Пироги з яблуками: відкритий, заливний, тертий

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Насолоджуємося ароматною осінньою випічкою. Приготуйте декілька варіантів пирогів з яблуками: відкритий, заливний, тертий.
Зберегти в кулінарну книгу

Відкритий пиріг з яблуками

Складові:

  • Борошно – 300 г;
  • Цукор – 100 г;
  • Вершкове масло – 175 г;
  • Яйце – 1 шт .;
  • Яєчний жовток – 1 шт .;
  • Кориця – 1 ч. л.;
  • Сіль – 1 дрібка;

Для начинки:

  • Яблука – 1-1,5 кг;
  • Цукор – 50 г;
  • Ізюм – 70 г;
  • Кориця – 3 ч. л.

Діаметр форми для запікання – 24 см

Покроковий рецепт приготування відкритого пирога з яблуками

  1. Змішуємо борошно, розм’якшене вершкове масло (порізане на шматочки), цукор, корицю, яйця, сіль і добре вимішуємо тісто, поки воно не стане м’яким.
  2. Відокремлюємо 3/4 частини тіста, розгортаємо, не забуваючи періодично посипати качалку борошном, запобігаючи прилипання тіста. Акуратно викладаємо тісто в рясно змащену маслом форму. Щоб було легше перенести розкачане тісто в форму, можна розкачати його на папері для випічки. Як варіант – розім’яти тісто прямо у формі.
  3. Включаємо духовку і залишаємо нагріватися до 180 градусів. Чистимо яблука і ріжемо на шматочки. Змішуємо їх з цукром, корицею, родзинками і викладаємо у форму, на тісто.
  4. Розкачуємо залишилася 1/4 частину тіста і ріжемо на тонкі смужки. Викладаємо смужки зверху на торт так, щоб вони перетиналися під кутом, утворюючи ромби.
  5. Ставимо пиріг в розігріту духовку, приблизно на 50-60 хвилин (в залежності від типу духовки) і випікаємо до утворення рум’яної скоринки. За 10 хвилин до готовності змащуємо пиріг яєчним жовтком.

Заливний пиріг з яблуками

Складові:

  • Яблука – 4 шт .;
  • Цукор – 220 г;
  • Масло вершкове – 30 г;
  • Рослинна олія – ​​100 мл;
  • Яйце куряче – 3 шт .;
  • Молоко – 120 мл;
  • Розпушувач тіста – 10 г
    Кориця мелена – 1 дрібка.

Покроковий рецепт приготування заливного пирога з яблуками

  1. Яблука очищаємо від серцевини і нарізаємо скибочками.
  2. У пательні розігріваємо вершкове масло, додаємо яблука, помішуючи готуємо до початку розм’якшення яблук.
  3. Додаємо 4 ч. л. цукру і дрібку кориці, перешиваємо. Через хвилину знімаємо пательню з вогню і даємо яблукам охолонути.
  4. Яйця збиваємо з цукром, що залишився до збільшення в об’ємі в 2 рази.
  5. Вливаємо молоко та олію. Перемішуємо.
  6. Додаємо борошно і розпушувач тіста. Перемішуємо.
  7. Форми для пирога змащуємо рослинним маслом. Присипаємо манкою або борошном. Викладаємо дві третини тістау, зверху яблука. Потім, інше тісто.
  8. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин, готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Тертий пиріг з яблуками

Складові:

  • Маргарин – 200 г;
  • Яйця – 3 шт .;
  • Сахара – 1 стакан;
  • Борошно – 3-4 склянки;
  • Сода – 0,5 ч. л;
  • Яблуко – 4 шт.;
  • Цукрова пудра – 2-3 ст. л.

Покроковий рецепт приготування тертого пирога з яблуками

  1. Розм’якшений маргарин, цукор (0,75 склянки) і яйця з’єднуємо, розмішуємо до отримання однорідної маси.
  2. Додаємо борошно, харчову соду, (можна додати соду, погашену оцтом). Замішуємо тісто.
  3. Тісто розділяємо на дві частини, загортаємо їх у плівку, охолоджуємо або заморожуємо.
  4. Яблука очищаємо. Дрібно нарізаємо або натираємо на тертці.
  5. Деко або пательню змащуємо маслом або застилаємо пекарським папером.
  6. У розігріту, змащену жиром або застелену папером пательню рівномірно розподіляємо тісто, натираючи на тертці з великими отворами (половину порції).
  7. Розподіляємо очищені яблука, пересипаючи їх цукром (0,25 склянки), і знову тісто.
  8. Випікаємо пиріг тертий при температурі 190-200 ° до золотистого кольору (20-25 хвилин).
  9. Готовий тертий пиріг з яблуками посипаємо цукровою пудрою і нарізаємо на порційні шматки.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг на 8 березня
Випічка до Дня святого Валентина
Торт на День святого Валентина
Тістечка до Дня святого Валентина
Піца на День святого Валентина
Солодкі ліниві вареники з сиром
Імбирна випічка: 3 рецепти приготування
Ліниві вареники з сиром
Солодкі вареники з сиром
Випічка на Старий Новий рік
Вареники з сирною начинкою
Різдвяні калачі: 3 рецепти
Випічка на Різдво 2019: 3 ідеї
Яблука з медом і горіхами
Шарлотка із чорної смородини

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік