Меню для пікніка: 12 смачних ідей

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ПікнікПікнік
Чим доповнити шашлик: складаємо меню для пікніка
Зберегти в кулінарну книгу

ГОТУЄМО З НАМИ
6 кращих коржів для тортів

ЗАКУСКИ З ЛАВАША

Рулет з лаваша з грибами та сиром

Інгредієнти:

  • Лаваш — 1 шт.
  • Печериці — 200 г
  • Сир — 100 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Сметана — за смаком
  • Чорний перець — за смаком
  • Зелень — за смаком
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування:

Гриби очищаємо і натираємо на крупній тертці. Цибулю дрібно нарізаємо. Сир натираємо. Зелень рубаємо.

У пательні розігріваємо олію. Викладаємо в олію цибулю й обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо гриби і смажимо, поки з них повністю піде рідина. Потім солимо, перчимо і додаємо кілька ложок сметани. Знову гриби тушкуємо, поки вся рідина не піде. Готові гриби охолоджуємо.

На лаваш посередині викладаємо грибну начинку, посипаємо її сиром, зеленню і загортаємо лаваш рулетом. Нарізаємо рулет з лаваша невеликими порціями, викладаємо на решітку і підсмажуємо над вугіллям.

Рулетики з лаваша з фетою й весняними травами

Інгредієнти:

  • Листя одуванчика — 300 г
  • Кропива свіжа — 600 г
  • Сир фета — 200 г
  • Волоські горіхи — 70 г
  • Лаваш армянський — 2 шт.
  • Червона цибуля — 1 шт.
  • Біла цибуля — 1 шт.
  • Часник — 2 зубчика
  • Лимонний сік — за смаком
  • Перець — за смаком
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування:

Листя кропиви заливаємо окропом і бланшируємо хвилину. Потім відкидаємо кропиву на друшляк і опускаємо в крижану воду. Виймаємо, даємо стекти воді й дрібно нарізаємо.

Дрібно нарізаємо червону і білу цибулю. Обсмажуємо кожен вид цибулі окремо в розігрітій олії до золотистої скоринки.

Листя кульбаби заливаємо солоною водою і залишаємо на 15 хвилин. Потім опускаємо кульбабу в окріп і бланшируємо хвилину. Відкидаємо листя кульбаби на сито, опускаємо в крижану воду, виймаємо і даємо стекти зайвій воді. Листя кульбаби дрібно нарізаємо.

Подрібнюємо в блендері фету.

У різні миски викладаємо нарізану зелень: окремо кульбабу й окремо кропиву. До кульбаби додаємо обсмажену білу цибулю, а в начинку з кропиви кладемо червону. У кожен вид зелені додаємо трохи лимонного соку і фету. За смаком перчимо. У начинку з кульбаби кладемо подрібнений часник, а в начинку з кропиви – подрібнені волоські горіхи.

На один лаваш викладаємо начинку з кропиви, а на другий – начинку з кульбаб. Загортаємо кожен лаваш в рулет і обсмажуємо кожен рулет з лаваша над вугіллям з двох сторін до рум’яної скоринки.

Крім цих начинок, в лаваш можна загорнути все, що душі завгодно: куряче м’ясо, ковбасу або шинку, рибу

САЛАТИ Й ЗАКУСКИ З ОВОЧІВ

Закуска з сиру та горіхів

Інгредієнти:

  • Салат листовий — 1 пучок
  • Горіхи (кедрові, волоські) — 100 г
  • Сир жирний — 300 г
  • Кріп — 1 пучок
  • Майонез — за смаком
  • Часник— за смаком
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування:

Горіхи подрібнюємо і змішуємо з сиром, пропущеним через часниковий прес часником, подрібненою зеленню і майонезом.

Додаємо за смаком сіль і викладаємо отриману начинку на середину листа салату.

Загортаємо салат кульочками, викладаємо на тарілку, прикрашаємо закуску з сиру зеленню і подаємо.

Салат з редиски, зелені й листового салата

Інгредієнти:

  • Листовий салат — 1 пучок
  • Шпинат — 1 пучок
  • Огірок — 1 шт.
  • Редис — 12 шт.
  • Зелень петрушки — за смаком
  • Сметана — за смаком
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування:

Огірок і редиску нарізаємо соломкою. Видаляємо стебла у шпината і нарізаємо листя. Нарізаємо листовий салат і рубаємо петрушку. Змішуємо всі інгредієнти в мисці, додаємо сметану і солимо салат з редиски, зелені й листового салату за смаком.

Овочі на грилі за рецептом Джеймі Олівера

Інгредієнти:

  • Морква, варена або запечена — 300 г
  • Буряк, варений або запечений — 300 г
  • Апельсин — 0,5 шт.
  • Соняшникова олія — 2 ст.л.
  • Яблучний оцет — 1 ст.л.
  • Часник —2 зубчика
  • Орегано сушений — за смаком
  • Чебрець, сушений або свіжий — за смаком
  • Розмарин сушений — за смаком

Спосіб приготування:

Ріжемо моркву соломкою, буряк скибочками. Викладаємо моркву в одну миску, а буряк – в іншу. До моркви додаємо орегано, чебрець, роздавлений часник, олію, оцет, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.

Маринуємо буряк: додаємо розмарин, сік половини апельсина, олію, перемішуємо і також залишаємо на 10 хвилин.

Викладаємо замариновані овочі на решітку й підсмажуємо на грилі з обох сторін до рум’яності.

ГОТУЄМО З НАМИ
Салат із салату: 8 кращих рецептів

ШАШЛИК, РИБА, КАРТОПЛЯ ТА ГРИБИ

Степний шашлик

Інгредієнти:

  • Баранина — 280 г
  • Цибуля ріпчаста — 20 г
  • Зелень — 25 г
  • Часник — 2 г
  • Перець чорний мелений
  • Сіль

Спосіб приготування:

Спочатку робимо фарш для шашлика з баранини: ріпчасту цибулу, часник і зелень обполіскуємо й дрібно нарізаємо. Потім заправляємо їх сіллю, перцем і ретельно перемішуємо.

Баранину нарізаємо смужками довжиною 10-15 см, викладаємо на них фарш, скручуємо й нанизуємо на шпажки. Смажимо шашлик з баранини над вугіллям. Готову страву подаємо разом із зеленню.

Скумбрія в ароматних травах, запечена на мангалі

Інгредієнти:

  • Скумбрія — 1 шт.
  • Рослинна олія 2 ст.л.
  • Тархун сушений — за смаком
  • Чабрець сушений — за смаком
  • Сіль крупна — за смаком
  • Перець чорний — за смаком

Спосіб приготування:

Скумбрію очищаємо від нутрощів, ретельно промиваємо і солимо. У черевце риби закладаємо пряні трави.

Використовуйте тархун до всіх видів білої риби.

Натираємо рибу паприкою і перчимо. Змащуємо рослинною олією і залишаємо маринуватися на 60 хвилин. Замариновану рибу обсмажуємо на мангалі з двох сторін до готовності.

Подаємо запечену скумбрію з часточкою лимона. Скумбрія на мангалі готова.

Гриби барбекю

Інгредієнти:

  • Печериці (крупні) — 6 шт.
  • Рослинна олія— 25 г
  • Часник — 1 зубок
  • Зелена цибуля (нарізана) — 1 ст.л.
  • Сметана — 60 г

Спосіб приготування:

У грибів відрізаємо ніжки. Капелюшки очищаємо від плівок.

Часник очищаємо і розтираємо разом з олією, змащуємо ним капелюшки й обсмажуємо з різних сторін на кришці барбекю по 2 хвилини кожну сторону.

Цибулю змішуємо зі сметаною, знову змащуємо капелюшки і смажимо гриби ще 3 хвилини.

Картопля з салом

Інгредієнти:

  • Молода картопля — 0,5 кг
  • Рослинна олія — 0,5 ст.л.
  • Шпик — 40 г
  • Часник — 1 зубчик
  • Перець червоний мелений
  • Сіль
  • Зелень

Спосіб приготування:

Картоплю добре промиваємо і, не очищаючи від шкірки, робимо 3-5 глибоких надрізів. Фольгу складаємо в кілька шарів, змащуємо олією й викладаємо на неї картоплю. Шпик і часник тонко нарізаємо і поміщаємо в кожен надріз.

Картоплю солимо та перчимо, потім з’єднуємо краї фольги і запікаємо над вугіллям вогнища. Готову картоплю, запечену в фользі на багатті, скроплюємо олією і посипаємо зеленню. Подаємо гарячою.

Картопля, запечена в фользі з сиром

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Вершки – 150 г
  • Сир твердий – 65 г
  • Вершкове масло – 25 г
  • Зелень петрушки – 2  ст.л.
  • Зелена цибуля – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений
  • Сіль

Спосіб приготування:

З двох аркушів фольги робимо імпровізоване деко і змащуємо його олією. Картоплю приварюємо в «мундирі» до напівготовності (а можна і до готовності), очищаємо, нарізаємо тонкими скибочками, викладаємо на фольгу, солимо, перчимо, поливаємо вершками і посипаємо зеленню. Накриваємо листом фольги і запікаємо на грилі 30 хвилин.

Якщо ви використовуєте варену картоплю, то тримайте її на вогні 10-15 хвилин.

Потім фольгу розкриваємо, посипаємо картоплю тертим сиром і запікаємо до тих пір, поки він не розплавиться. Готову страву прикрашаємо зеленою цибулею.

ДЕСЕРТИ

Яблучний штрудель з лаваша

Інгредієнти:

  • Яблука — 3 шт.
  • Вершкове масло — 80 г
  • Кориця — 1 ч.л.
  • Цукор — 200 г
  • Ванільний цукор — 1 ч.л.
  • Лаваш — 1 шт.

Спосіб приготування:

Яблука для штруделя з лаваша очищаємо від шкірки і нарізаємо товстими кільцями, вирізавши серединку.

Перекладаємо яблука в миску, додаємо шматочки вершкового масла, корицю, ванільний цукор і цукор.

Перемішуємо, викладаємо яблука на решітку й підсмажуємо над вугіллям протягом 1-2 хвилин.

Лаваш розрізаємо вздовж навпіл. Нарізаємо яблука для штруделя з лаваша кубиком і викладаємо на край лаваша.

Підвертаємо краї і складаємо лаваш конвертиком.

Викладаємо штруделі з лаваша на решітку і підсмажуємо над вугіллям 2-3 хвилини.

Лаваш з бананом і шоколадом

Інгредієнти:

  • Банан — 1 шт.
  • Вершкове масло — 20 г
  • Шоколад — 100 г
  • М’ята, гілочки — 2 шт.
  • Лаваш — 1 шт.

Спосіб приготування:

Лаваш ділимо на дві рівні частини.

Банан розрізаємо вздовж. Викладаємо половинку банана на край лаваша.

Щедро посипаємо банан рубаним шоколадом, кладемо трохи вершкового масла, гілочку м’яти і загортаємо лаваш в рулет.

Запікаємо лаваш над розігрітим вугіллям, поки він не підрум’яниться.

ГОТУЄМО З НАМИ
Лаваш з овочами

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Зустрічаємо святого Миколая: 5 десертів
Дитяче меню до Дня святого Миколая (фото)
День Святого Миколая: як прикрасити страви для дітей
Новорічні страви з ананасом: 5 рецептів
Як приготувати крабові палички в домашніх умовах
Прикрашаємо ялинку: смачні ідеї
10 несподіваних порад приготування курки
Меню на Новий рік у стилі 90-х
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Як прикрасити новорічний стіл 2019 — кращі ідеї
Що приготувати з заморожених овочів: ТОП-5 оригінальних рецептів
Вегетаріанське меню на Новий рік 2019
Бюджетне меню для новорічного столу 2019
Салати: 5 класичних рецептів
Меню на Новий рік 2019: що приготувати для дітей

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепты салатов на новый год 2019, какой салат приготовить на новый год 2019, рецепты новогодних салатов 2019, салат желтая свинка, салат гнездо глухаря, салат с сухариками королевский, салат с ананасами курицей и грибами, салат из кальмаров
Рецепти салатів на Новий рік 2019
рецепт салата грибная поляна с корейской морковкой, рецепт приготовления салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой, состав салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой
Грибна поляна: 5 рецептів салату