8 рецептів маринадів для шашлику

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиПікнік
Вісім рецептів маринадів для шашлику, які допоможуть вам приготувати соковите і смачне м'ясо на відкритому вогні
Зберегти в кулінарну книгу

Маринад для шашлику простий

Цей маринад ви можете приготувати заздалегідь і тримати до виїзду в холодильнику.

Вам буде потрібно 250 мл оцту, 1 пучок зелені петрушки, 2 лаврових листки, 1 велика цибулина, сіль, чорний мелений перець.

М’ясо залийте оцтом, додайте зелень петрушки, шматочки лаврового листа, кружальця цибулі, сіль, чорний мелений перець. Маринують 2 ч.

Маринад «Кавказький» для баранини

Складові на 160 г м’яса

  • Цибуля ріпчаста – 30 г
  • Лимонний сік – 20 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний – за смаком
  • Зелень петрушки – за смаком

Спосіб приготування

Цибулю дрібно нарізаємо або натираємо на тертці. Шматки баранини солимо, перчимо, засипаємо цибулею, подрібненою зеленню петрушки, додаємо оцет, перемішуємо і залишаємо на 4-6 годин в прохолодному місці.

Читайте також: Шашлик з баранини


Маринад з гранатового соку для свинини або баранини

Складові на 2 кг м’яса

  • Білий ріпчаста цибуля – 5 шт
  • Гранатовий сік – 700 мл
  • Розмарин – 30 г
  • Зелень свіжа (кріп, петрушка, кінза, базилік) – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування

  1. М’ясо миємо й нарізаємо великими кубиками.
  2. Цибулю ріжемо великими півкільцями.
  3. М’ясо та цибулю кладемо в каструлю та ретельно перемішуємо.
  4. Зверху посипаємо перцем, сіллю, спеціями, розмарином і зеленню.
  5. Заливаємо все гранатовим соком, перемішуємо, накриваємо м’ясо тарілкою, зверху ставимо вантаж.

    Маринад для шашлику повністю повинен покрити м’ясо

  6. Залишаємо м’ясо маринуватися на кілька годин.

Замариноване м’ясо нанизуємо на шампури і обсмажуємо на гарячому вугіллі до готовності.

Читайте також: Шашлик в гранатовому соку


Маринад для риби

Складові на 150 г рибного філе

  • Вино біле сухе – 75 г
  • Олія – 20 г
  • Лимон – 1,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 30 г
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування

Цибулю дрібно нарізаємо і змішуємо з сіллю, перцем, вином, олією та лимонним соком. Кладемо в отриману суміш шматочки рибного філе, перемішуємо та витримуємо 1,5-2 години.

Читайте також: Рибний шашлик в імбирному маринаді


Маринад гірчичний для свинини

Складові на 150 г м’яса

  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Соєвий соус – 90 г
  • Пряні трави (орегано, базилік) – за смаком
  • Суміш спецій для гриля – за смаком

Спосіб приготування

Поєднуємо соєвий соус, спеції, гірчицю і пряні трави. Кладемо в отриманий маринад для шашлику з свинини шматочки м’яса і залишаємо на 3-4 години в прохолодному місці.

Маринад з ківі для телятини

Складові на 1 кг м’яса

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Ківі – 4 шт.
  • Перець – за смаком
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування

  1. М’ясо нарізаємо великими шматочками.
  2. Для приготування маринаду для шашлику ківі натираємо на тертці.
  3. Цибулю подрібнюємо і змішуємо зі спеціями.
  4. Додаємо ківі.
  5. Закладаємо м’ясо в маринад для шашлику і залишаємо на 20 хвилин.

Нанизуємо м’ясо на шампури й обсмажуємо над вугіллям.

Читайте також: Шашлик з телятини з болгарським перцем (фоторецепт)


Маринад «Пряний» для свинини

Складові на 500 г м’яса

  • Цибуля ріпчаста – 500 г
  • Олія – 1-2 ст.л.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист (мелений) – за смаком
  • Приправа «Хмелі-сунелі» – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком

Спосіб приготування

Цибулю пропускаємо через м’ясорубку, додаємо олію, майонез, перець, лавровий лист і хмелі – сунелі. Кладемо свинину в маринад, перемішуємо та залишаємо на 5-6 годин в прохолодному місці.

М’ятно-лимонний маринад для курки

Складові на 1 кг мяса

  • Гілочки свіжої м’яти – 1 шт.
  • Лимонний сік – 4 ст.л.
  • Біле вино – 100 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майоран, гілочки – 1 шт.
  • Чебрець, гілочки – 1 шт.
  • Червоний перець – 0,5 ст.л.
  • Червоний солодкий перець – 0,5 ст.л.
  • Часник – 3 зубчики

Спосіб приготування

  1. Куряче м’ясо нарізаємо великими шматочками. Цибулю дрібно нарізаємо. М’яту подрібнюємо і поливаємо лимонним соком.
  2. Змішуємо м’ясо, цибулю і м’яту. Додаємо прянощі і часник.
  3. Заливаємо все вином і добре перемішуємо.
  4. Залишаємо курку в маринаді на 30 хвилин.

Нанизуємо м’ясо на шампури і обсмажуємо над вугіллям.

Читайте також: Курячі крильця в медово-соєвій глазурі: покрокове приготування страви


Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сніданок на День закоханих
Що приготувати на День святого Валентина
Що приготувати із заморожених овочів
Цікаві страви на Старий Новий рік
Меню на Старий Новий рік
Тісто для вареників на кефірі
Щедра кутя: 3 рецепти
5 ситних і корисних сніданків для всієї родини
Страви на Старий Новий рік
Стіл на Старий Новий рік
Післясвяткове розвантаження: ТОП-5 легких страв
Обряди та ворожіння по їжі на Старий Новий рік
Вареники з сюрпризом — традиційне ворожіння на Старий Новий рік
Ворожіння на судженого на Різдво 2019
Що повинно бути на столі на Різдво 2019

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік