Як приготувати основний сироп для просочення?
Щоб отримати 200 мл. сиропу, в каструлі змішуємо 4 ст. л. цукру і 6 ст.л. води. Ставимо на помірний вогонь і варимо, постійно помішуючи. Доводимо сироп до кипіння і знімаємо піну, прибираємо з вогню. Чекаємо, поки сироп охолоне і ароматизуючи його.
Ароматизувати гарячий сироп не можна, так як з нього вивітряться все ароматичні речовини
Як ароматизувати сироп?
Щоб приготувати коньячний сироп, до основного сиропу додаємо 2 столові ложки коньяку.
- для кавового сиропу – 2 ст.л. свіжозвареної кави. Цією сумішшю можна просочувати кавові торти і тістечка.
- для цитрусового сиропу – додаємо сік і цедру половини лимона або апельсина маленького. Замість та цедри і соку можна додати столову ложку лікарів Лімончелло або Куантро.
- для ванільного сиропу – дрібку ваніліну, 2 г ванільного цукру або половину палички ванілі.
- для ромового лікеру – 1 ст.л. темного рому.
- для винного сиропу – 1 ст.л. ложку будь-якого виноградного білого вина.
- для фруктового сиропу – 1 ст. л. абрикосового, вишневого, яблучного, кокосового або будь-якого фруктового лікеру.
Секрети приготування сиропу
Перед просоченням бісквіт потрібно остудити протягом 6-7 годин. Якщо залити сиропом гарячий бісквіт, він розмокне і розвалиться. Для просочення використовують сироп тільки кімнатної температури.
ГОТУЄМО З НАМИ
Ягідне просочення для бісквіта: ТОП-3 рецепти