Маринад для шашлику простий
Цей маринад ви можете приготувати заздалегідь і тримати до виїзду в холодильнику.
Вам буде потрібно 250 мл оцту, 1 пучок зелені петрушки, 2 лаврових листки, 1 велика цибулина, сіль, чорний мелений перець.
М’ясо залийте оцтом, додайте зелень петрушки, шматочки лаврового листа, кружальця цибулі, сіль, чорний мелений перець. Маринують 2 ч.
Маринад «Кавказький» для баранини
Складові на 160 г м’яса
- Цибуля ріпчаста – 30 г
- Лимонний сік – 20 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний – за смаком
- Зелень петрушки – за смаком
Спосіб приготування
Цибулю дрібно нарізаємо або натираємо на тертці. Шматки баранини солимо, перчимо, засипаємо цибулею, подрібненою зеленню петрушки, додаємо оцет, перемішуємо і залишаємо на 4-6 годин в прохолодному місці.
Читайте також: Шашлик з баранини
Маринад з гранатового соку для свинини або баранини
Складові на 2 кг м’яса
- Білий ріпчаста цибуля – 5 шт
- Гранатовий сік – 700 мл
- Розмарин – 30 г
- Зелень свіжа (кріп, петрушка, кінза, базилік) – за смаком
- Перець – за смаком
- Сіль за смаком
Спосіб приготування
- М’ясо миємо й нарізаємо великими кубиками.
- Цибулю ріжемо великими півкільцями.
- М’ясо та цибулю кладемо в каструлю та ретельно перемішуємо.
- Зверху посипаємо перцем, сіллю, спеціями, розмарином і зеленню.
- Заливаємо все гранатовим соком, перемішуємо, накриваємо м’ясо тарілкою, зверху ставимо вантаж.
Маринад для шашлику повністю повинен покрити м’ясо
- Залишаємо м’ясо маринуватися на кілька годин.
Замариноване м’ясо нанизуємо на шампури і обсмажуємо на гарячому вугіллі до готовності.
Читайте також: Шашлик в гранатовому соку
Маринад для риби
Складові на 150 г рибного філе
- Вино біле сухе – 75 г
- Олія – 20 г
- Лимон – 1,5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 30 г
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль за смаком
Спосіб приготування
Цибулю дрібно нарізаємо і змішуємо з сіллю, перцем, вином, олією та лимонним соком. Кладемо в отриману суміш шматочки рибного філе, перемішуємо та витримуємо 1,5-2 години.
Читайте також: Рибний шашлик в імбирному маринаді
Маринад гірчичний для свинини
Складові на 150 г м’яса
- Гірчиця – 1 ч.л.
- Соєвий соус – 90 г
- Пряні трави (орегано, базилік) – за смаком
- Суміш спецій для гриля – за смаком
Спосіб приготування
Поєднуємо соєвий соус, спеції, гірчицю і пряні трави. Кладемо в отриманий маринад для шашлику з свинини шматочки м’яса і залишаємо на 3-4 години в прохолодному місці.
Маринад з ківі для телятини
Складові на 1 кг м’яса
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Ківі – 4 шт.
- Перець – за смаком
- Сіль за смаком
Спосіб приготування
- М’ясо нарізаємо великими шматочками.
- Для приготування маринаду для шашлику ківі натираємо на тертці.
- Цибулю подрібнюємо і змішуємо зі спеціями.
- Додаємо ківі.
- Закладаємо м’ясо в маринад для шашлику і залишаємо на 20 хвилин.
Нанизуємо м’ясо на шампури й обсмажуємо над вугіллям.
Читайте також: Шашлик з телятини з болгарським перцем (фоторецепт)
Маринад «Пряний» для свинини
Складові на 500 г м’яса
- Цибуля ріпчаста – 500 г
- Олія – 1-2 ст.л.
- Майонез – 1 ст.л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист (мелений) – за смаком
- Приправа «Хмелі-сунелі» – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
Спосіб приготування
Цибулю пропускаємо через м’ясорубку, додаємо олію, майонез, перець, лавровий лист і хмелі – сунелі. Кладемо свинину в маринад, перемішуємо та залишаємо на 5-6 годин в прохолодному місці.
М’ятно-лимонний маринад для курки
Складові на 1 кг мяса
- Гілочки свіжої м’яти – 1 шт.
- Лимонний сік – 4 ст.л.
- Біле вино – 100 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майоран, гілочки – 1 шт.
- Чебрець, гілочки – 1 шт.
- Червоний перець – 0,5 ст.л.
- Червоний солодкий перець – 0,5 ст.л.
- Часник – 3 зубчики
Спосіб приготування
- Куряче м’ясо нарізаємо великими шматочками. Цибулю дрібно нарізаємо. М’яту подрібнюємо і поливаємо лимонним соком.
- Змішуємо м’ясо, цибулю і м’яту. Додаємо прянощі і часник.
- Заливаємо все вином і добре перемішуємо.
- Залишаємо курку в маринаді на 30 хвилин.
Нанизуємо м’ясо на шампури і обсмажуємо над вугіллям.
Читайте також: Курячі крильця в медово-соєвій глазурі: покрокове приготування страви