Що приготувати із обліпихи: 5 кращих рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Не знаєте, що приготувати із обліпихи? Ми вам у цьому допоможемо. Давайте приготуємо варення або соус на зиму, порадуємо близьких пастилою, пуншем або ж незвичайним шоколадним тортом з обліпихою.
Зберегти в кулінарну книгу

Корисне обліпихове варення з шипшиною

Інгредієнти:

  • обліпиха — 1 кг;
  • цукор — 500 г;
  • волоські горіхи — 200 г;
  • шипшина — 100 г.

 

Спосіб приготування

Шипшину заливаємо 1 л води та кип’ятимо 5 хвилин, а потім настоюємо 2-2,5 години. Проціджуємо. Відвар шипшини ставимо на вогонь, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Збираємо пінку та варимо сироп протягом 20 хвилин. Продовження рецепта читайте тут.

Пряний обліпиховий соус

Інгредієнти:

  • обліпиха — 2 склянки;
  • базилік, чебрець;
  • часник — 2 зубчики.

 

Спосіб приготування

Обліпиху подрібнюємо за допомогою блендера. Додаємо базилік, чебрець, перець чилі (без насіння), чорний перець, цукор, дрібку солі та часнику. Подрібнюємо. Продовження рецепта соусу із обліпихи читайте за посиланням.

Обліпиховий пунш

Інгредієнти:

  • мед – 30 г;
  • бренді чи коньяк – 30 г;
  • варення обліпихове – 30 г;
  • лимон (скибочки) – 2 шт.;
  • зелений чай – 200 мл;
  • лайм (скибочки) – 4 шт.

 

Спосіб приготування

Додаємо в чай мед. Додаємо обліпихове варення. Вливаємо бренді. Кладемо лайм. Продовження рецепта читайте тут.

Шоколадний торт з обліпихою

Інгредієнти:

  • обліпиха – 300 г;
  • чорний шоколад – 100 мл;
  • вершки – 100 мл;
  • борошно – 250 г;
  • цукрова пудра – 50 г.

 

Спосіб приготування

Розтоплюємо шоколад (100 г), цукрову пудру змішуємо з маслом, додаємо теплий шоколад. Перемішуємо та всипаємо просіяне борошно та замішуємо тісто. Відправляємо тісто на годину в холодильник. Дно форми для випічки вистилаємо пергаментом. Викладаємо в форму тісто та формуємо корж з бортиками. Накриваємо корж пергаментом. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.

Пастила із обліпихи

Інгредієнти:

  • обліпиха – 1 кг;
  • яблучний сік – 1 склянка;
  • цукровий пісок – 600 г.

 

Спосіб приготування

Сік з вичавками обліпихи підігріваємо до розм’якшення, а потім протираємо через сито. Отриману масу змішуємо з цукром і злегка підігріваємо, щоб цукор повністю розчинився і трохи випарувалася рідина. Продовження рецепта читайте за посиланням.

ГОТУЄМО З НАМИ
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Як незвично приготувати реберця — 3 рецепта
Що приготувати дітям з гарбуза: 5 цікавих рецептів
Що приготувати з хурми: 5 осінніх рецептів
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
Домашній хліб: декілька перевірених рецептів
Англійський сніданок, який можна приготувати вдома
Урожай грибів: як правильно готувати лісові дари
5 домашніх рецептів найпопулярніших тортів
Що приготувати з брокколі: 5 оригінальних рецептів
Пташине молоко: різноманітність рецептів
3 рецепти ідеальної Шуби
Найбільш незвичні страви з макаронів
5 рецептів тортів без борошна
Зрази: 5 рецептів на будь-який смак
Пироги зі шпинатом: 3 кращих рецепта

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею