Як приготувати хачапурі по-аджарськи
Продукти для приготування хачапурі по-аджарськи
1. Посипаємо борошном робочу поверхню і викладаємо на неї тісто. Надаємо тісту форму «човника» і злегка приминаємо, а після розгортаємо тісто так, щоб вийшов круг
Читайте також: Як приготувати дріжджове тісто холодного замісу
2. Викладаємо на тісто сир і розподіляємо його по всій поверхні коржа, зосереджуючи основну сирну масу ближче до країв
3. Робимо в середині кола вільний від сиру простір і защипуємо краї тіста з двох сторін, залишаючи вільною серединку
4. Після серединку накриваємо тістом, але не защипуємо його, а просто приминаємо, роблячи посередині хачапурі поглиблення
5. Викладаємо хачапурі на змащене маслом деко і змащуємо поверхню розтопленим вершковим маслом
6. Викладаємо в поглиблення тертий сир, розподіляємо його рівним шаром і виливаємо на сир яєчний білок
Читайте також: Хачапурі зі шпинатом і сиром (фото)
7. Розподіляємо білок по всій поверхні сиру
8. Випікаємо хачапурі в духовці при температурі 170 ° С 15-20 хвилин
9. Змащуємо всю поверхню готового хачапурі по-аджарськи розтопленим маслом
Змащувати маслом готовий хачапурі потрібно, поки він не охолов
Викладаємо в середину гарячого хачапурі яєчний жовток і шматочок вершкового масла – хачапурі по-аджарськи готовий!
Читайте також: Хачапурі (фото)