ГОТУЄМО З НАМИ
6 кращих коржів для тортів
ЗАКУСКИ З ЛАВАША
Рулет з лаваша з грибами та сиром
Інгредієнти:
- Лаваш — 1 шт.
- Печериці — 200 г
- Сир — 100 г
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Сметана — за смаком
- Чорний перець — за смаком
- Зелень — за смаком
- Сіль — за смаком
Спосіб приготування:
Гриби очищаємо і натираємо на крупній тертці. Цибулю дрібно нарізаємо. Сир натираємо. Зелень рубаємо.
У пательні розігріваємо олію. Викладаємо в олію цибулю й обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо гриби і смажимо, поки з них повністю піде рідина. Потім солимо, перчимо і додаємо кілька ложок сметани. Знову гриби тушкуємо, поки вся рідина не піде. Готові гриби охолоджуємо.
На лаваш посередині викладаємо грибну начинку, посипаємо її сиром, зеленню і загортаємо лаваш рулетом. Нарізаємо рулет з лаваша невеликими порціями, викладаємо на решітку і підсмажуємо над вугіллям.
Рулетики з лаваша з фетою й весняними травами
Інгредієнти:
- Листя одуванчика — 300 г
- Кропива свіжа — 600 г
- Сир фета — 200 г
- Волоські горіхи — 70 г
- Лаваш армянський — 2 шт.
- Червона цибуля — 1 шт.
- Біла цибуля — 1 шт.
- Часник — 2 зубчика
- Лимонний сік — за смаком
- Перець — за смаком
- Сіль — за смаком
Спосіб приготування:
Листя кропиви заливаємо окропом і бланшируємо хвилину. Потім відкидаємо кропиву на друшляк і опускаємо в крижану воду. Виймаємо, даємо стекти воді й дрібно нарізаємо.
Дрібно нарізаємо червону і білу цибулю. Обсмажуємо кожен вид цибулі окремо в розігрітій олії до золотистої скоринки.
Листя кульбаби заливаємо солоною водою і залишаємо на 15 хвилин. Потім опускаємо кульбабу в окріп і бланшируємо хвилину. Відкидаємо листя кульбаби на сито, опускаємо в крижану воду, виймаємо і даємо стекти зайвій воді. Листя кульбаби дрібно нарізаємо.
Подрібнюємо в блендері фету.
У різні миски викладаємо нарізану зелень: окремо кульбабу й окремо кропиву. До кульбаби додаємо обсмажену білу цибулю, а в начинку з кропиви кладемо червону. У кожен вид зелені додаємо трохи лимонного соку і фету. За смаком перчимо. У начинку з кульбаби кладемо подрібнений часник, а в начинку з кропиви – подрібнені волоські горіхи.
На один лаваш викладаємо начинку з кропиви, а на другий – начинку з кульбаб. Загортаємо кожен лаваш в рулет і обсмажуємо кожен рулет з лаваша над вугіллям з двох сторін до рум’яної скоринки.
Крім цих начинок, в лаваш можна загорнути все, що душі завгодно: куряче м’ясо, ковбасу або шинку, рибу
САЛАТИ Й ЗАКУСКИ З ОВОЧІВ
Закуска з сиру та горіхів
Інгредієнти:
- Салат листовий — 1 пучок
- Горіхи (кедрові, волоські) — 100 г
- Сир жирний — 300 г
- Кріп — 1 пучок
- Майонез — за смаком
- Часник— за смаком
- Сіль — за смаком
Спосіб приготування:
Горіхи подрібнюємо і змішуємо з сиром, пропущеним через часниковий прес часником, подрібненою зеленню і майонезом.
Додаємо за смаком сіль і викладаємо отриману начинку на середину листа салату.
Загортаємо салат кульочками, викладаємо на тарілку, прикрашаємо закуску з сиру зеленню і подаємо.
Салат з редиски, зелені й листового салата
Інгредієнти:
- Листовий салат — 1 пучок
- Шпинат — 1 пучок
- Огірок — 1 шт.
- Редис — 12 шт.
- Зелень петрушки — за смаком
- Сметана — за смаком
- Сіль — за смаком
Спосіб приготування:
Огірок і редиску нарізаємо соломкою. Видаляємо стебла у шпината і нарізаємо листя. Нарізаємо листовий салат і рубаємо петрушку. Змішуємо всі інгредієнти в мисці, додаємо сметану і солимо салат з редиски, зелені й листового салату за смаком.
Овочі на грилі за рецептом Джеймі Олівера
Інгредієнти:
- Морква, варена або запечена — 300 г
- Буряк, варений або запечений — 300 г
- Апельсин — 0,5 шт.
- Соняшникова олія — 2 ст.л.
- Яблучний оцет — 1 ст.л.
- Часник —2 зубчика
- Орегано сушений — за смаком
- Чебрець, сушений або свіжий — за смаком
- Розмарин сушений — за смаком
Спосіб приготування:
Ріжемо моркву соломкою, буряк скибочками. Викладаємо моркву в одну миску, а буряк – в іншу. До моркви додаємо орегано, чебрець, роздавлений часник, олію, оцет, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
Маринуємо буряк: додаємо розмарин, сік половини апельсина, олію, перемішуємо і також залишаємо на 10 хвилин.
Викладаємо замариновані овочі на решітку й підсмажуємо на грилі з обох сторін до рум’яності.
