5 простих способів приготування яйця-пашот

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі страви
Яйце-пашот — це приготоване особливим способом яйце, яке відварюється без шкаралупи. Найчастіше його використовують для приготування салатів і бутербродів.
Зберегти в кулінарну книгу

Яйце вибираємо найсвіжіше (не більше одного тижня від народження), оскільки яйця не першої свіжості розтікаються при варінні і стають безформними.

Спосіб №1: яйце-пашот у сотейнику

  1. Доводимо до кипіння воду в сотейнику, злегка підсолюємо і вливаємо оцет (30 г).
  2. Ложкою робимо воронку.
  3. Вбиваємо яйце в воронку.
  4. Через 2-4 хвилини яйце готове.

Спосіб №2: яйце-пашот у мішечку

  1. Лист пергаменту 20х20 см змастіть вершковим маслом і покладіть в неглибоку миску.
  2. Зверху розбийте яйце і скріпіть краї пергаменту.
  3. Мішечок, який у вас вийшов, опустіть у ледь киплячу воду на 3,5 хвилини.
  4. Дістаньте яйце з мішечка.

ГОТУЄМО З НАМИ
Теплий печінковий салат з яйцем-пашот

Спосіб №3: яйце-пашот у пакеті

  1. Змастіть невеликий поліетиленовий пакет зсередини вершковим маслом.
  2. Розбийте в нього яйце.
  3. Стягніть краї пакету резинкою якомога ближче до яйця — таким чином буде більше шансів зберегти його форму — і варіть протягом 4 хвилин 20 секунд, тримаючи пакет з яйцем так, щоб він не торкався дна.

Спосіб №4: яйце-пашот у каструлі

  1. У низьку каструлю наливаємо 1,5 л води і ставимо її на вогонь. Солимо і вливаємо оцет (він перешкоджає розтіканню білка). Воду доводимо до кипіння.
  2. Шкаралупу яйця обережно розколюємо і випускаємо яйце в маленьку мисочку.
  3. Як тільки з дна каструлі почнуть підніматися бульбашки, обережно виливаємо яйце в воду. Для цього мисочку підносимо якомога ближче до води і, плавно нахиливши, даємо яйцю зісковзнути в киплячу воду, а точніше в воронку, яка утворилася за рахунок обертальних рухів ложки по колу. Вогонь робимо мінімальним і варимо яйце 1-2 хвилини.
  4. Дізнатися, чи готове яйце легко, — білок повинен повністю затвердіти.
  5. Виймаємо яйце шумівкою і подаємо відразу, щоб воно не встигло обвітритися.

Спосіб №5: яйце-пашот у пашотниці

  1. Змастіть пашотницю вершковим маслом.
  2. Розбийте туди яйце.
  3. Опустіть в ледь киплячу воду і варіть 3,5 хвилини.

ГОТУЄМО З НАМИ
Салат з лисичками та яйцем-пашот (фоторецепт)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рецепти млинців на Масляну
Млинці без яєць
Тісто для млинців на молоці
Цікаві страви на Старий Новий рік
Тісто для вареників на кефірі
Щедра кутя: 3 рецепти
Страви на Старий Новий рік
Післясвяткове розвантаження: ТОП-5 легких страв
Обряди та ворожіння по їжі на Старий Новий рік
Вареники з сюрпризом — традиційне ворожіння на Старий Новий рік
Ворожіння на судженого на Різдво 2019
Новорічні страви з ананасом: 5 рецептів
Як приготувати крабові палички в домашніх умовах
Прикрашаємо ялинку: смачні ідеї
Як прикрасити торт: 5 оригінальних ідей

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік