Салат з ананасами, куркою і грибами
Інгредієнти:
- курка (філе) – 1 шт.;
- ананаси консервовані – 150 г;
- печериці – 150 г;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- майонез – за смаком;
- сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування
Відварюємо куряче філе та нарізаємо його невеликими кубиками. Гриби та цибулю нарізаємо й обсмажуємо на рослинній олії до готовності. Продовження рецепта читайте тут.
М’ясо по-французьки
Інгредієнти:
- куряче філе — 4 шт.;
- цибуля ріпчаста — 2 шт.;
- майонез — 250 г;
- олія рослинна — 2 ст. л.;
- сир (твердий) — 300 г ;
- ананаси — 150 г;
- оцет – за смаком;
- сіль і перець – за смаком.
Спосіб приготування
Куряче філе розрізаємо (вздовж) на дві частини та злегка відбиваємо (курятина не повинна втратити форму!). Посипаємо сіллю і перцем. Цибулю (вона повинна бути соковитою) очищуємо та нарізаємо кільцями. Потім кільця цибулі маринуємо: кладемо їх у тарілку середньої глибини та заливаємо невеликою кількістю оцту (яблучним або виноградним) і такою ж кількістю води. Залишаємо цибулю на 10-15 хвилин. Деко змащуємо рослинною олією, викладаємо на нього м’ясо, зверху на м’ясо — мариновану цибулю, майонез, ананаси або печериці, а потім посипаємо все натертим на крупну тертку сиром. Відправляємо м’ясо запікатися в духовку (15-20 хвилин), розігріту до 160 ° C.
Курка у вершковому соусі
Інгредієнти:
- курка – 1 філе;
- вершки – 200 мл;
- цибуля – 0,5 шт.;
- рослинна олія – за смаком;
- каррі – за смаком;
- сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування
Філе нарізаємо порційними шматочками, солимо та перчимо. Обсмажуємо разом з дрібно нарізаною цибулею до рум’яної скоринки. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Курка, фарширована грибами
Інгредієнти:
- курка (близько 1,5 кг) – 1 шт.;
- гриби (білі, шампіньйони) – 300 г;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- паприка мелена – 0,5 ч. л.
- гірчиця готова – 1 ст. л.;
- хрін готовий – 1 ст. л.;
- перець чорний мелений – 0,5 ч. л.;
- сіль – 0,5 ч. л.
Спосіб приготування
Духовку розігріваємо до 200 С. Курку натираємо зсередини і зовні сумішшю спецій з гірчицею та хріном, даємо постояти 20-30 хвилин. Гриби та цибулю нарізаємо тонкою соломкою (нарізка жульєн). Обсмажуємо гриби та цибулю окремо на розпеченій сухій пательні з антипригарним покриттям до утворення золотистої скоринки. Перемішуємо, солимо та перчимо до смаку. Закладаємо всередину курки гриби та запікаємо в духовці до готовності (1 година – 1 година 20 хвилин).
Курячі ніжки “Дюшес”
Інгредієнти:
- груша – 4 шт.;
- курячі гомілки – 6 шт.;
- цибуля – 2 шт.;
- паличка кориці – 1 шт.;
- кінза – 5 гілочок;
- корінь імбиру – 5 см;
- білий мелений перець – 3 г;
- вершкове масло – 50 г;
- коричневий цукор – 100 г;
- паприка – 2 г;
- суміш каррі – 2 г.
Спосіб приготування
Змішайте коричневий цукор, паприку, білий мелений перець і сіль. Залийте суміш окропом і дайте настоятися 20 хвилин. Продовження рецепта читайте тут.
Читайте також інші рецепти на Новий рік 2019.