на Спас
Пісний пиріг з яблуками
Пиріг з яблуками від Ектора Хіменес-Браво
Кращі рецепти з яблуками на Яблучний Спас
Що приготувати на Яблучний Спас
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею
Що приготувати на День матері
Десерт на День матері
Торт на День матері
Рецепт смачної пасхи
Швидка пасха

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками