Кращі рецепти домашнього натурального оцту

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Здавалося б, усього пара ложок — і смак навіть самого звичайного салат кардинально змінюється! Щоб не купувати дорогий оцет з різними смаками, пропонуємо зробити свій, домашній оцет
Зберегти в кулінарну книгу

Яблучний оцет

Яблука миємо, витираємо і натираємо на крупній тертці. Складаємо їх в емальовану каструлю, або ж в звичайну скляну банку. Заливаємо яблука водою температури 60-70 градусів, трохи вище рівня фруктів на 3-4 см. Щоб дізнатися рецепт повністю, читайте тут.

Грушевий оцет

Складові:

  • М’які груші без порчі- близько 8 кг
  • Цукор або мед – 4 ст.л.

З такої кількості груш виходить близько 2 л. оцту, ви ж можете робити менше

У груш знімаємо черешки і перемелюємо на м’ясорубці. Наповнюємо грушевим пюре банку на 2/3 висоти, прикриваємо марлею, щоб туди не потрапили мошки і бруд. Ставимо банку в темному місці при кімнатній температурі на 10 днів.

Пюре потрібно помішувати щодня двічі на день. Потім віджимають сік через х / б тканину і додаємо цукор або мед. Виливаємо все в банку і знову прикриваємо марлею. Ми залишаємо оцет бродити від 40 до 60 днів.

За цей час на поверхні утворюється драглиста маса – оцтовий гриб. Він повинен стати прозорим, так як випаде осад

Готовий оцет розливаємо по пляшках і зберігаємо в темному прохолодному місці.

Виноградний оцет

уксус рецепт

З винограду віджимаємо сік, змішуємо його з макухою і поміщаємо в банку. Додаємо цукор і воду кімнатної температури. Продовження рецепта читайте тут.

Імбирний оцет

Порошок кореня імбиру змішуємо з оцтом, додаємо воду і все ретельно перемішуємо. В отриману суміш всипаємо дрібку солі. Продовження рецепта читайте за посиланням.

Часниково-лимонний оцет

Складові:

  • голівка часнику,
  • 1 лимон,
  • 1 стручок пекучого перцю,
  • 750 мл фруктового або винного білого оцту

Зубчики часнику кладемо покласти в стерильну пляшку. Лимон обдаємо окропом і ріжемо на дольки, додаємо до часнику. Туди ж кладемо перець і заливаємо все оцтом. Ми залишаємо оцет в закритому посуді в темному місці при кімнатній температурі на 2-3 тижні.

Оцет на травах

Складові:

  • оцет 4-6%
  • пряні трави – базилік, майоран, меліса, м’ята, чебрець, естрагон

Трави промиваємо і обсушуємо на полотенце.В літрову банку кладемо трави до половини, заливаємо оцтом, закриваємо банку кришкою і ставимо в прохолодне темне місце на 15-20 днів. Раз в тиждень оцет встряхуємо.

Потім оцет проціджуємо, розливаємо по пляшках і закриваємо пробками. Ставимо пляшки на водяну баню і нагріваємо 15-20 хвилин. Охолоджуємо оцет в цій же воді.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вечеря на 8 березня
Що приготувати пісне
Пісні салати
Пісні святкові страви
Смачні пісні страви
Меню на 8 березня
Меню на Великий піст
Сніданок на 8 березня
Рецепти млинців на Масляну
Млинці без яєць
Меню на Масляну
Тісто для млинців на молоці
Як приготувати смачні млинці
Сніданок на День закоханих
Що приготувати на День святого Валентина

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік