Кращі рецепти домашнього натурального оцту

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Здавалося б, усього пара ложок — і смак навіть самого звичайного салат кардинально змінюється! Щоб не купувати дорогий оцет з різними смаками, пропонуємо зробити свій, домашній оцет
Зберегти в кулінарну книгу

Яблучний оцет

Яблука миємо, витираємо і натираємо на крупній тертці. Складаємо їх в емальовану каструлю, або ж в звичайну скляну банку. Заливаємо яблука водою температури 60-70 градусів, трохи вище рівня фруктів на 3-4 см. Щоб дізнатися рецепт повністю, читайте тут.

Грушевий оцет

Складові:

  • М’які груші без порчі- близько 8 кг
  • Цукор або мед – 4 ст.л.

З такої кількості груш виходить близько 2 л. оцту, ви ж можете робити менше

У груш знімаємо черешки і перемелюємо на м’ясорубці. Наповнюємо грушевим пюре банку на 2/3 висоти, прикриваємо марлею, щоб туди не потрапили мошки і бруд. Ставимо банку в темному місці при кімнатній температурі на 10 днів.

Пюре потрібно помішувати щодня двічі на день. Потім віджимають сік через х / б тканину і додаємо цукор або мед. Виливаємо все в банку і знову прикриваємо марлею. Ми залишаємо оцет бродити від 40 до 60 днів.

За цей час на поверхні утворюється драглиста маса – оцтовий гриб. Він повинен стати прозорим, так як випаде осад

Готовий оцет розливаємо по пляшках і зберігаємо в темному прохолодному місці.

Виноградний оцет

уксус рецепт

З винограду віджимаємо сік, змішуємо його з макухою і поміщаємо в банку. Додаємо цукор і воду кімнатної температури. Продовження рецепта читайте тут.

Імбирний оцет

Порошок кореня імбиру змішуємо з оцтом, додаємо воду і все ретельно перемішуємо. В отриману суміш всипаємо дрібку солі. Продовження рецепта читайте за посиланням.

Часниково-лимонний оцет

Складові:

  • голівка часнику,
  • 1 лимон,
  • 1 стручок пекучого перцю,
  • 750 мл фруктового або винного білого оцту

Зубчики часнику кладемо покласти в стерильну пляшку. Лимон обдаємо окропом і ріжемо на дольки, додаємо до часнику. Туди ж кладемо перець і заливаємо все оцтом. Ми залишаємо оцет в закритому посуді в темному місці при кімнатній температурі на 2-3 тижні.

Оцет на травах

Складові:

  • оцет 4-6%
  • пряні трави – базилік, майоран, меліса, м’ята, чебрець, естрагон

Трави промиваємо і обсушуємо на полотенце.В літрову банку кладемо трави до половини, заливаємо оцтом, закриваємо банку кришкою і ставимо в прохолодне темне місце на 15-20 днів. Раз в тиждень оцет встряхуємо.

Потім оцет проціджуємо, розливаємо по пляшках і закриваємо пробками. Ставимо пляшки на водяну баню і нагріваємо 15-20 хвилин. Охолоджуємо оцет в цій же воді.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рагу з грибами
Їжа в школу
Що приготувати школяреві в школу на обід
Перекуси в школу
Ланч-бокс: ідеї
Що готувати на Горіховий Спас
Горіховий Спас – рецепти
Маковей рецепти – що приготувати
Коржі на Маковея – кращі рецепти
Що приготувати на Медовий Спас
7 смачних історій для пікніка з гірчицею Торчин
Як приготувати морозиво вдома
Харчування у Петрів піст 2019
Що можна і що заборонено їсти в Петрів піст
Сніданок на День матері

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками