8 рецептів маринадів для шашлику

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиПікнік
Вісім рецептів маринадів для шашлику, які допоможуть вам приготувати соковите і смачне м'ясо на відкритому вогні
Зберегти в кулінарну книгу

Маринад для шашлику простий

Цей маринад ви можете приготувати заздалегідь і тримати до виїзду в холодильнику.

Вам буде потрібно 250 мл оцту, 1 пучок зелені петрушки, 2 лаврових листки, 1 велика цибулина, сіль, чорний мелений перець.

М’ясо залийте оцтом, додайте зелень петрушки, шматочки лаврового листа, кружальця цибулі, сіль, чорний мелений перець. Маринують 2 ч.

Маринад «Кавказький» для баранини

Складові на 160 г м’яса

  • Цибуля ріпчаста – 30 г
  • Лимонний сік – 20 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний – за смаком
  • Зелень петрушки – за смаком

Спосіб приготування

Цибулю дрібно нарізаємо або натираємо на тертці. Шматки баранини солимо, перчимо, засипаємо цибулею, подрібненою зеленню петрушки, додаємо оцет, перемішуємо і залишаємо на 4-6 годин в прохолодному місці.

Читайте також: Шашлик з баранини


Маринад з гранатового соку для свинини або баранини

Складові на 2 кг м’яса

  • Білий ріпчаста цибуля – 5 шт
  • Гранатовий сік – 700 мл
  • Розмарин – 30 г
  • Зелень свіжа (кріп, петрушка, кінза, базилік) – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування

  1. М’ясо миємо й нарізаємо великими кубиками.
  2. Цибулю ріжемо великими півкільцями.
  3. М’ясо та цибулю кладемо в каструлю та ретельно перемішуємо.
  4. Зверху посипаємо перцем, сіллю, спеціями, розмарином і зеленню.
  5. Заливаємо все гранатовим соком, перемішуємо, накриваємо м’ясо тарілкою, зверху ставимо вантаж.

    Маринад для шашлику повністю повинен покрити м’ясо

  6. Залишаємо м’ясо маринуватися на кілька годин.

Замариноване м’ясо нанизуємо на шампури і обсмажуємо на гарячому вугіллі до готовності.

Читайте також: Шашлик в гранатовому соку


Маринад для риби

Складові на 150 г рибного філе

  • Вино біле сухе – 75 г
  • Олія – 20 г
  • Лимон – 1,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 30 г
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування

Цибулю дрібно нарізаємо і змішуємо з сіллю, перцем, вином, олією та лимонним соком. Кладемо в отриману суміш шматочки рибного філе, перемішуємо та витримуємо 1,5-2 години.

Читайте також: Рибний шашлик в імбирному маринаді


Маринад гірчичний для свинини

Складові на 150 г м’яса

  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Соєвий соус – 90 г
  • Пряні трави (орегано, базилік) – за смаком
  • Суміш спецій для гриля – за смаком

Спосіб приготування

Поєднуємо соєвий соус, спеції, гірчицю і пряні трави. Кладемо в отриманий маринад для шашлику з свинини шматочки м’яса і залишаємо на 3-4 години в прохолодному місці.

Маринад з ківі для телятини

Складові на 1 кг м’яса

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Ківі – 4 шт.
  • Перець – за смаком
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування

  1. М’ясо нарізаємо великими шматочками.
  2. Для приготування маринаду для шашлику ківі натираємо на тертці.
  3. Цибулю подрібнюємо і змішуємо зі спеціями.
  4. Додаємо ківі.
  5. Закладаємо м’ясо в маринад для шашлику і залишаємо на 20 хвилин.

Нанизуємо м’ясо на шампури й обсмажуємо над вугіллям.

Читайте також: Шашлик з телятини з болгарським перцем (фоторецепт)


Маринад «Пряний» для свинини

Складові на 500 г м’яса

  • Цибуля ріпчаста – 500 г
  • Олія – 1-2 ст.л.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист (мелений) – за смаком
  • Приправа «Хмелі-сунелі» – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком

Спосіб приготування

Цибулю пропускаємо через м’ясорубку, додаємо олію, майонез, перець, лавровий лист і хмелі – сунелі. Кладемо свинину в маринад, перемішуємо та залишаємо на 5-6 годин в прохолодному місці.

М’ятно-лимонний маринад для курки

Складові на 1 кг мяса

  • Гілочки свіжої м’яти – 1 шт.
  • Лимонний сік – 4 ст.л.
  • Біле вино – 100 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майоран, гілочки – 1 шт.
  • Чебрець, гілочки – 1 шт.
  • Червоний перець – 0,5 ст.л.
  • Червоний солодкий перець – 0,5 ст.л.
  • Часник – 3 зубчики

Спосіб приготування

  1. Куряче м’ясо нарізаємо великими шматочками. Цибулю дрібно нарізаємо. М’яту подрібнюємо і поливаємо лимонним соком.
  2. Змішуємо м’ясо, цибулю і м’яту. Додаємо прянощі і часник.
  3. Заливаємо все вином і добре перемішуємо.
  4. Залишаємо курку в маринаді на 30 хвилин.

Нанизуємо м’ясо на шампури і обсмажуємо над вугіллям.

Читайте також: Курячі крильця в медово-соєвій глазурі: покрокове приготування страви


Поділитися рецептом
Спробуй ще
10 несподіваних порад приготування курки
Меню на Новий рік у стилі 90-х
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Як прикрасити новорічний стіл 2019 — кращі ідеї
Що приготувати з заморожених овочів: ТОП-5 оригінальних рецептів
Вегетаріанське меню на Новий рік 2019
Бюджетне меню для новорічного столу 2019
Салати: 5 класичних рецептів
Меню на Новий рік 2019: що приготувати для дітей
Що приготувати із хека: 5 рецептів
Як прикрасити торт: 5 оригінальних ідей
Різдвяний піст 2018: календар харчування
Що повинно бути на столі на Новий рік 2019
Як варити перлову кашу
5 рецептів страв з картоплею

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт салата гранатовый браслет с яблоком, рецепт приготовления салата гранатовый браслет с яблоком, как приготовить салат гранатовый браслет с яблоком, состав салата гранатовый браслет с яблоком, как приготовить салат гранатовый браслет с яблоком
Салат Гранатовий браслет з яблуком
рецепт салата оливье, рецепт приготовления салата оливье, как приготовить салат оливье, состав салата оливье, как приготовить салат оливье
Класичний олів’є