Гарбузовий кекс з яблуками
Складові:
- Гарбузове пюре – 200 г;
- Яйця – 2 шт .;
- Сметана – 100 г;
- Рослинна олія – 50 г;
- Цукор – 200 г;
- Борошно – 280 г;
- Розпушувач – 1,5 ч. л.;
- Сода – 1/4 ч. л.;
- Кориця – 1 ч. Л .;
- Яблука – 400 г.
Як приготувати гарбузовий кекс з яблуками
- Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину і нарізаємо кубиками.
- Яйця злегка збиваємо з цукром.
- До яєць додаємо сметану, гарбузове пюре та олію. Збиваємо до однорідності.
- Додаємо просіяне з розпушувачем і содою борошно і корицю. Перемішуємо до однорідної маси без грудочок.
- Додаємо в тісто яблука, перемішуємо.
- Перекладаємо тісто в змащену маслом форму для випічки, розрівнюємо.
Гарбузово-яблучний пудинг
Інгредієнти:
- молоко — 50 мл;
- яйця — 1 шт.;
- гарбуз — 100 г;
- яблука — 100 г;
- топлене масло — 20 г;
- манка — 15 г;
- цукор — за смаком.
Спосіб приготування
Запікаємо гарбуз і яблуко в духовці до м’якості. Відокремлюємо м’якоть від шкірки та додаємо до неї манку. Перебиваємо блендером до однорідної консистенції. Вливаємо молоко та перемішуємо. Ставимо суміш на невеликий вогонь і випаровуємо рідину — маса повинна загуснути. Додаємо за смаком цукор і яєчний жовток. Перемішуємо. Продовження рецепта читайте тут.
Халва із гарбуза
Інгредієнти:
- гарбуз – 400 г;
- манка – 100 г;
- молоко – 100 мл;
- мигдаль – 50 г;
- волоські горіхи – 50 г;
- родзинки – 20 г;
- мед – 3 ст. л.
Спосіб приготування
Гарбуз натираємо на найдрібнішій тертці. Додаємо жовтки, манку, молоко та сіль. У пательні розтоплюємо масло, викладаємо в нього гарбузову суміш і готуємо, поки рідина повністю не випарується. Горіхи подрібнюємо в блендері в крихту. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Ніжний гарбузовий кекс
Складові:
- Рослинно-вершкова суміш – 100 г;
- Гарбуз – 300 г;
- Борошно – 200 г;
- Цукор – 80 г;
- Яйця – 3 шт.
- Родзинки – 75 г
- Чорний шоколад – 50 г
- Кориця – ¼ ч. л.
- Мускатний горіх – ¼ ч. л.
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Сіль – ¼ ч. л.
Покроковий рецепт приготування ніжного гарбузового кексу
- Запарюємо родзинки у воді, подрібнюємо шоколад в крихту. Збиваємо до однорідності рослинно-вершкову суміш з цукром.
- Натираємо гарбуз на дрібній тертці, солимо. У збиту рослинно-вершкову суміш додаємо яйця по одному.
- Збиваємо 2-3 хв., просіюємо в суміш борошно, додаємо вичавлений від соку тертий гарбуз, розпушувач, родзинки, мускатний горіх, корицю і крихти шоколаду. Все перемішуємо міксером до однорідності.
- Застеляємо прямокутну форму пергаментом, виливаємо тісто в форму, розрівнюємо верх лопаткою і випікаємо при 170 ° C 40 хв.