ГОТУЄМО З НАМИ
Салат із салату: 8 кращих рецептів
ШАШЛИК, РИБА, КАРТОПЛЯ ТА ГРИБИ
Степний шашлик
Інгредієнти:
- Баранина — 280 г
- Цибуля ріпчаста — 20 г
- Зелень — 25 г
- Часник — 2 г
- Перець чорний мелений
- Сіль
Спосіб приготування:
Спочатку робимо фарш для шашлика з баранини: ріпчасту цибулу, часник і зелень обполіскуємо й дрібно нарізаємо. Потім заправляємо їх сіллю, перцем і ретельно перемішуємо.
Баранину нарізаємо смужками довжиною 10-15 см, викладаємо на них фарш, скручуємо й нанизуємо на шпажки. Смажимо шашлик з баранини над вугіллям. Готову страву подаємо разом із зеленню.
Скумбрія в ароматних травах, запечена на мангалі
Інгредієнти:
- Скумбрія — 1 шт.
- Рослинна олія — 2 ст.л.
- Тархун сушений — за смаком
- Чабрець сушений — за смаком
- Сіль крупна — за смаком
- Перець чорний — за смаком
Спосіб приготування:
Скумбрію очищаємо від нутрощів, ретельно промиваємо і солимо. У черевце риби закладаємо пряні трави.
Використовуйте тархун до всіх видів білої риби.
Натираємо рибу паприкою і перчимо. Змащуємо рослинною олією і залишаємо маринуватися на 60 хвилин. Замариновану рибу обсмажуємо на мангалі з двох сторін до готовності.
Подаємо запечену скумбрію з часточкою лимона. Скумбрія на мангалі готова.
Гриби барбекю
Інгредієнти:
- Печериці (крупні) — 6 шт.
- Рослинна олія— 25 г
- Часник — 1 зубок
- Зелена цибуля (нарізана) — 1 ст.л.
- Сметана — 60 г
Спосіб приготування:
У грибів відрізаємо ніжки. Капелюшки очищаємо від плівок.
Часник очищаємо і розтираємо разом з олією, змащуємо ним капелюшки й обсмажуємо з різних сторін на кришці барбекю по 2 хвилини кожну сторону.
Цибулю змішуємо зі сметаною, знову змащуємо капелюшки і смажимо гриби ще 3 хвилини.
Картопля з салом
Інгредієнти:
- Молода картопля — 0,5 кг
- Рослинна олія — 0,5 ст.л.
- Шпик — 40 г
- Часник — 1 зубчик
- Перець червоний мелений
- Сіль
- Зелень
Спосіб приготування:
Картоплю добре промиваємо і, не очищаючи від шкірки, робимо 3-5 глибоких надрізів. Фольгу складаємо в кілька шарів, змащуємо олією й викладаємо на неї картоплю. Шпик і часник тонко нарізаємо і поміщаємо в кожен надріз.
Картоплю солимо та перчимо, потім з’єднуємо краї фольги і запікаємо над вугіллям вогнища. Готову картоплю, запечену в фользі на багатті, скроплюємо олією і посипаємо зеленню. Подаємо гарячою.
Картопля, запечена в фользі з сиром
Інгредієнти:
- Картопля – 4 шт.
- Вершки – 150 г
- Сир твердий – 65 г
- Вершкове масло – 25 г
- Зелень петрушки – 2 ст.л.
- Зелена цибуля – 1 ст.л.
- Перець чорний мелений
- Сіль
Спосіб приготування:
З двох аркушів фольги робимо імпровізоване деко і змащуємо його олією. Картоплю приварюємо в «мундирі» до напівготовності (а можна і до готовності), очищаємо, нарізаємо тонкими скибочками, викладаємо на фольгу, солимо, перчимо, поливаємо вершками і посипаємо зеленню. Накриваємо листом фольги і запікаємо на грилі 30 хвилин.
Якщо ви використовуєте варену картоплю, то тримайте її на вогні 10-15 хвилин.
Потім фольгу розкриваємо, посипаємо картоплю тертим сиром і запікаємо до тих пір, поки він не розплавиться. Готову страву прикрашаємо зеленою цибулею.
ДЕСЕРТИ
Яблучний штрудель з лаваша
Інгредієнти:
- Яблука — 3 шт.
- Вершкове масло — 80 г
- Кориця — 1 ч.л.
- Цукор — 200 г
- Ванільний цукор — 1 ч.л.
- Лаваш — 1 шт.
Спосіб приготування:
Яблука для штруделя з лаваша очищаємо від шкірки і нарізаємо товстими кільцями, вирізавши серединку.
Перекладаємо яблука в миску, додаємо шматочки вершкового масла, корицю, ванільний цукор і цукор.
Перемішуємо, викладаємо яблука на решітку й підсмажуємо над вугіллям протягом 1-2 хвилин.
Лаваш розрізаємо вздовж навпіл. Нарізаємо яблука для штруделя з лаваша кубиком і викладаємо на край лаваша.
Підвертаємо краї і складаємо лаваш конвертиком.
Викладаємо штруделі з лаваша на решітку і підсмажуємо над вугіллям 2-3 хвилини.
Лаваш з бананом і шоколадом
Інгредієнти:
- Банан — 1 шт.
- Вершкове масло — 20 г
- Шоколад — 100 г
- М’ята, гілочки — 2 шт.
- Лаваш — 1 шт.
Спосіб приготування:
Лаваш ділимо на дві рівні частини.
Банан розрізаємо вздовж. Викладаємо половинку банана на край лаваша.
Щедро посипаємо банан рубаним шоколадом, кладемо трохи вершкового масла, гілочку м’яти і загортаємо лаваш в рулет.
Запікаємо лаваш над розігрітим вугіллям, поки він не підрум’яниться.