Свято Холі в Індії: 6 яскравих страв для зустрічі весни

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Холі — один з найяскравіших і барвистих свят в світі. Він символізує прихід весни та початок Нового року за індійським календарем. Ще Холі називають Фестивалем фарб — це дуже яскраве, в буквальному сенсі, подія, тому й зустрічати його прийнято в строкатих кольорах. Ми знайшли 6 смачних і яскравих страв для зустрічі весни в традиціях Холі
Зберегти в кулінарну книгу

Морквяний суп з каррі

Каррі — класика індійської кухні, а морквяний суп з каррі зігріє до настання весни і порадує своїм яскравим помаранчевим кольором. Це смачний і ситний суп, який ідеально підійде для сімейної вечері.

Складові:

  • Морква — 1,5 кг
  • Цибуля — 500 г
  • Корінь імбиру — 10 г
  • Курячий бульйон — 1200 мл
  • Оливкова олія — 2 ст.л
  • Порошок карі — 1 ст.л.
  • Вершки 20% — 250 мл

Як приготувати суп карі

Моркву нарізаємо кружечками, цибулю — великим кубиком, корінь імбиру — шматочками. У каструлю кладемо масло, розігріваємо, додаємо нарізану цибулю і обсмажуємо на повільному вогні 10 хвилин, постійно помішуючи. Продовження рецепта читайте тут.

Читайте також: Куряче каррі зі шпинатом

Бурякові млинці з качиною грудинкою

У нас теж є свій варіант свята Холі — це свято проводів зими й зустрічі весни Масляна. У масляний тиждень готують млинці та влаштовують різні забави. І хоч Масляна вже пройшла, побалувати себе яскравими і смачними млинцями може кожен.

Складові:

  • Ряжанка — 50 мл
  • Яйця — 1 шт
  • Борошно —2 склянки
  • Буряк — 2 шт
  • Качина грудинка — 2 шт

Як приготувати кольорові млинці

Буряк очищаємо від шкірки та запікаємо в духовці близько години. Готовий буряк разом з молоком перебиваємо в блендері до пюре. Додаємо яйце, ряжанку, цукор, сіль і борошно. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.

Читайте також: Млинці з начинкою з фаршу

Сніданок з хурми та мандаринів

Смачний і корисний сніданок — запорука хорошого дня, а якщо зустрічати ранок ще й яскраво, весна гарантовано прийде швидше!

Складові:

  • Хурма — 2 шт.
  • Мандарини — 2 шт.
  • Яблуко — 1 шт.
  • Лимон — 1 шт.
  • Корінь імбиру — 2 шт.
  • Вівсянка — 90 г
  • Молоко — 250 мл

Як приготувати сніданок з хурми та мандаринів

Мандарини очищаємо від шкірки і перетинок, поділяємо на часточки. Хурму очищаємо від шкірки і плодоніжки, нарізаємо довільними кубиками. Корінь імбиру очищаємо і нарізаємо слайсами. Перекладаємо все в миску, додаємо корицю, куркуму і сіль, перебиваємо блендером. Поділяємо фруктову масу на дві частини. Іншу частину рецепта читайте тут.

Читайте також: Запечена хурма з качиним філе (Все буде смачно, відеорецепт)

Брускетта з помідорами та сиром

Брускетта — це смачна та швидка закуска з хліба, овочів і сиру. За допомогою брускетти з помідорами яскравий весняний настрій можна зробити за пару хвилин!

Складові:

  • Моцарела — 70 г
  • Оливкова олія — 3 ст.л.
  • Французський багет — 1 шт
  • Зелений базилік — 3 гілочки
  • Помідори — 2 шт

Як приготувати брускету з помідорами

Нарізаємо французький багет під великим кутом, щоб площа для начинки була більше. Підсмажуємо його на розігрітій сковороді і викладаємо на блюдо. Помідор обшпарюємо окропом і знімаємо шкірку. Прибираємо насіння і нарізаємо дрібними кубиками. Хліб натираємо зубчиком часнику і змащуємо оливковою олією. Щоб дізнатися продовження рецепта брускетти, читайте тут.

Читайте також: Помідори з бринзою і листям кінзи (фоторецепт)

Грецький салат

Барвистий салат зі свіжих овочів в поєднанні з шматочками м’якого сиру – класика середземноморської кухні. Цей салат не тільки дуже легкий, смачний і свіжий, але і яскравий.

Складові:

  • Салат листовий — 50 г
  • Сир фета — 60 г
  • Базилік — 10 г
  • Перець болгарський — 50 г
  • Оцет бальзамічний — 10г
  • Помідор — 60 г
  • Огірок — 60 г

Як приготувати грецький салат

Салат крупно рвемо, огірок, помідор і перець нарізаємо і змішуємо. Додаємо шматочки фети і маслини. Щоб дізнатися, як приготувати заправку для грецького салату, читайте продовження рецепта.

Читайте також: Сыр «Фета»

Обліпиховий пунш

В останні зимові дні так хочеться побачити сонце! Приготуйте обліпиховий пунш — він не тільки яскраво виглядає, але й зігріває.

Складові:

  • Мед — 30 г
  • Бренді чи коньяк — 30 г
  • Варення обліпихове — 30 г
  • Лимон — 2 скибочки
  • Зелений чай — 200 мл

Як приготувати обліпиховий пунш

В чай додаємо мед, варення з обліпихи та бренді. Кладемо лайм і прикрашаємо келих скибочкою лимона. Обліпиховий пунш готовий! Подивитися покроковий фоторецепт обліпихової пуншу можна здесь.

Читайте також: Варенье из облепихи

Поділитися рецептом
Спробуй ще
7 смачних історій для пікніка з гірчицею Торчин
Як приготувати морозиво вдома
Харчування у Петрів піст 2019
Що можна і що заборонено їсти в Петрів піст
Сніданок на День матері
Страви на День матері
Рецепти шашлику
Страви на вогнищі
Що приготувати на Пасху
Імператорська пасха
Католицькі великодні страви
Рецепти на Песах
Що приготувати з маци
Страви на Песах
Страви з маци

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік