Запечена курка з грибами
Що необхідно:
- 1 курка,
- 1 кг свіжих печериць,
- 2-3 цибулини,
- 2 моркви,
- зелень, майонез, сіль, перець, спеції – за смаком.
Як приготувати курку з грибами
- Змішуємо спеції з невеликою кількістю масла, сіллю і перцем, обмазуємо цією сумішшю курку. Зробити це необхідно і зовні і зсередини. Залишаємо курку на 1 годину маринуватися.
- Нарізаємо гриби і обсмажуємо на сухій сковороді, поки рідина повністю не випарується.
- Потім додаємо рослинне масло і натерту на крупній тертці моркву та цибулю (її необхідно нарізати кубиками), обсмажуємо все до готовності.
- Нарізаємо зелень і змішуємо з грибами.
- Фаршируємо курку грибами, зашиваємо і кладемо в рукав для запікання або фольгу.
- Запікаємо на середньому вогні приблизно 1 годину, потім розрізаємо рукав і чекаємо ще 15 хвилин.
Курка з цибулею та помідорами
Необхідно:
- 1 курка,
- 4-5 помідорів,
- 3-4 цибулини,
- ½ скл. 9% оцту,
- ½ скл. води,
- 1 ст.л. цукру,
- 1 пучок зелені,
- майонез для зв’язування фаршу,
- сіль, перець, спеції – за смаком.
Як приготувати курку з цибулею і помідорами
- Готуємо курку також як і в попередньому рецепті.
- Нарізаємо цибулю півкільцями, і кладемо в маринад з оцту, води і цукру на 1 годину.
- Нарізаємо кубиками помідори і змішуємо їх з маринованою цибулею, додаємо трохи майонезу. Все добре перемішуємо.
- Фаршируємо курку, зашиваємо і загортаємо в фольгу.
- Випікати курку необхідно 1 годину, при температурі 180-190 градусів за Цельсієм.
Курячі ніжки в медовому маринаді
Необхідно:
- 6 курячих гомілок (або стегенець),
- 1 ст.л. рідкого меду,
- 1 ст.л. лимонного соку,
- ¼ скл. води,
- ½ ч.л. сушеного розмарину,
- сіль, перець, спеції – за смаком.
Як приготувати курячі ніжки в медовому маринаді:
- Видаляємо шкірку з курячих ніжок і обсмажуємо їх на рослинному маслі до золотистої скоринки.
- Розмішуємо мед і лимонній сік в теплій воді, додаємо розмарин і заливаємо ніжки.
- Солимо, перчимо і додаємо спеції.
- Накриваємо кришкою і залишаємо нудитися ще 10-15 хвилин.
Читайте також: Що приготувати на Новий рік 2018