Гранола з сухофруктами
Складові:
- Вівсяні пластівці №1 – 3 склянки
- Горіхи – 1.5 склянки
- Мед – 6 ст.л.
- Вода тепла – 0.75 склянки
- Сухофрукти – за смаком
Як приготувати гранолу з сухофруктами:
- Застеляємо деко пергаментним папером і викладаємо вівсянку рівним шаром
- Розігріваємо духовку до 180 ° С і ставимо пластівці сушитися на 15 хвилин
- Чистимо і злегка прибиваємо горіхи качалкою
Повністю рецепт приготування домашньої граноли з сухофруктами читайте тут.
Вівсянка з бананом і какао
Складові:
- вівсяні пластівці 1/4 склянки
- молоко 1/3 склянки
- звичайний йогурт 1/4 чашки
- какао-порошок 1 ст. л.
- мед 1 ч. л.
- нарізані стиглі банани 1/4 чашки
Як приготувати вівсянку з бананом
У банці змішуємо вівсянку, молоко, йогурт, какао-порошок і мед. Гарненько встряхуємо все і додаємо нарізанй банан. Розмішуємо. Закриваємо банку кришкою і ставимо в холодильник мінімум на ніч.
Вівсянку в банку можна зберігати в холоді до 2-х днів
Вівсяна піца
Складові:
Для основи:
- Вівсяні пластівці – 80 г;
- Яйце – 1 шт .;
- Кефір – 130 – 150 мл;
- Сіль, перець – за смаком;
- Масло – для смаження (можна без масло, якщо у вас антипригарная сковорода)
- Для начинки:
- Томатний соус – 50 г;
- Твердий сир – 70 г;
- Зелень – за смаком і бажанням;
- Помідор – 1 шт. (за бажанням)
Як приготувати вівсяну піцу на пательні
- З’єднуємо всі інгредієнти для основи, добре перемішуємо.
- Виливаємо тісто на гарячу і попередньо змащену невеликою кількістю масла або жиру пательню і смажимо млинець близько 5 хвилин під кришкою, поки тісто «не схопиться».
- Змащуємо тісто томатним соусом. Накладаємо на нього тонко порізані скибочки помідора, потім посипаємо порізаною зеленню і потертим сиром. Накриваємо піцу кришкою і смажимо близько 5 хвилин, поки не розплавиться сир.
- Даємо 5 хвилин, щоб сир застиг і схопився, потім перекладаємо готову піцу на тарілку, ріжемо на шматочки і подаємо до столу.
Салат з брокколі з яйцями
Складові:
- Брокколі – 600 г;
- Яйця – 2 шт .;
- Цибуля-порей – 1 шт .;
- Зелень – 20 г;
- Сметана з гірчицею – 100 г;
- Оцет – 1 ч. л.;
- Сіль за смаком
Як приготувати салат з брокколі з яйцем читайте тут
Яйця, запечені в авокадо
Інгредієнти:
- авокадо – 2 шт.;
- яйця – 4 шт.;
- зелена цибуля – за смаком;
- сіль, перець, спеції – за смаком.
Спосіб приготування
Розрізаємо авокадо на половинки та видаляємо кісточки. Ложкою видаляємо трохи м’якоті з центру кожної половинки авокадо, щоб яйце повністю помістилося. Викладаємо авокадо в пательню без ручки або форму для випічки (краще, якщо плоди будуть щільно стикатися один з одним). Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Проста сирна запіканка з маком і яблуками
Інгредієнти:
- кисломолочний сир – 250 г;
- яйця – 3 шт.;
- мед – 3 ст. л.;
- яблуко – 1 шт.;
- мак – 2 ст. л.;
- рослинна олія – 1 ч. л.
Спосіб приготування
Для сирної запіканки з маком і яблуками сир збиваємо з яйцями. Яблуко очищуємо від шкірки і нарізаємо тонкими слайсами. До сиру додаємо мед і мак, добре перемішуємо. Додаємо яблука, перемішуємо. Продовження рецепта читайте тут.
Сирна намазка на хліб
Складові:
- Сир – 200 г;
- Сметана – 1 ст. л .;
- Молоко – 30 г;
- Сіль за смаком;
- Цибуля зелена – 1 пучок;
- Листя м’яти – за смаком.
Покроковий рецепт приготування сирної намазки на хліб
- Додаємо в сир третину склянки молока, 1 ст. ложку сметани, солимо за смаком і збиваємо занурювальним блендером.
- Дрібно нарізаємо цибулю і зелень, додаємо в сирну масу.