5 простих способів приготування яйця-пашот

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі страви
Яйце-пашот — це приготоване особливим способом яйце, яке відварюється без шкаралупи. Найчастіше його використовують для приготування салатів і бутербродів.
Зберегти в кулінарну книгу

Яйце вибираємо найсвіжіше (не більше одного тижня від народження), оскільки яйця не першої свіжості розтікаються при варінні і стають безформними.

Спосіб №1: яйце-пашот у сотейнику

  1. Доводимо до кипіння воду в сотейнику, злегка підсолюємо і вливаємо оцет (30 г).
  2. Ложкою робимо воронку.
  3. Вбиваємо яйце в воронку.
  4. Через 2-4 хвилини яйце готове.

Спосіб №2: яйце-пашот у мішечку

  1. Лист пергаменту 20х20 см змастіть вершковим маслом і покладіть в неглибоку миску.
  2. Зверху розбийте яйце і скріпіть краї пергаменту.
  3. Мішечок, який у вас вийшов, опустіть у ледь киплячу воду на 3,5 хвилини.
  4. Дістаньте яйце з мішечка.

ГОТУЄМО З НАМИ
Теплий печінковий салат з яйцем-пашот

Спосіб №3: яйце-пашот у пакеті

  1. Змастіть невеликий поліетиленовий пакет зсередини вершковим маслом.
  2. Розбийте в нього яйце.
  3. Стягніть краї пакету резинкою якомога ближче до яйця — таким чином буде більше шансів зберегти його форму — і варіть протягом 4 хвилин 20 секунд, тримаючи пакет з яйцем так, щоб він не торкався дна.

Спосіб №4: яйце-пашот у каструлі

  1. У низьку каструлю наливаємо 1,5 л води і ставимо її на вогонь. Солимо і вливаємо оцет (він перешкоджає розтіканню білка). Воду доводимо до кипіння.
  2. Шкаралупу яйця обережно розколюємо і випускаємо яйце в маленьку мисочку.
  3. Як тільки з дна каструлі почнуть підніматися бульбашки, обережно виливаємо яйце в воду. Для цього мисочку підносимо якомога ближче до води і, плавно нахиливши, даємо яйцю зісковзнути в киплячу воду, а точніше в воронку, яка утворилася за рахунок обертальних рухів ложки по колу. Вогонь робимо мінімальним і варимо яйце 1-2 хвилини.
  4. Дізнатися, чи готове яйце легко, — білок повинен повністю затвердіти.
  5. Виймаємо яйце шумівкою і подаємо відразу, щоб воно не встигло обвітритися.

Спосіб №5: яйце-пашот у пашотниці

  1. Змастіть пашотницю вершковим маслом.
  2. Розбийте туди яйце.
  3. Опустіть в ледь киплячу воду і варіть 3,5 хвилини.

ГОТУЄМО З НАМИ
Салат з лисичками та яйцем-пашот (фоторецепт)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Медові млинці
Перекуси в школу
Як приготувати морозиво вдома
Рецепти млинців на Масляну
Млинці без яєць
Тісто для млинців на молоці
Цікаві страви на Старий Новий рік
Тісто для вареників на кефірі
Щедра кутя: 3 рецепти
Страви на Старий Новий рік
Післясвяткове розвантаження: ТОП-5 легких страв
Обряди та ворожіння по їжі на Старий Новий рік
Вареники з сюрпризом — традиційне ворожіння на Старий Новий рік
Ворожіння на судженого на Різдво 2019
Новорічні страви з ананасом: 5 рецептів


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці