5 простих способів приготування яйця-пашот

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі страви
Яйце-пашот — це приготоване особливим способом яйце, яке відварюється без шкаралупи. Найчастіше його використовують для приготування салатів і бутербродів.
Зберегти в кулінарну книгу

Яйце вибираємо найсвіжіше (не більше одного тижня від народження), оскільки яйця не першої свіжості розтікаються при варінні і стають безформними.

Спосіб №1: яйце-пашот у сотейнику

  1. Доводимо до кипіння воду в сотейнику, злегка підсолюємо і вливаємо оцет (30 г).
  2. Ложкою робимо воронку.
  3. Вбиваємо яйце в воронку.
  4. Через 2-4 хвилини яйце готове.

Спосіб №2: яйце-пашот у мішечку

  1. Лист пергаменту 20х20 см змастіть вершковим маслом і покладіть в неглибоку миску.
  2. Зверху розбийте яйце і скріпіть краї пергаменту.
  3. Мішечок, який у вас вийшов, опустіть у ледь киплячу воду на 3,5 хвилини.
  4. Дістаньте яйце з мішечка.

ГОТУЄМО З НАМИ
Теплий печінковий салат з яйцем-пашот

Спосіб №3: яйце-пашот у пакеті

  1. Змастіть невеликий поліетиленовий пакет зсередини вершковим маслом.
  2. Розбийте в нього яйце.
  3. Стягніть краї пакету резинкою якомога ближче до яйця — таким чином буде більше шансів зберегти його форму — і варіть протягом 4 хвилин 20 секунд, тримаючи пакет з яйцем так, щоб він не торкався дна.

Спосіб №4: яйце-пашот у каструлі

  1. У низьку каструлю наливаємо 1,5 л води і ставимо її на вогонь. Солимо і вливаємо оцет (він перешкоджає розтіканню білка). Воду доводимо до кипіння.
  2. Шкаралупу яйця обережно розколюємо і випускаємо яйце в маленьку мисочку.
  3. Як тільки з дна каструлі почнуть підніматися бульбашки, обережно виливаємо яйце в воду. Для цього мисочку підносимо якомога ближче до води і, плавно нахиливши, даємо яйцю зісковзнути в киплячу воду, а точніше в воронку, яка утворилася за рахунок обертальних рухів ложки по колу. Вогонь робимо мінімальним і варимо яйце 1-2 хвилини.
  4. Дізнатися, чи готове яйце легко, — білок повинен повністю затвердіти.
  5. Виймаємо яйце шумівкою і подаємо відразу, щоб воно не встигло обвітритися.

Спосіб №5: яйце-пашот у пашотниці

  1. Змастіть пашотницю вершковим маслом.
  2. Розбийте туди яйце.
  3. Опустіть в ледь киплячу воду і варіть 3,5 хвилини.

ГОТУЄМО З НАМИ
Салат з лисичками та яйцем-пашот (фоторецепт)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Крем для торта зі згущеного молока
Яйце-пашот (фоторецепт)
Як приготувати твердий сир в домашніх умовах
Як правильно приготувати заморожених равликів?
Оладки від бабусі: 5 простих рецептів
Алкоголь з сезонних фруктів: рецепти домашнього вина та сидру
Магазинні солодощі: рецепти в домашніх умовах
Як розморозити, почистити і посмажити рибу?
Як довго потрібно заварювати крем для торта Наполеон
Як зробити домашнє вино?
Тісто для домашньої італійської пасти
Риба фугу: небезпечне задоволення
Як стерилізувати банки: 6 найкращих способів
Як засушити базилік
Як зробити фрикадельки з яловичого фаршу для супу?

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею