Пиріжки з листкового тіста
ГОТУЄМО З НАМИ
Гарбузово-яблучно-грушеве варення
Складові:
Для тіста:
- Борошно – 2 склянки;
- Вершкове масло – 200 г;
- Яблучний оцет – 1 ст. л .;
- Яйця – 1 шт .;
- Вода – 0,6 склянки;
- Печений гарбуз – 3 ст. л .;
- Сіль за смаком
- Для начинки:
- Яблука – 3 шт .;
- Вершкове масло – 40 г;
- Родзинки – 100 г;
- Цукор – 100 г;
- Кориця – за смаком
Як приготувати листкове тісто
- Просіяне борошно змішуємо з рубаним маслом. Додаємо сіль, яйце і поступово вливаємо холодну воду, перемішуємо, додаємо оцет і гарбузове пюре.
- Замішуємо туге тісто, загортаємо в харчову плівку і відправляємо на 30 хвилин в холодильник.
Тонкощі приготування швидкого листкового тіста
- Вершкове масло і вода повинні бути крижаними.
- У тісто потрібно додати оцет.
- Щоб тісто не нагрілося, його потрібно швидко перемішувати.
- Для нарізання тіста краще використовувати гострий ніж.
- Пиріжки потрібно змащувати розтопленим вершковим маслом, а не яйцем.
Як приготувати гарбузово-яблучну начинку – тут.
Гарбузово-яблучний пудинг
Складові:
- Молоко – 50 мл;
- Яйця – 1 шт .;
- Гарбуз – 100 г;
- Яблука – 100 г;
- Топлене масло – 20 г;
- Манка – 15 г;
- Цукор – за смаком
Покроковий рецепт приготування гарбузово-яблучного пудингу
1. Запікаємо гарбуз і яблуко в духовці до м’якості
2. Відокремлюємо м’якоть від шкірки і додаємо до неї манку
3. Перебиваємо блендером до однорідної консистенції
4. Вливаємо молоко і перемішуємо
5. Ставимо суміш на невеликий вогонь і випаровуємо рідину – маса повинна загуснути
6. Додаємо за смаком цукор і яєчний жовток. Перемішуємо.
Продовження рецепта тут.
Гарбузово-яблучна запіканка
ГОТУЄМО З НАМИ
Осінній ранок: 5 рецептів зігріваючих кавових напоїв
Складові:
- М’якоть гарбуза – 400 г;
- Яблуко – 200 г;
- Цукор – 2 ч. л .;
- Манна крупа – 2 ст. л .;
- Молоко – 8 ст. л .;
- Сметана – 4 ст. л .;
- Яйця – 2 шт.
Покроковий рецепт приготування гарбузово-яблучної запіканки
1. Гарбуз нарізаємо на невеликі кубики.
2. Заливаємо гарбуз молоком, доводимо до кипіння і варимо до м’якості.
3. Обережно вводимо манну крупу, при необхідності можна додати молоко. Варимо 10 хвилин.
3. Яблука очищаємо і натираємо на середній терці.
4. Перемешуємо яблучну і гарбузову масу.
5. Жовтки відокремлюємо від білків. У яблучно-гарбузову масу додаємо жовток, цукор, добре перемішуємо.
6. Білки збиваємо і поступово вводимо в яблучно-гарбузову масу.
7. Викладаємо отриману масу в форму для запікання.
8. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів в духовці протягом 25-30 хвилин.
8. Розрізаємо на шматки і подаємо зі сметаною.
Гарбузово-яблучний пиріг
Складові:
Основа:
- Пюре овочеве (гарбузове) – 350 г;
- Пластівці злакові – 1 склянка;
- Борошно – 1 склянка;
- Цукор – 150 г;
- Яйце куряче – 2 шт .;
- Масло вершкове – 125 г;
- Розпушувач тіста – 1 ч. л .;
- Яблуко – 3 шт.
Для штрейзеля:
- Масло вершкове – 30 г;
- Цукор – 50 г;
- Борошно – 50 г;
- Кориця – 1/2 ч. л.
Розмір форми – 30 * 20 см
Як приготувати гарбузово-яблучний пиріг
- Вершкове масло збиваємо з цукром.
- Вводимо гарбузове пюре, перемішуємо.
- Додаємо пластівці, просіяне з розпушувачем борошно. Перемішуємо.
- Форму змащуємо маслом. Викладаємо тісто. Розрівнюємо. Очищаємо вимиті яблука, видаляємо насіннєву коробочку, розрізаємо на скибочки і викладаємо на тісто трохи втопивши їх.
- Для штрейзеля змішуємо цукор, борошно, корицю. Додаємо вершкове масло і перетираємо в крихту.
- Посипаємо штрейзелем яблука. Ставимо пиріг в розігріту до 190 ° С духовку. Випікаємо приблизно 50 хвилин.
- Пиріг охолоджуємо у формі. Охолоджений пиріг нарізаємо порційно.