Круті перці: 3 страви з солодкого перцю

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі страви
Сезон перців в самому розпалі — час готувати смакоту! Пропонуємо рецепти маринованого, фаршированого овочами і запеченого болгарського перцю
Зберегти в кулінарну книгу

Маринований солодкий перець

  • Болгарський перець – 1 кг
  • Часник – за смаком
  • Зелень і суцвіття кропу – за смаком

Как мариновать перец

Промиваємо перець і видаляємо плодоніжки і насіння. Після очищення опускаємо в холодну воду на 30 хвилин, а потім або нарізаємо перець поздовжніми смужками шириною 3-3,5 см, або залишаємо плоди цілими. Повний рецепт ви можете прочитати тут.

Перець, фарширований овочами

  • Перець солодкий – 1 кг
  • Морква – 300 г
  • Капуста – 150 г
  • Цибуля ріпчаста – 100 г
  • Томатне пюре – 100 г
  • Корінь петрушки і селери – 40 г
  • Спеції – за смаком
  • Сіль за смаком

Як приготувати фарширований перець

  1. Коріння (моркву, корінь селери і петрушки) і цибулю очищаємо, нарізаємо дрібною соломкою і обсмажуємо з маслом.
  2. Капусту обшпарюємо, дрібно нарізаємо, з’єднуємо з корінням, додаємо трохи води, томатну пасту, сіль і тушкуємо овочі до м’якості.
  3. Стручки солодкого свіжого перцю однакові за розміром і формою обмиваємо, надрізуємо верхню широку частину стручка не до кінця, а в вигляді кришечки і видаляємо насіння, не порушуючи цілісності стручка. Потім кладемо стручки в киплячу воду на 1-2 хвилини, відкидаємо на сито і охолоджуємо.
  4. Перець наповнюємо начинкою, складаємо в один ряд в неглибокий посуд, заливаємо томатним соусом, додаємо розтертий часник, щіпку мускатного горіха і тушкуємо до готовності.

Готовий перець подаємо разом з соусом, в якому він тушкувся.

Запечений перець з яйцем

  • Яйце – 1 шт.
  • Сир голландський – 30 г
  • Перець болгарський червоний – 60 г
  • Перець болгарський жовтий – 60 г
  • Помідори – 70 г
  • Цибуля ріпчаста – 50 г
  • Базилік – за смаком
  • Перець чорний – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Олія – за смаком

Як запекти перець

  1. Перець очищаємо від насіння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо смужками. Цибулю нарізаємо соломкою, а помідори – півкільцями.
  2. На сковороді розігріваємо олію. Викладаємо цибулю і смажимо до прозорості. Після додаємо перець, злегка обсмажуємо і кладемо помідори.
  3. Через хвилину додаємо сіль, чорний перець, трохи базиліка, перемішуємо, нагріваємо, знімаємо овочі з вогню і перекладаємо в глибоку вогнетривку тарілку. Притрушуємо зверху овочі тертим сиром.
  4. Ставимо страву в розігріту духовку на 5 хвилин. Коли сир розплавиться, розбиваємо на нього зверху яйце і ставимо знову в духовку.

Перець готовий, коли білок згорнеться.

ГОТУЄМО З НАМИ
Дієтичний фарширований перець (фоторецепт)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Тісто для горішків зі згущеним молоком
Що приготувати на Новий рік 2019 — 5 нових ідей
Католицьке Різдво: як приготувати український обрядовий стіл
Швидке тісто для пиріжків
Католицьке Різдво 2018: страви на Святвечір
Що таке Ньоккі і як їх готувати (рецепт)
Традиційні польські страви на Різдво
15 хвилин і на стіл: 5 швидких десертів
Католицьке Різдво: що приготувати
5 небанальних салатів, які здивують ваших гостей
Все про тісто: 5 рецептів для домашньої випічки
Домашня кухня: 5 страв для затишних вихідних
Як приготувати тісто філо
5 рецептів страв з фаршем, які врятують вашу вечерю
Не тільки куряче: як смачно приготувати індиче, качине та перепелине м’ясо

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо