Салат із гарбуза
Інгредієнти:
- гарбуз – за смаком;
- морква – за смаком;
- трішки лимонного соку.
Спосіб приготувлання
Наріжте гарбуз кубиками, додайте терту моркву та трохи лимонного соку.
Салат із гарбуза й ананаса
Інгредієнти:
- гарбуз;
- ананас.
Спосіб приготування
Наріжте кубиками гарбуз і ананас, добре перемішайте та залиште на деякий час, щоб гарбуз просочився смаком ананаса. Якщо відчуваєте, що не наїстеся, можете додати трохи сухариків із білого батона, приготованих у домашніх умовах.
Гарбузовий суп
Інгредієнти:
- гарбуз – 200 г;
- кабачок – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- болгарський перець – 1 шт.;
- трішки картоплі;
- помідор – 1 шт.;
- соняшникова олія – 1 ч. л.;
- зелень, сіль – за смаком.
Спосіб приготування
Кладемо в каструлю з водою порізані кубиками гарбуз, кабачок, моркву, болгарський перець, трохи картоплі — це повинен бути густий суп, типу рагу. У кінці готування кладемо порізаний помідор. Окремо, за бажанням, можна пасерувати цибулю і моркву, використовуючи не більше 1 ч. л. соняшникової олії, і додати в суп зелень і сіль за бажанням.
Гарбузова каша
Інгредієнти:
- гарбуз – 200 г;
- крупа (рис, вівсянка чи пшоно) – 1 ст. л.;
- сіль – дрібка.
Спосіб приготування
Нарізаємо гарбуз кубиками, тушкуємо його у воді приблизно 30 хвилин. Кількість води залежить від того, яку крупу ви додасте: якщо це рис або вівсянка, вода повинна доходити до половини об’єму, займаного гарбузом у каструлі. Якщо додасте пшоно — вода повинна бути вище гарбуза. Після 30 хвилин тушкування додаємо 1 ст. л. промитої крупи та тушкуємо ще 30 хвилин. У кінці готування можна трохи підсолити пшоняну кашу.
Тушений гарбуз
Інгредієнти:
- гарбуз;
- лимонний сік;
- кисломолочний сир;
- зелень.
Спосіб приготування
Нарізаємо гарбуз скибочками (як кавун) та запікаємо в духовці при температурі 180 градусів 30 хвилин. Можна скропити лимонним соком і додати трохи сиру та зелені.
ГОТУЄМО З НАМИ
Дієтичний сирний десерт (Все буде добре) (відеорецепт)