Що приготувати із обліпихи: 5 кращих рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Не знаєте, що приготувати із обліпихи? Ми вам у цьому допоможемо. Давайте приготуємо варення або соус на зиму, порадуємо близьких пастилою, пуншем або ж незвичайним шоколадним тортом з обліпихою.
Зберегти в кулінарну книгу

Корисне обліпихове варення з шипшиною

Інгредієнти:

  • обліпиха — 1 кг;
  • цукор — 500 г;
  • волоські горіхи — 200 г;
  • шипшина — 100 г.

 

Спосіб приготування

Шипшину заливаємо 1 л води та кип’ятимо 5 хвилин, а потім настоюємо 2-2,5 години. Проціджуємо. Відвар шипшини ставимо на вогонь, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Збираємо пінку та варимо сироп протягом 20 хвилин. Продовження рецепта читайте тут.

Пряний обліпиховий соус

Інгредієнти:

  • обліпиха — 2 склянки;
  • базилік, чебрець;
  • часник — 2 зубчики.

 

Спосіб приготування

Обліпиху подрібнюємо за допомогою блендера. Додаємо базилік, чебрець, перець чилі (без насіння), чорний перець, цукор, дрібку солі та часнику. Подрібнюємо. Продовження рецепта соусу із обліпихи читайте за посиланням.

Обліпиховий пунш

Інгредієнти:

  • мед – 30 г;
  • бренді чи коньяк – 30 г;
  • варення обліпихове – 30 г;
  • лимон (скибочки) – 2 шт.;
  • зелений чай – 200 мл;
  • лайм (скибочки) – 4 шт.

 

Спосіб приготування

Додаємо в чай мед. Додаємо обліпихове варення. Вливаємо бренді. Кладемо лайм. Продовження рецепта читайте тут.

Шоколадний торт з обліпихою

Інгредієнти:

  • обліпиха – 300 г;
  • чорний шоколад – 100 мл;
  • вершки – 100 мл;
  • борошно – 250 г;
  • цукрова пудра – 50 г.

 

Спосіб приготування

Розтоплюємо шоколад (100 г), цукрову пудру змішуємо з маслом, додаємо теплий шоколад. Перемішуємо та всипаємо просіяне борошно та замішуємо тісто. Відправляємо тісто на годину в холодильник. Дно форми для випічки вистилаємо пергаментом. Викладаємо в форму тісто та формуємо корж з бортиками. Накриваємо корж пергаментом. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.

Пастила із обліпихи

Інгредієнти:

  • обліпиха – 1 кг;
  • яблучний сік – 1 склянка;
  • цукровий пісок – 600 г.

 

Спосіб приготування

Сік з вичавками обліпихи підігріваємо до розм’якшення, а потім протираємо через сито. Отриману масу змішуємо з цукром і злегка підігріваємо, щоб цукор повністю розчинився і трохи випарувалася рідина. Продовження рецепта читайте за посиланням.

ГОТУЄМО З НАМИ
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Що приготувати на Пасху
Імператорська пасха
Католицькі великодні страви
Рецепти на Песах
Що приготувати з маци
Страви на Песах
Страви з маци
Вечеря на 8 березня
Що приготувати пісне
Пісні салати
Пісні святкові страви
Смачні пісні страви
Меню на 8 березня
Меню на Великий піст
Сніданок на 8 березня

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік